ملاقات با دایون آفرودی
ملاقات با دایون آفرودی
عصر خودرو- صنایع خودروسازی ایلیا نمونهی جدیدی از دایون Y۷ را با پسوند DX در هفتمین دوره نمایشگاه آفرود تهران به نمایش درآورد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، این خودرو با نصب یکسری تجهیزات آفرودی همچون باربند، رکاب آفرودی، سپرهای جلو و عقب آفرودی و رینگ و لاستیک آماده سفر به جادههای خارج شهری شده است.
شرکت خودروسازی ایلیا تولیدکننده دو محصول Y7 و Y5 در ایران است. این دو خودرو جزء معدود شاسی بلندهای شاسی مستقل صفر کیلومتر بازار هستند. حالا این شرکت تصمیم به عرضه نمونه تجهیز شده دایون Y7 گرفته است.
تجهیزاتی که به دایون DX اضافه شده است عبارتاند از : کیت سپرهای آفرودی جلو و عقب، رینگ و لاستیک آفرودی، اینترکولر ارتقا یافته، رکاب، وینچ سپر جلو، سنی محافظ رادیاتور، باربند اسپرت، کیت زیربندی و تعلیق. همچنین روی دربهای جلو خودرو استیکر DX چسبیده شده که تفاوت ظاهری این نسخه را به نسبت نمونههای دیگر نشان دهد.
تفاوت دایون Y5 با Y7
دایون Y5 قوای حرکتی خود را از موتور 4K21 میتسوبیشی که 2000 سیسی حجم دارد تامین میکند. این موتور که از فناوری توربوشارژ بهره میبرد، توانایی تولید 202 اسب بخار قدرت و 280 نیوتن متر گشتاور را دارد. این میزان از توان توسط یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو منتقل میشود.
اما دایون Y7 از سری موتورهای 4K22 میتسوبیشی بهره میبرد که دقیقا هم حجم موتور Y5 است. این موتور 2000 سیسی توربوشارژ که مجهز به سیستم فناوری زمانبندی متغییر سوپاپهای هوا و دود است (DVVT)، در بهترین حالت 215 اسب بخار و 320 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. نیروی تولیدی این موتور توسط گیربکس 6 سرعته AT به هر چهارچرخ منتقل میشود. مصرف سوخت ترکیبی این شاسی بلند شاسی مستقل در هر 100 کیلومتر معادل 10.15 لیتر است که با توجه به باک 72 لیتری این خودرو نیازهای شما را در سفرهای بیراهه نوردی تا حدی برطرف میکند.
نکته مهم در خصوص سیستم انتقال قدرت خودروهای دایون این است که شرکت مطرح BorgWarner سازنده سیستم 4WD این خودروها است و قفل دیفرانسیل عقب آن را شرکت Eaton ساخته است.
هر دو این خودروها مجهز به سه ردیف صندلی با ظرفیت 7 سرنشنین هستند که میتوانند برای خانوادههای پرجمعیت گزینهای مناسبی باشند.
از لحاظ تفاوت در تجهیزات دایون Y7 به مراتب از دایون Y5 امکانات بیشتری دارد. در Y7 سیستم کنترل پایداری، سنسور نور و باران، سیستم کنترل فشار باد لاستیکها و دی لایت را میبینیم که در Y5 وجود ندارد.
از جمله امکانات مشترک تمامی مدلهای دایون از جمله DX میتوان به دو کیسه هوا، سامانه مدیریت تعادل، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سانروف، مالتی مدیا لمسی با دوربین دنده عقب، رهیاب ماهوارهای، صندلی راننده برقی، کروزکنترل، تهویه الکتریکی، قفل دیفرانسیل عقب، رینگ 17 اینچی آلومینیومی و ترمز دیسکی جلو و عقب اشاره کرد.
ابعاد دایون
با توجه به اینکه پلت فرم هر دو خودرو یکسان است، طبیعتا ابعادی کاملا شبیه به هم دارند. طول، عرض، ارتفاع هر دو خودرو به ترتیب 4771،1870،1828 است که البته در دایون DX به دلیل تغییرات در سیستم تعلیق و زیربندی ارتفاع خودرو اندکی بیشتر میشود. فاصله بین دو محور این خودروها نیز 2790 میلیمتر است که نشان از فضای پای مناسب برای سرنشینان خودرو چه در جلو و چه در عقب دارد.
یکی از نکات قابل توجه این خودرو این است که با توجه به ابعاد این خودرو در صورت خواباندن صندلیهای ردیف دوم و سوم، فضایی معادل 2785 لیتر را در اختیار شما قرار میدهد که واقعا عددی قابل توجه است.
در رابطه با دایون
شرکت چنگدو دایون اتومبیل از سال 2018 با معرفی ون کوچک تجاری به بازار خودروهای سبک ورود کرد. قبل تر این شرکت در زمینه تولید خودروهای تجاری همچون کامیون، تراکتور فعال بوده است.
اولین محصول مشترک دایون با صنایع خودروسازی ایلیا، دایون Y5 است. در زمستان 1400 این خودرو به بازار معرفی و با مدل 1401 تحویل مشتریان شد.
نویسنده محمد کمالپور
Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany