• 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • جایگاه هوندا وزل در بازار ایران
1111جایگاه هوندا وزل در بازار ایران

جایگاه هوندا وزل در بازار ایران

عصر خودرو - هوندا به عنوان یکی از برندهای مطرح ژاپنی در بحث کیفیت، برای ما برندی آشناست. در دور جدید واردات مدل‌های جدید این برند به ایران وارد شده است.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو » ، در ادامه قرار است با یکی از کراس‌اوورهای خوش ساخت این خودروساز یعنی وزل آشنا شویم.

درباره وزل
هوندا وزل در سه نسل به تولید رسیده و حالا آخرین نسل آن به جز کشور مبدا، در کشورهای تایوان، تایلند، اندونزی، مالزی، برزیل، پاکستان، غنا و چین مونتاژ می‌شود، با موتور 1.5 لیتری بنزینی پا به بازار ایران گذاشته است. سومین نسل وزل از سال 2021 روی خط تولید قرار گرفته که دو نمونه بنزینی و الکتریکی دارد.
این خودرو در بازارهای جهانی با نام‌های مختلفی معرفی شده که از جمله آنها می‌توان به HR-V اشاره کرد یا مثلا در چین با نام XR-V و در نسخه‌‎های الکتریکی با نام‌های ENS1، ENY1 و EN1 عرضه شده است. شرکت معین خودرو یکی از واردکنندگان محصولات هوندا نسخه بنزینی این خودرو را با نام وزل به بازار عرضه کرده است.

مشخصات فنی
این کراس‌اوور اقتصادی به یک موتور 4 سیلندر تنفس طبیعی مجهز است که از فناوری توسعه یافته هوندا با نام I-VTEC در زمینه کنترل زمان باز و بسته شدن سوپاپ‌ها بهره می‌برد. این موتور در بهترین حالت 124 اسب‌بخار قدرت و 145 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. موتور این خودرو به یک گیربکس CVT متصل شده که تمامی نیروی تولیدی موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی این کراس‌اوور 1296 کیلوگرمی در هر 100 کیلومتر، 6.3 لیتر است که با توجه به باک 40 لیتری این خودرو می‌توان به این نتیجه رسید که وزل یک خودرو کم مصرف و اقتصادی است. سیستم تعلیق این خودرو در جلو مستقل مک فرسون و در عقب نیمه مستقل از نوع میله پیچشی است که این نوع چیدمان در اکثر خودروهای اقتصادی مشاهده می‌شود.

امکانات ایمنی و رفاهی
وزل در بحث ایمنی خیال سرنشینان را راحت می‌کند زیرا مواردی همچون هفت کیسه هوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو، پرده‌ای، زانویی)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و کنتلر حرکت در سراشیبی، دستیارهای کمکی رانندگی (رادار حفظ خودرو بین خطوط، ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار تابلوخوان، کروزکنترل تطبیقی، نوربالا اتوماتیک) در این خودرو وجود دارند که برای یک کراس‌اوور اقتصادی در بازارهای جهانی قابل قبول است.
شاید با خود فکر کنید به دلیل محدودیت‌های واردات وزل خودرویی اصطلاحا کم آپشن باشد در حالیکه در این خودرو به سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، سقف پانورامیک یک تکه بدون قابلیت بازشو، انتخاب حالت رانندگی، مالتی مدیا 8 اینچی، سنسور پارک و دوربین دنده عقب، سیستم تهویه اتوماتیک، ترمز پارک برقی و اتوهلد، سنسور نور و باران، صندلی‌ها با روکش چرم و پارچه، چراغ‌های تماما LED و کلاستر دیجیتالی مجهز است. از طرفی نبود برخی امکانات مانند تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن و سردکن صندلی، درب صندوق برقی و یا دوربین 360 درجه در این خودرو از کمبودهای فهرست امکانات این خودرو است.

طراحی بیرونی
هوندا وزل در بحث طراحی یک خودرو به روز و از طرفی شکیل و ماندگار است. به روز از این لحاظ که المان‌های مدرن و جدیدی در سبک طراحی آن مشاهده می‌شود. شکیل از این لحاظ که طراحی آن به دور از هیجانات اضافی خودروهای موجود در بازار است که اکثر آنها سعی می‌کنند چراغ‌های چند تکه، حجم های اضافی و خطوط تیز را در خودرو خود به کار ببرند.
یکی از تفاوت‎‌های وزل بنزینی با نمونه برقی (ENS1)، طراحی جلوپنجره است. در نمونه بنزینی جلوپنجره یکپارچه با سپر نصب شده در حالیکه در ENS1 جلوپنجره به کل حذف شده و به جای آن یک درپوش نصب شده که در زیر آن پورت‌های شارژ AC و DC وجود دارد.
در نمای جانبی طرحی ساده و بدون خطوط شکسته استفاده شده تا هم شمایل خودرو ماندگارتر باشد و هم کار صافکارها در هنگام صافکاری راحت تر! نکته عجیب این نما، دستگیره درب عقب است که بر روی ستون C در یک قاب مشکی قرار گرفته است تا ما را ناخودآگاه یاد برادر هم‌وطن خود یعنی نیسان جوک بیاندازد. رینگ‌های خودرو 17 اینچی است که یک سایز از نمونه برقی کوچک‌تر است.
قسمت عقبی خودرو طراحی اسپرت و جذابی دارد. چراغ‌ها به بهترین نحو ممکن به صورت یکپارچه نصب شده‌اند و گرافیک آنها در نوع خود بی نظیر است. یکی دیگر از تفاوت‌های مدل بنزینی با برقی این است که در نمونه الکتریکی یک دوربین اضافه‌تر داریم که وظیفه آن نشان دادن عقب خودرو حتی در حال حرکت است که تصویر آن در آینه وسط سقفی نمایش داده می‌شود در حالیکه نمونه بنزینی فاقد این آپشن است.

فضای داخلی
وقتی درب خودرو را باز می‌کنیم، کیفیت متریال و از طرفی طراحی ساده آن به ما یادآور می‌شود که با یک خودرو با اصالت طرف هستیم. در کنار ساده بودن، جزئیات هوندا در طراحی داشبورد ستودنی است. به طور مثال عملکرد درچه کولرهای جانبی که با یک اهرم در سه حالت تنظیم می‌شوند و یا در دسترس بودن اجزا و ارگونومی درست آنها سبب شده تا راننده در کنار اینکه دید خوبی به تمامی اجزا دارد بتواند به راحتی از هر کدام از امکانات به درستی استفاده کند. فضاپا در جلو و عقب بسیار مناسب است. نکته جالب سقف شیشه‌ای یک تکه است که قابلیت بازشو ندارد اما برای ردیف عقب دو کاور جدا شونده دارد که باید به صورت دستی آن را نصب کنید.

رقبا و جایگاه وزل
در بازار ایران، وزل با قیمت حدودی 2 میلیارد و 300 میلیون در سامانه وارداتی‌ها، با نیسان قشقایی، کیا سلتوس و جیلی آزکارا رقابت می‌کند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. هوندا وزل در جایگاه یک خودرو ژاپنی با امکانات مناسب و موتور کم دردسر تنفس طبیعی، می‌تواند گزینه قابل اطمینانی در کنار قشقایی باشد. نکته جالب اینکه در بین دیگر گزینه‌ها وزل، نمونه الکتریکی هم دارد که اگر شما طرفدار محیط زیست هستید، می‌توانید سراغ ENS1 بروید.
حال اگر شما قصد خرید یکی از این گزینه‌ها را داشتید با بودجه تقریبا یکسان سراغ کدام خودرو می‌رفتید؟

نویسنده : محمد کمال‌پور
عکس : اعظم صباغ

Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany