T-roc یک کراس اوور چابک + فیلم تست و بررسی
نخستین تجربه رانندگی با اولین خودرو وارداتی بنزینی فولکسواگن
T-roc یک کراس اوور چابک + فیلم تست و بررسی
عصر خودرو-شرکت ماموت خودرو که از ابتدا بهعنوان نماینده محصولات فولکسواگن فعالیت خود را آغاز کرد در دوره جدید واردات علاوه بر محصولات خانواده محصولات برند جتا که از زیرمجموعههای فولکسواگن بهحساب میآید، خودرو برقی iD۴ را نیز بهصورت وارداتی به بازار کشور عرضه کرد. اکنون در جدیدترین بخشنامه ثبتنام وارداتیها نام خودرو T-roc نیز به این لیست اضافهشده است.
فولکسواگن T-roc که نسخه R-Line آن قرار است در ایران عرضه شود یک کراس اوور متوسط با طول 4.3 متر است که از یک موتور 1.5 لیتری 158 اسب بخاری بهره میبرد. ماموت خودرو قرار است این خودرو را بانام و نشان و برند خود فولکسواگن به بازار عرضه کند. به بهانه نخستین عرضه این محصول در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی، این خودرو را در خیابانهای تهران مورد تست و بررسی قراردادیم. آنچه در این مطلب میخوانید تجربه رانندگی با این خودرو جدید توسط تیم خودرو امروز است.
نسخه شاسیبلند گلف
فولکسواگن T-Roc بهعنوان یک کراس اوور سایز متوسط در سگمنت C بر روی پلتفرم MQB A1 فولکسواگن ساختهشده که این پلتفرم در محصولاتی دیگر مانند سئات آتکا، اشکودا کاروک، آئودی Q2 و جتا VS5 که در بازار ایران نیز حضور دارد نیز استفادهشده است.
این خودرو که کانسپت اولیه آن در سال 2014 در نمایشگاه خودرو ژنو رونمایی شد در بازارهای جهانی با دو ستآپ تک و دو دیفرانسیل و با موتورهای متعدد بنزینی و دیزلی از یک لیتری سه سیلندر تا دو لیتری توربو و با گیربکسهای 5 و 6 دنده دستی و 7 سرعته اتوماتیک عرضه میشود. نسخهای که ماموت خودرو برای بازار ایران در نظر گرفته مدل تک دیفرانسیل (دیفرانسیل جلو) است که از یک موتور 1.5 لیتری با کد (300TSi) بهره میبرد که توانایی تولید 158 اسب بخار قدرت در دور 5500 و 250 نیوتن متر گشتاور از دور 1750 را دارد. این توان خروجی موتور از طریق گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه به چرخهای جلو این خودرو منتقل میشود. شتاب صفرتا صد فولکسواگن T-roc بر اساس کاتالوگ 9.4 ثانیه و مصرف سوخت این خودرو در سیکل ترکیبی حدود 6.1 لیتر در هر 100 کیلومتر است.
سیستمهای ایمنی
فولکسواگن تیراک یک خودرو اروپایی ایمن بهحساب میآید و در بازارهای متعددی تولید و عرضه میشود. بر روی این خودرو بهجز سیستمهای ایمنی پایه مثل ABS و EBD سیستمهای کنترلی و کمکی راننده متعددی نیز نصبشده که کمک میکند T-Roc به یک گزینه ایمن مبدل شود. سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، مجموعه رادارهای کمکی رانندگی خودکار سطح 2.5 (رادار هشدار و پیشگیری برخورد از جلو، رادار حرکت بین خطوط، سیستم تشخیص تابلوهای راهنمایی و رانندگی، رادار هشدار نقاط کور) و کروز کنترل تطبیقی بر روی این خودرو نصبشده است.
علاوه بر اینها دوربین 360 درجه، سنسورها و دوربینهای پارک(جلو و عقب)، اتو هلد و ترمز پارک برقی، چراغهای جلو باقابلیت اتولولینگ و همچنین 6 ایربگ در 8 نقطه(جلو، جانبی، پردهای) در این خودرو بهکاررفته است.
نسخه اولیه این خودرو در سال 2017 توانسته استاندارد تصادف Euro NCAP را با 5 ستاره ایمنی پشت سر بگذارد. از نتایج این تست میتوان به حفاظت 96 درصدی از سرنشین بزرگسال، حفاظت 87 درصدی از سرنشین خردسال و کودک، رعایت 79 درصدی ایمنی عابر پیاده و موفقیت 71 درصدی سیستمهای کمکی خودرو اشاره کرد.
سیستمهای رفاهی و آپشن ها
تیراک در بازار اروپا جز خودروهای اقتصادی بهحساب میآید و به همین دلیل نمیتوان از آن انتظار آپشن های خیلی لوکس داشت اما مکتب فولکسواگن در خودروسازی ایجاب میکند تا همهچیز در بهترین شکل و با مینیمال ترین حالت طراحی در اختیار راننده و سرنشینان قرار بگیرد. نسخه پایه و R-Line شاید در مشخصات فنی تفاوت زیادی باهم نداشته باشند اما ر بخش طراحی و آپشن ها تفاوتهای آن با نسخه پایه مشخص میشود.
در T-Roc سیستم ورود و خروج بدون کلید و استارت دکمهای، صندلیهای چرمی طرح R-Line که برای راننده با تنظیم برقی در 8 جهت و مجهز به گرمکن طراحیشده و صندلی شاگرد بهصورت دستی در 6 جهت تنظیم میشود بر روی این خودرو نصبشدهاند. سیستم تهویه خودرو اتوماتیک دو کاناله است که برای سرنشینان عقب دریچه مجزا دارد. فرمان خودرو که با طرح R-line عرضه میشود از چرم پوشیده شده و علاوه بر دکمههای کنترلی به گرمکن سه حالته نیز مجهز شده است. سقف خودرو پانورامیک است و سانروف بسیار خوب و بزرگی نسبت به ابعاد خودرو دارد، سیستم صوتی نصبشده بر روی آن Beats است و با 9 بلندگو کار میکند. سیستم سنسور نور و باران، شیفتر پشت فرمان، شارژر وایرلس، در صندوقعقب برقی، نورپردازی داخل کابین و ... را میتوان ازجمله سیستمهای رفاهی مهم این خودرو دانست.
اما در تیراک یک آپشن بسیار خوب وجود دارد که بیش از هر چیز دقت عملکرد آن شایانذکر است. سیستم پارک خودکار خودرو که میتواند در سه حالت دوبل، مورد از جلو و مورب از عقب خودرو را بهصورت کاملاً خودکار پارک کند. سرعت پارک خودکار خودرو نسبت به تمام رقبا هم قیمت این محصول در بازار ایران که عمدتاً محصول چین هستند بالاتر است و دقت سنسورها به حدی بالاست که میتواند خودرو را در فاصله بسیار کمی از جدول پارک کند، فاصلهای که فقط رانندههای حرفهای از پس آن برمیآیند.
مینیمالیسم به سبک فولکسواگن
خودروهای فولکسواگن همیشه بر پایه مکتب فکری ثابتی ساخته میشوند. مکتب مینیمالیسم و درعینحال مدرنیته تقریباً در طراحی نمای بیرونی و داخلی همه خودروهای این برند رعایت شده و تیراک نیز قاعدتاً از این مکتب مجزا نیست. در نمای جلو خطوط شکسته بسیار کمی استفادهشده و طراحی جو پنجره و چراغها نمایی ساده اما زیبا دارد و این الگو در نمای کناری و پشتهم رعایت شده است. در داخل کابین برخلاف خودروهای چینی خبری از زرقوبرق نیست و همهچیز درنهایت سادگی نصبشده است. دستهدنده مکانیکی، مانیتور متوسط اما پرکاربرد، فرمان ساده ولی با طراحی اسپرت، سیستم تهویه مشابه بقیه محصولات فولکسواگن که دریچههای آن در نمای عقب هرچند خیلی بزرگ نیست و یا مثل بعضی از خودروهای چینی مانیتور ندارد اما پرتاب باد بسیار خوب و تنظیم زاویه قابل قبولی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد.
در کل باید بدانیم که این محصول در بازارهای جهانی جز دسته خودروهای اقتصادی بهحساب میآید و ازنظر کلاس خودرویی در کنار محصولاتی مثل تویوتا کرولا کراس، هوندا وزل و ... قرار میگیرد.
تجربه رانندگی
فولکسواگن T-Roc یک کراس اوور 4.3 متری است که 1416 کیلوگرم وزن دارد و توسط یک موتور 158 اسب بخاری تغذیه میشود. عدد اسب بخار و گشتاور 250 نیوتن متری این خودرو بر روی کاغذ نوید روبهرویی با یک خودرو متوسط را میدهد اما در عمل قضیه کاملاً فرق میکند. خودروهای متعددی در این بازه قدرت و گشتاور در بازار ایران حضور دارند که شاید بهجرئت بتوان گفت هیچکدامشان توانایی عملکردی و همچنین دینامیک رانندگی T-Roc را ندارند.
ابعاد جمعوجور خودرو با تایرهای پهن و سیستم فرمان برقی منجر بهفرمان پذیری قابل قبولی از فولکسواگن تی-راک میشود. خودرو به معنای واقعی پایدار است و کنترل آن برای راننده بیانگر حس کیفیت و برند معتبر فولکسواگن است. سیستم هندسه متغیر توربوشارژر این خودرو منجر به پایداری قابلقبول عملکرد توربو در دور موتورهای بالا و پایین شده است و درنتیجه همان عملکرد قابلقبول در شتابگیری اولیه، در شتابگیری ثانویه نیز تکرار میشود و سواری لذت بخشی را رقم میزند. عملکرد این خودرو درزمینهٔ شتاب به معنای واقعی فراتر از عدد کاتالوگی قدرت 158 اسب بخاری آن است بهگونهای که حتی میتواند به خودروهای چینی باقدرت های کاتالوگی حدود 200 اسب بخار هم تنه بزند. عایقبندی کابین قابلقبول است و بهخوبی صدای بخش فنی و صداهای اضافه محیط را جذب میکند. سیستم تعلیق اسپرت آن هرچند در جلو و عقب مستقل است اما در برخورد با موانع، ضربات آن تا حدی به کابین منتقل میشود اما اسپرت بودن این سیستم تعلیق و مستقل بودن آن منجر به پایداری بدون رقیبی در بین گزینههای موجود در بازار ایران میشود.
نوشته و عکس: روزبه نوروزیان
Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany