با نصف قیمت مشابه خارجی ؛

فناوران ایرانی موفق به تولید "دستگاه‌های کنترل تردد بومی"شدند

عصر خودرو- -یک فعال فناور خبر از تولید گیتهای کنترل تردد برای نخستین بار در کشور داد و گفت: برخلاف تمامی مشکلاتی که وجود دارد موفق به ساخت این دستگاه‌ها شدیم و نه تنها نوسانات ارزی بر قیمت محصولات ما تأثیری نگذاشت بلکه به نصف قیمت نمونه‌های خارجی رسیدیم.

Wednesday 04 July 2018 - 09:29:00

فناوران ایرانی موفق به تولید "دستگاه‌های کنترل تردد بومی"شدند

به گزارش  پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم ، با توجه به رشد سیستمهای حمل‌ونقل کشور و کنترل تردد در سازمانها، شرکتها و احساس نیاز برای ارتقاء کیفیت این سیستمها، گروهی دانش‌بنیان موفق به ورود در بخشهای طراحی، ساخت، نصب، تعمیر و نگهداری سیستمهای کنترل تردد از منظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شده که امکان صادرات را نیز دارند.

مجموعه دانش‌بنیان "پداس" در نظر دارد برای نیل به هدف کاهش هزینه‌های درازمدت و رفع مشکلاتی که سازمانها و شرکتها در استفاده سنتی از سیستمهای کنترل تردد با آن دست به گریبان هستند، آنها را از امکانات و خدمات علمی و فنی قابل ارائه به‌روز دنیا آگاه کند تا با علم بر مزایای این سیستمها و با توجه به نوع و میزان استفاده از آنها به طور صحیح برای بهره‌مندی از این توانمندیها تصمیم‌گیری کنند.

این شرکت دانش‌بنیان با تکیه بر تجارب چند ساله خود اکنون به توانمندیهایی نظیر ارائه مشاوره، طراحی و اجرای انواع سامانه‌های کنترل تردد، توسعه فناوری بلیت الکترونیک، طراحی و ساخت انواع گیتهای کنترل تردد شیشه‌ای ـ باله‌ای ـ میله‌ای ـ امنیتی و ارائه راهکارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کنترل تردد براساس کارتهای غیر تماسیMIFARE & DESFire ,NFC  Magnetic , Token دست یافته است.

بر این اساس گفت‌وگویی با مجتبی دستی؛ مدیر طراحی و مهندسی شرکت دانش‌بنیان پارس دانش الکترونیک سوها انجام دادیم که قابلیت طراحی بوردهای الکترونیکی و توسعه دانش نرم‌افزاری گیتهای کنترل تردد توسط این شرکت را دلیل محکمی بر «دانش‌بنیان» شدنشان عنوان کرد.

وی با تأکید بر اینکه نرم‌افزارهای خارجی گیتهای کنترل تردد اغلب قفل هستند و مدیریت سیستم تنها می‌تواند عملکردها را مشاهده کند، گفت: گیتهای کنترل ترددی که در دنیا ساخته می‌شود و نمونه‌های آن را در سالنهای مترو شاهد هستیم، دارای نودهای عملکردی هستند که قابل تغییر نیست و براساس طراحی بوردهای دستگاه، برای آنها تعریف شده است.

نقیصه گیتهای کنترل تردد خارجی

این فعال فناور اذعان کرد: با توجه به این نقیصه، به سمت طراحی دستگاهی آمدیم که نودهای آن را خودمان براساس نیاز مشتری تعریف کرده و اقدام به تولید بومی آن به شکل گسترده کردیم.

دستی با اشاره به ساخت مادربورد گیتهای کنترل تردد این شرکت دانش‌بنیان توسط تیم ایرانی گفت: از منظر سخت‌افزاری با دو جنبه مکانیکی و الکترونیکی مواجه هستیم که نیازهای مرتبط با بخش مکانیکی را خودمان تولید و تأمین می‌کنیم.

وی افزود: تنها مجبور هستیم موتور این بخش را از کشورهایی مانند ترکیه وارد کنیم که البته موتوری فرمانپذیر است؛ اما تمامی قطعات دیگر و اجزای محرک را که شامل 400 تا 500 قطعه می‌شود، خودمان در سالن تولید می‌سازیم و مونتاژ می‌کنیم.

او خاطر‌نشان کرد: در بخش الکترونیکی هم مانند سایر حوزه‌ها، نیازمند خرید یکسری قطعات پایه‌ای نظیر ترانزیستورها و میکروچیپها از کشورهای تولیدکننده هستیم؛ با توجه به اینکه در این صنایع قدرت تولید در کشور وجود ندارد مجبور هستیم سفارش ساخت اختصاصی را به تولیدکننده‌های اصلی بدهیم.

قدرت نرم‌افزاری ایران در حوزه تولید گیتهای کنترل تردد و دستگاه‌های حضور و غیاب

این فعال حوزه دانش‌بنیان بار دیگر تأکیدی بر قدرت نرم‌افزاری این تیم داشت و گفت: تولید سخت‌افزار در برابر دانش نرم‌افزاری از اولویت کمتری برخوردار است زیرا با استفاده از برنامه‌های اختصاصی و انحصاری است که می‌توان سخت‌افزار را تحت مدیریت درآورد و با نمونه‌های خارجی به رقابت پرداخت؛ به عبارت دیگر با دانش نرم‌افزاری است که می‌توان سخت‌افزارها را تحت امر درآورد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه پیش از ورود گسترده ما به این حوزه، دستگاه‌های خریداری شده بسیاری در کشور وجود داشت که بعضا عمر قطعات آنها تمام شده یا با خرابیهایی مواجه می‌شد که نیازمند تأمین قطعه از کشور تولیدکننده بود لذا راهکار توسعه یافته پداس امکان جایگزینی را برای متقاضیان این سیستمها در داخل کشور به وجود آورده است.

دستی اظهار کرد: ما به تناسب تولیدات مکرر خود و در اختیار داشتن دانش بومی نرم‌افزاری، از قطعاتی در دستگاه‌های تولیدی خود استفاده می‌کنیم که به‌روز هستند و جای هیچ نگرانی نسبت به عقب‌ماندگی در این حوزه وجود ندارد.

این فعال فناور درباره مشتریان این شرکت دانش‌بنیان هم گفت: بیمه تأمین اجتماعی تهران، دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی، محقق اردبیلی، امیرکبیر، واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، شرکت ارتباطات زیرساخت، وزارت کشور، سازمان نظام وظیفه ناجا و...  برخی از مشتریان فعلی ما هستند که براساس نیازشان اقدام به طراحی گیتهای کنترل تردد اختصاصی برای آنها کرده‌ایم.

ظرفیت تولید شرکت دانش‌بنیان پداس

وی با بیان اینکه هم‌اکنون حدود 160 دستگاه نصب شده در سطح کشور داریم، عنوان کرد: با توجه به اینکه تولیدات دیگری در زمینه‌های سیستم کنترل پارکینگ، گیتهای فروشگاهی، UHF کارتخوانهای برد بلند، سیستمهای حضور و غیاب، کیوسکهای اطلاع‌رسانی و انواع قرائت‌گرهای نصب شده داخل گیتهای کنترل تردد داریم، تعداد دستگاه‌های نصب شده ما در کشور بیش از رقم اعلامی است و آن رقم تنها مربوط به گیتهای کنترل تردد است.

این فعال فناور درباره مزیتهای این دستگاه ایرانی در مقابل نمونه‌های خارجی گفت: مهمترین مزیت دستگاه ما این است که در سرمای منفی 25 درجه سانتیگراد و گرمای مثبت 25 درجه سانتیگراد پیست اسکی دربندسر تست شده است و خریداران آن، از دستگاه در شرایط زیر برف نیز استفاده کرده‌اند که جواب داده است.

قیمت گیتهای ایرانی در برابر خارجی

وی افزود: علاوه بر این روی تمامی دستگاه‌های خود گارانتی سه ساله ارائه می‌کنیم که نمونه‌های خارجی با این شرایط هیچگاه عرضه نمی‌شوند؛ مهمترین مزیت دیگر نیز قیمت دستگاه‌های تولیدی ماست که تقریبا به نصف قیمت نمونه‌های خارجی که گاها 50 میلیون تومان نیز قیمت دارند، به فروش می‌رسد.

این فعال فناور با بیان اینکه یکی از مشکلات عدیده‌ای ارگانها با گیتهای کنترل تردد این است که امکان ثبت ورود یا خروج کارمندان را ندارند، گفت: دستگاه ما با توجه به قابلیت کنترل ترددی که برای آن در نظر گرفته شده، اگر کسی کارت بزند اما از گیت عبور نکند ورود او ثبت نمی‌شود و به همین ترتیب برای خروج.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین برای مقابله با بحث تقلب، کاراست و می‌توان سنسورهای اثر انگشت و اسکن عنبیه چشم را نیز برای امنیت بیشتر روی آن قرار داد که البته به درخواست متقاضی خواهد بود.

مدیر طراحی و مهندسی شرکت دانش‌بنیان پداس درباره میزان کارآفرینی که در این مجموعه صورت گرفته نیز عنوان کرد: در ابتدای شروع فعالیت، کار را با دو نفر آغاز کردیم اما در حال حاضر بالغ بر 25 نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.

دستی با تأکید بر اینکه ظرفیت فعلی تولید 200 دستگاه در سال را داریم، بیان کرد: اگر الآن شرایط دو سال پیش را داشتیم، شاید باید می‌نشستیم تا سفارشی از مشتری دریافت می‌کردیم و بعد به سمت تولید می‌رفتیم که فرآیندی سه ماهه بود اما در حال حاضر انبارمان شارژ است و می‌توانیم به درخواستها به شکل آنی پاسخ دهیم.

نوسانات ارزی از گیتهای ایرانی رد نشد!

وی با بیان اینکه در نوسانات ارزی اخیر هیچگونه تغییر قیمتی روی محصولات ما اتفاق نیفتاده است در حالیکه نمونه‌های خارجی بسیار گران شده‌اند، گفت: کالاهای چینی هم که از منظر کیفیت بسیار پایین‌تر از نمونه‌های توسعه یافته ما هستند تا دو و نیم برابر با افزایش قیمت مواجه شدند اما ما تغییر قیمتی نداشتیم و همچنان قیمت محصولاتمان مانند شرایط پیش از نوسانات نرخ ارز است.

وی درباره مشکلاتی که این شرکت دانش‌بنیان با آن دست به گریبان است نیز گفت: محدودیت در تأمین مواد اولیه نظیر استیل، از جمله مشکلات پیش پای ماست زیرا در این بخش تولید داخلی نداریم و مجبور به تأمین از کشورهای دیگر هستیم؛ از سوی دیگر اصلا نمی‌دانیم که ارز دولتی به ما تعلق می‌گیرد یا خیر.

دستی ادامه داد: از سمت دیگر نیازمند حمایتهای دولت هستیم به گونه‌ای که حداقل بتواند بازاری برای نمونه‌های داخلی فراهم آورد تا ما با فروش بیشتر یا حداقل فروش تضمینی به بخشهای خاص، به حداکثر ظرفیت تولیدمان که می‌تواند هزار دستگاه در سال باشد برسیم.

این تولیدکننده معتقد است که برای شروع کار 120 میلیون تومان سرمایه در نظر گرفته که بیشتر این رقم صرف اجاره سوله تولیدی شده و رقم کمی به عنوان سرمایه در گردش برای آنها مانده است؛ در حالیکه حمایتهای دولت از آنها و افزایش میزان این سرمایه می‌تواند منجر به بازگشایی راه‌های جدیدتری پیش پای آنها شده و حتی به بازارهای جهانی نیز فکر کنند.

 

برچسب ها

دستگاه‌های کنترل تردد بومی
مطالب مرتبط بیشتر
Back to top