فونیکسریمکسبهتام

مقایسه دو پیکاپ قدرتمند آفرودی؛ فوتون تانلند G۷ و بهمن G۹

قدرتمندترین پیکاپ بازار کدام است؟

عصر خودرو- اگر ۱۰ سال پیش در مورد پیکاپ صحبت می‌شد اولین کلمه‌ای که به ذهن افراد می‌رسید "وانت" و اولین کاربری که به ذهنشان خطور می‌کرد "باربری" بود. اما این روزها در بازار ایران پیکاپ‌های متعددی حضور دارند که بازار و مشتریان خاص خود را پیداکرده‌اند. این‌که بازار ایران بتواند پیکاپ را به‌عنوان یکی از کلاس‌های خودرویی محبوب در جهان بپذیرد کار ساده‌ای نبود اما اکنون این اتفاق افتاده است.

قدرتمندترین پیکاپ بازار کدام است؟
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، پیکاپ سواران کسانی هستند که در حقیقت نیازهایی مشابه یک خودرو شاسی‌بلند از خودروشان دارند و درعین‌حال می‌خواهند گه‌گداری وسایل بزرگ و سنگینی هم با آن جابه‌جا کنند. از زمان معرفی پیکاپ تانلند اتوماتیک G7 این محصول که در ایران‌خودرو دیزل تولید می‌شود قوی‌ترین و بی‌رقیب‌ترین محصول بازار ایران بود از این نظر که هم قوی‌ترین پیشرانه بازار را در این کلاس را دارد و هم اینکه ازنظر امکانات رفاهی و ایمنی تا حد زیادی نسبت به دیگر محصولات بازار برتری داشت. تا اینکه شرکت بهمن از پیکاپ غول‌پیکر G9 رونمایی کرد تا این بازار را هم بی‌رقیب نگذارد. در بیلبوردهای تبلیغاتی این محصول عنوان‌شده که G9 "بهترین، قدرتمندترین و راحت‌ترین" پیکاپ بازار است. در این مطلب با نگاهی مقایسه‌ای بین این دو رقیب جدی بررسی خواهیم کرد که در هر یک از این سه فاکتور "بهترین"، "قدرتمندترین" و "راحت‌ترین" کدام‌یک از این دو محصول برنده خواهند شد.

    قدرتمندترین
    پیکاپ فوتون تانلند اتوماتیک G7 از یک موتور 4 سیلندر خطی 2 لیتری توربو با توان خروجی 238 اسب بخار در دور 5500 بهره می‌برد که 360 نیوتن متر گشتاور را در دور 1570 تا 4000 در اختیار راننده قرار دهد. این موتور به کمک یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک ساخت شرکت ZF این خروجی موتور را به چهارچرخ منتقل می‌کند. این پیکاپ 5340 میلی‌متری 1995 کیلوگرم وزن دارد و حداکثر وزن مجاز آن 2775 کیلوگرم است.

    در مقابل بهمن G9 هم از یک موتور چهار سیلندر خطی 2 لیتری توربو بهره می‌برد که خروجی آن 220 اسب بخار قدرت در دور 4000 تا 5500 است و 360 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند و این گشتاور را در دورهای 180 تا 3600 در اختیار راننده قرار می‌دهد. خروجی این موتور توسط یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک ZF به چهارچرخ منتقل می‌شود. پیکاپ G9 بهمن 5393 میلی‌متر طول دارد و وزن خالص آن 2060 کیلوگرم است که تا حداکثر 3230 کیلوگرم توان حمل بار دارد.

    مخزن سوخت G7 و G9 به ترتیب 76 و 80 لیتر ظرفیت دارند و مصرف سوختشان هم به ترتیب 9  و 10.1 لیتر در صد کیلومتر پیمایش سیکل ترکیبی است.

    در سؤال اول یعنی قدی‌ترین، پیکاپ تانلند بر اساس آنچه در کاتالوگ ذکرشده برنده است. قدرت موتور  تانلند 18 اسب بخار از موتور G9 بیشتر است ولی در عوض گشتاور هر دو به یک اندازه و 360 نیوتن متر است اما باید رد نظر داشته باشیم که G9 بیش از 100 کیلوگرم از تانلند اتوماتیک سنگین‌تر است و همین موضوع نسبت وزن به گشتاور و وزن به اسب بخار را در آن نسبت به رقیب اش کاهش می‌دهد. مسئله دیگر این است که تانلند حدود 10 سانتی‌متر  در ارتفاع و همین حدود در عرض از G9 کوچک‌تر است و این موضوع می‌تواند این خودرو را نسبت به رقیب خود چابک‌تر کند. البته هنوز هیچ تست رسمی بین این دو خودرو انجام‌نشده و این تحلیل صرفاً بر اساس اعداد مندرج در کاتالوگ‌ها ارائه می‌شود.

    راحت‌ترین

    تعریف المان "راحتی" در خودرو به چند فاکتور مهم بستگی دارد که از اصلی‌ترین این موارد می‌توان به سیستم تعلیق، ابعاد اتاق و امکانات رفاهی خودرو اشاره کرد.
    در موضوع سیستم تعلیق، تانلند  و G9 هر دو در محور جلو از سیستم تعلیق مستقل جناغی دوبل با دو کمک‌فنر هیدرویک بهره می‌برند اما در محور عقب سیستم تعلیق خودرو بهمن از نوع مولتی لینک با کمک‌فنر هیدرولیکی است درحالی‌که تانلند از فنر شمش معمولی در محور عقب استفاده می‌کند. این موضوع نخستین برتری پیکاپ بهمن نسبت به تانلند در موضوع راحتی است.

    در المان دوم یعنی ابعاد و فرم اتاق، G9 بهمن در تمامی سه محور طول، عرض و ارتفاع از تانلند بزرگ‌تر است و به همین واسطه ابعاد داخل اتاقش هم از تانلند بزرگ‌تر است این در حالی است که تانلند G7 از  صندلی‌های بسیار باکیفیت چرمی بهره می‌برد و طراحی ظاهری آن بسیار زیبا و شکل و درعین‌حال راحت و نرم است اما در مقایسه ابعادی به دلیل اینکه فضای کمتری برای سرنشینان عقب دارد مجبور به زاویه دارد کردن صندلی‌های کابین دوم شده است که این موضوع می‌تواند تا حدی برای افراد بلندقامت آزاردهنده باشد.

    در المان سوم یعنی امکانات رفاهی داخل کابین کار برای هر دو رقیب سخت می‌شود چراکه اگر نگاهی به لیست مشخصات رفاهی هر دو خودرو در جدول مقایسه‌ای بیندازید متوجه خواهید شد که تقریباً امکانات هر دو خودرو در داخل اتاق باهم برابری می‌کنند. هر دو خودرو از صندلی باروکش چرمی بهره می‌برند و تنظیم صندلی هر دو خودرو در محور جلو برقی است و همچنین دو سرنشین جلو می‌توانند از گرم‌کن صندلی استفاده کنند. هر دو خودرو از سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک بهره می‌برند و دریچه مجزا برای سرنشینان ردیف دوم نیز برای هر دو خودرو نصب‌شده است. در بخش سیستم صوتی هر دو خودرو از سیستم‌های صوتی نسبتاً مشابه استفاده می‌کنند که به 6 بلندگو مجهز شده است.

    بنابراین در این بخش هم سلیقه مشتری می‌تواند برتری را تعیین کند چراکه وجه تمایز خاصی بین دو خودرو دیده نمی‌شود که بتواند آن را نسبت به دیگری برتر کند.

    هرچند که موضوع ایمنی مستقیماً به المان راحتی ارتباطی ندارد اما شاید بد نباشد به مشخصات ایمنی این دو خودرو نیز اشاره‌کنیم. هر دو پیکاپ رقیب به 6 کیسه هوا در 10 نقطه مجهز شده‌اند و هر دو سیستم‌های ترمز ABS و EBD را در کنار تجهیزات کمکی ترمز مثل ترمز کمکی و ترمز پارک برقی دارند. هر دو پیکاپ نیز لیست بلند بالایی از سیستم‌های کمکی رانندگی را در خود جای‌داده‌اند که  ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کمک به حرکت در سربالایی و سراشیبی، اتوهلد و سیستم کنترل کشش و جلوگیری از هرز گردی اشاره کرد. اما در این میان چند سیستم ایمنی در این دو خودرو نیز باهم متفاوت است مثلاً تانلند سیستم FCW (سیستم اتوماتیک هشدار تصادف از جلو) دارد ولی G9 علاوه بر این به سیستم کنترل خودرو در مقابل وارونه شدن (RMI) نیز مجهز است.

    بهترین در قیمت و بازار

    بازار پیکاپ‌ها همان‌طور که قبلاً هم گفته شد بازیگران متفاوتی دارد که تقریباً در یک رنج قرار می‌گیرند اما این دو خودرو را می‌توان تقریباً نزدیک‌ترین رقبا به یکدیگر دانست. در بازار پیکاپ تانلند اتوماتیک G7 تنها یک‌بار توسط ایران‌خودرو دیزل و باقیمت یک میلیارد و 238 میلیون تومان به فروش رسید اما شرکت بهمن هنوز برای G9 قیمت رسمی اعلام نکرده است. بر اساس زمزمه‌هایی که در نمایشگاه خودرو اصفهان در مورد قیمت این خودرو شنیده می‌شد احتمالاً قرار است G9 در بازه قیمتی 1.7 تا 2 میلیارد تومان به فروش برسد.

    در بازار دست‌دوم نمونه دیزلی و بنزینی نسخه نیوفیس تانلند حدود 1.4 میلیارد تومان قیمت دارد این در حالی است نسخه اتوماتیک G7 در کارخانه باقیمت 1.238 میلیون تومان به فروش رسید و تاکنون هیچ آگهی فروشی برای این خودرو رد بازار آزاد منتشرنشده است ولی با توجه به قیمت نسخه قبلی در بازار احتمالاً حدود 1.5 تا 1و6 میلیارد تومان در بازار آزاد خواهان داشته باشد.

    این در حالی است که قیمت بهمن G9 در کارخانه قرار است از بازه قیمتی حداقل 100 میلیون تومان بالاتر از قیمت دست بالای بازار G7 باشد. با توجه به اینکه خودروهای شرکت بهمن همیشه اختلاف قیمت فاحشی بین کارخانه و بازار پیدا می‌کنند احتمالاً این خودرو بعد از عرضه در بازار قیمتی بالاتر از 2 میلیارد تومان را تجربه خواهد کرد.
    حال این انتخاب با شماست که بهترین را با توجه به میانگین قیمت و قدرت پیدا کنید و یا اینکه به سراغ سلیقه‌تان بروید و بر اساس آنچه دوست دارید انتخاب کنید.

    نوشته: روزبه نوروزیان 

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط