• 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • تویوتا را‌و4 وارداتی جدید چه تفاوتهایی با RAV4 که می‌شناختیم دارد؟
11111تویوتا را‌و4 وارداتی جدید چه تفاوتهایی با RAV4 که می‌شناختیم دارد؟

تویوتا را‌و۴ وارداتی جدید چه تفاوتهایی با RAV۴ که می‌شناختیم دارد؟

عصر خودرو - تب کراس‌اووری در سراسر دنیا داغ شده است و خودروهای این رده بسیار محبوب‌تر از سدان‌ها شده‌اند. در بین گزینه‌های موجود در بازار کشورمان یک خودرو با کیفیت و با اصالت ژاپنی همچنان در بین انتخاب‌های خریداران دیده ‌می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو » ، در ادامه نگاهی به تفاوت آخرین نسل‌های تویوتا RAV4 در بازار انداخته‌ایم.

مقدمه
تویوتا RAV4 یک کراس‌‎اوور سایز متوسط پرطرفدار در بازارهای جهانی است که تا به الان 5 نسل از آن تولید شده است. اسم RAV4 در ایران، اولین بار با نسل سوم این خودرو مطرح شد که البته تعداد بسیار کمی از آن وارد کشور شد و به نوعی این کراس‌اوور قافیه را به رقبای کره‌ای خود یعنی سانتافه و سورنتو واگذار کرد. اما در ادامه نماینده تویوتا در ایران تصمیم به عرضه نسل چهارم آن به بازار گرفت و این خودرو با مدل 2013 تا 2018 در ایران حضور مستمر و موفقی داشت و توانست در برابر رقبای قدر و خوش فروش سربلند بیرون بیاید. در ادامه تحریم‌های ایلات متحده و داستان همیشگی توقف واردات سبب شد تا این کراس‌اوور خوش فروش، دیگر به صورت رسمی وارد نشود.
داستان واردات خودرو و عرضه مدل‌های جدید نوید بخش بازگشت مجدد خودروهای مطرح بازارهای جهانی شد تا ما دوباره RAV4 را اینبار با نسل پنجم و مدل 2023 در ایران ببینیم.

تفاوت موتوری
قلب تپنده تویوتا راو4 نسل چهارم بازار ایران، یک موتور 4 سیلندر با حجم 2500 سی‌سی است که در بهترین حالت 177 اسب‌بخار قدرت و 233 نیوتن‌متر گشتاور را به کمک یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک، به هر چهار چرخ منتقل می‌کند. این موتور کم استهلاک مصرف سوختی معادل 8.1 لیتر در هر 100 کیلومتر دارد که با توجه به ابعاد و وزن 1780 کیلوگرمی، عدد قابل قبولی ارزیابی می‌‎شود. شتاب صفر تا صد اتاق XA40، 9.7 ثانیه به ثبت رسیده است.
نسل پنجم که شرکت برساوش واردات آن را بر عهده گرفته، با قوای محرکه هیبریدی به بازار برگشته است. همانند گذشته یک موتور 4 سیلندر 2500 سی‌سی به همراه دو موتور برقی ترکیب شده‌اند و مجموع این دو موتور، 260 اسب‌بخار قدرت و 270 نیوتن‌متر گشتاور را توسط یک گیربکس CVT به چرخ‌‎ها منتقل می‌کند. نکته قابل ذکر این است که به دلیل وجود موتور برقی روی محور عقب و انتقال قدرت موتور بنزینی به چرخ‌های جلو، این خودرو یک کراس‌اوور دو دیفرانسیل است. طبق اعلام شرکت سازنده مصرف سوخت این خودرو در شرایط آزمایشگاهی و در بهترین حالت خود، تنها 1.46 لیتر در هر 100 کیلومتر عنوان شده است که البته برای دست‌یابی به این عدد باید خیلی با خودرو اکونومی برخورد کنید. پیش‌بینی می‌شود مصرف سوخت این خودرو عددی معادل 5 لیتر در 100 کیلومتر باشد که در نوع برای خودرویی با این ابعاد فوق‌العاده است. سیستم تعلیق این کراس‌اوور متوسط، در جلو مستقل مک فرسون و در عقب مستقل مولتی لینک است.
یک نکته جالب اینکه از نسل پنجم (اتاق XA50) به بعد دیگر موتور دیزلی روی تویوتا راو4 نصب نشده است در حالیکه در اتاق قبلی این گزینه در دسترس خریداران بازارهای جهانی بوده است.

تفاوت امکانات ایمنی و رفاهی
راو4 2018 با توجه به اینکه هم توسط شرکت و هم توسط اشخاص حقیقی وارد کشور شد، سطح آپشن‌های متفاوتی را تجربه کرده است. با این حال در نمونه‌های رایج در کشور امکاناتی همچون : 2 کیسه هوا (در نمونه‌های فول‌تر 6 کیسه هوا)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم کمکی حرکت در سراشیبی، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، سانروف، رینگ 18 اینچی (طرح گوزنی در نمونه‌های فول)، سنسور پارک جلو و عقب، 2 حالت رانندگی (اکو و اسپرت)، سنسور فشار باد تایرها، مالتی مدیا 6.1 اینچی لمسی با قابلیت میرورلینک و بلوتوث(نویگیشن و 11 بلندگو JBL در نمونه فول)، گرمکن صندلی‌های جلو، قفل دیفرانسیل مرکزی، رادار نقطه کور(نمونه فول)، آینه تاشو برقی، آینه الکتروکرومیک، سیستم تهویه مطبوع دوکاناله و کروزکنترل را دارا هستند که البته در همان زمان در برابر رقبای کره‌ای حرفی برای گفتن نداشت و کمبود تعدادی از آپشن‌ها همچون : اتوپارک، سردکن صندلی، ترمزپارک برقی، مالتی مدیا بزرگ‌تر، دوربین 360 درجه و درب صندوق برقی از جمله کمبودهای نسل چهارم راو4 در بازار است.

اما RAV4 2023 سامانه جانبازان با دست پر آمده تا دوباره بازار کراس‌اوورهای متوسط را دسخوش تغییر کند. از جمله امکانات نسل جدید می‌توان به 7 کیسه هوا(راننده و سرنشین، جانبی جلو، پرده‌ای، زانویی راننده)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و کنترل حرکت در سراشیبی، دستیارهای کمکی رانندگی(کروزکنترل تطبیقی، حفظ خودرو بین خطوط، رادار تابلوخوان، نوربالای اتوماتیک، هشدار خروج از خط، ترمز اضطراری اتوماتیک، اخطار برخورد از جلو)، سانروف، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، تریم داخلی چرم مشکی، تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن صندلی‌های جلو، دوربین 360 درجه، سیستم تهویه مطبوع دوکاناله اتوماتیک، ترمزپارک برقی و اتوهلد، انتخاب حالت رانندگی، شارژر وایرلس، سنسور پارک جلو و عقب، کلاستر دیجیتالی، رینگ آلومینیومی 18 اینچی، مالتی مدیا 10.25 اینچی لمسی با قابلیت اندروید اتو و اپل کارپلی و چراغ‌های تماما LED اشاره کرد که البته ذکر این نکته لازم است که این نسخه امکانات به مراتب بیشتری هم دارد که فعلا شرکت واردکننده با این امکانات قصد عرضه این خودرو در سامانه جانبازان را دارد.

در نهایت بازگشت خودروهای معتبر بازارهای جهانی به ایران را به فال نیک گرفته و امیدواریم که شرایط به نحوی پیش برود تا تمامی اقشار جامعه بتوانند تجربه سواری خودروهای با کیفیت را به دست آورده و از میان گزینه‌های موجود با توجه به بودجه خود تصمیم به خرید خودرو بگیرند.

نویسنده : محمد کمال‌پور

Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany