• 1
  • 1
  • 1
  • کرولا خوش‌نام یا سیلفی هیبریدی؟
  • 1
  • 1
  • 1
111کرولا خوش‌نام یا سیلفی هیبریدی؟111

کرولا خوش‌نام یا سیلفی هیبریدی؟

عصر خودرو-با بازشدن مجدد واردات خودرو، انتخاب‌های بیشتری پیش‌روی خریداران قرار گرفته است و خریداران قابلیت مقایسه برند‌های مختلف را از بین خودروهای موجود دارند.

از بین گزینه‌های وارداتی دو خودرو ژاپنی مونتاژ چین از لحاظ قیمتی با هم رقابت می‌کنند. به همین منظور نگاهی کوتاه به دو گزینه پیش روی خریداران در بازار انداخته‌ایم.

مقدمه
تویوتا کرولا که همگی آن را به عنوان یکی از پرفروش‌‎ترین خودروهای جهان می‌‎شناسند، اینبار با دو فیس متفاوت به ایران برگشته است. این اتاق کرولا که در بازارهای جهانی با کد اتاق E210 معرفی شده است، از لحاظ قیافه بسیار شبیه به کمری نسل قبل (XV70) است. نکته جالب اینکه این خودرو با دو چهره و با دو نام متفاوت در بازار موجود است. یکی اسپرت با نام لوین و دیگری قیافه ساده و شکیل با نام کرولا که از نظر فنی تقریبا تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند.
از آن طرف نیسان سیلفی E-POWER با چهارمین نسل خود توسط آمیتیس خودرو به بازار آمده است. این خودرو که در برخی از کشورها با نام سنترا نیز شناخته شده، اولین بار در نمایشگاه بین‌المللی 2019 شانگهای رونمایی شد. سیلفی بر اساس پلت‌فرم CMF-CD رنو-نیسان تولید شده و در خط تولیدهای مکزیک، تایوان و چین نیسان تولید می‌شود.
حال اگر قصد خرید یک خودرو سدان با بودجه 2 الی 2.5 میلیارد از برندهای مطرح داشته باشید، این دو خودرو قطعا از انتخاب‌های شما خواهند بود.

قوای محرکه
کرولا در دور جدید واردات با دو نمونه هیبریدی و بنزینی به بازار ایران عرضه شده است. در نمونه بنزینی یک موتور 4 سیلندر 1200 سی‌سی توربوشارژ با پاشش سوخت مستقیم وظیفه به حرکت درآوردن این سدان 1340 کیلوگرمی را دارد. این موتور 116 اسب‌بخار قدرت و 185 نیوتن‌متر گشتاور را توسط یک گیربکس CVT 10 سرعته به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. این سدان محبوب در هر 100 کیلومتر تنها 5.6 لیتر بنزین مصرف می‌کند که با توجه به حجم باک 50 لیتری، مصرف این خودرو مناسب ارزیابی می‌شود.
در طرف مقابل نیسان سیلفی هم، مانند کرولا با دو موتور به بازار ایران آمده است. نمونه وارداتی آمیتیس خودرو از نوع هیبریدی است که موتور بنزینی 72 اسب‌بخاری آن جهت شارژکردن باتری‌های ولتاژ بالا برقی به کار رفته است. موتور برقی این خودرو 136 اسب‌بخار قدرت و 300 نیوتن‌متر گشتاور را به کمک یک جعبه دنده تک سرعته به محور جلو منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی این سدان هیبریدی، 4.1 لیتر در 100 کیلومتر است.

امکانات ایمنی و رفاهی
در دور جدید واردات به دلیل یک سری محدودیت‌ها، شرکت های واردکننده مجبور به واردات نسخه‌های کم آپشن خودروهای به روز هستند.
سیلفی
در سیلفی آمیتیس خودرو 6 کیسه هوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو، پرده‌ای)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم کنترل لغزش هنگام شتابگیری (ASR) و سیستم کنترل فشار باد تایرها را در بحث امکانات ایمنی داریم.
سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، رینگ 17 اینچی آلومینیومی، سانروف، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو کاناله، روکش چرم صندلی‌ها، مالتی مدیا 12.3 اینچی لمسی اندروید، دوربین ثبت وقایع، دوربین دنده عقب، ترمز پارک برقی، چراغ‌های تماما LED، سه حالت رانندگی (ECO-SPORT-COMFORT) و سنسور نور از جمله امکانات رفاهی این نیسان تازه وارد بازار است. البته سیلفی در بازار یک نمونه فول آپشن‌تر به نام مکس ادیشن هم دارد که به نسبت این خودرو امکانات ایمنی و رفاهی تکمیل‌تری دارد.

کرولا بنزینی D4T
7 کیسه هوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو، پرده‌ای، زانویی)، سیستم کنترل لغزش، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، دستیار کمکی رانندگی (کروزکنترل تطبیقی، رادار بین خطوط، هشدار خروج از خط، نور بالا خودکار، سیستم هشدار برخورد جلو) از جمله امکاناتی هستند که در کرولا بنزینی معین خودرو از سرنشینان محافظت می‌کنند.
سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، رینگ آلومینیومی 16 اینچی، سانروف، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده 6 حالته دستی، مالتی مدیا 8 اینچی لمسی، دوربین دنده عقب، 4 عدد بلندگو پرمیوم، فرمان با قابلیت تنظیم در چهار جهت و ترمز پارک برقی امکانات رفاهی این خودرو هستند. در بحث امکانات رفاهی این خودرو به نسبت سیلفی، سیستم تهویه مطبوع دوکاناله، روکش چرم صندلی و دوربین ثبت وقایع را کمتر دارد اما در طرف مقابل کرولا دستیارهای کمکی رانندگی را به نسبت سیلفی بیشتر دارد.

ابعاد
طول سیلفی به 4652 میلی‌متر می رسد و فاصله بین دو محور آن 2712 میلی‌متر است که فضای پای به مراتب بهتری از سدان رقیبی مانند تویوتا کرولا ارائه می کند. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مستقل مک فرسون و در عقب از نوع میله پیچشی نیمه مستقل است. همچنین فضای بار نیسان سیلفی مکس وارداتی نامی خودرو به 540 لیتر می رسد که تقریبا نزدیک به فضای بار کراس اوور متوسطی مانند نیسان X-Trail است.
در طرف مقابل کرولا طول کرولا 4635 میلی‌متر است و فاصله بین مرکز محور جلو تا عقب آن 2700 میلی‌متر است. سیسیتم تعلیق کرولا همچون اکثر خودروهای این رده در جلو مک فرسون است اما در محور عب از سیستم مولتی لینک استفاده شده است. بنابراین در بحث سواری و پایداری، کرولا میتواند تا حدی بهتر از سیلفی عمل کند. فضای بار کرولا 370 لیتر است که از این نظر سیلفی انتخاب بهتری برای خانواده‌های پرجمعیت است.

تفاوت تیپ‌های دو خودرو در ظاهر
کرولا هیبریدی و بنزینی در ظاهر چند تفاوت دارند. به رسم تمام خودروهای پاک تویوتا، در کرولا هم دور لوگو تویوتا در جلو و عقب آبی شده است. دومین تفاوت لوگو روی درب صندوق است. در نمونه بنزینی نشان D4T نوشته شده است که نشان از مجهز بودن خودرو به پیشرانه 4 سیلندر توربو با پاشش سوخت مستقیم است.
در سیلفی تغییرات اندکی بیشتر است. اولین نشان نوشته E-POWER روی درب‌های جلو است. در نمای جانبی رینگ‌های نمونه بنزینی با نمونه هیبریدی متفاوت است. بر روی درب صندوق نشان 300، عدد گشتاور این خودرو را در نمونه هیبریدی که 300 نیوتن متر است، به رخ می‌کشد.

نویسنده : محمد کمال‌پور

Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany