مشاور وزیر نفت مطرح کرد؛
نسبت به برچسب انرژی خودروسازان سختگیر خواهیم بود
عصر خودرو- دلاویز از اعمال سختگیری بر خودروسازان به منظور رعایت برچسب انرژی در محصولات خود طی دو سال آینده خبر داد.
عصر خودرو- دلاویز از اعمال سختگیری بر خودروسازان به منظور رعایت برچسب انرژی در محصولات خود طی دو سال آینده خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محسن دلاویز مشاور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در حاشیه دو هزار و دویست و بیست و دومین تحویل کشنده اسکانیا در طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل سراسر کشور و همزمان با تحویل 19هزارمین کشنده اسکانیا با تأکید بر اینکه دولت نباید با بخشنامههای خود دست و پای بخش خصوصی را ببندد، اظهار کرد: اهمیت بهینه سازی مصرف سوخت و بحث کاهش آن با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری دول را بر آن داشت که در راستای ماده 12 رفع موانع تولید با همکاری بخش خصوصی اقداماتی را انجام دهد.
وی گفت: در راستای طرح نوسازی کامیونهای بالای 10 تن که عمری بالای 30 سال سن دارند با بخش خصوصی اقداماتی را آغاز کردهایم که امروز 20 هزارمین کشنده اسکانیا را توسط یکی از شرکتهای خودروسازی توسط یکی از بخشهای خصوصی تحویل خواهیم گرفت.
دلاویز تأکید کرد: با نوسازی 65 هزار کشنده در قالب 2.7 میلیارد دلار، 9.2 میلیارد لیتر گازوئیل را در حوزه تقاضا مدیریت کرده و مانع از انتشار 25 میلیون تن دیاکسید کربن در هوا خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با تأکید بر اینکه باید نسبت به جریان انرژی حساس باشیم، افزود: ترازنامه هیدروکربنی منتشر شده توسط وزارت نفت در سال 94 عمق مصرف بیرویه و فاجعه رخ داده در این امر را نشان میدهد طبق این گزارش تلفات صنعت نفت و انرژی کشور در سال 94، 51.23 میلیون بشکه معادل نفت خام بوده است که از این میزان 37.1 میلیون بشکه معادل نفت خام در نیروگاههای برق کشور هدر میرود حال اگر این میزان تلفات را ضرب در هر بشکه 70 تا 80 دلاری نفت کنیم عمق فاجعه برای ما مشخص خواهد شد.
وی بیان کرد: عدم کارآیی، نبود تکنولوژی و فرسودگی تجهیزات و خودروهای ما باعث شده است تا شاهد این حجم از تلفات باشیم.
دلاویز تصریح کرد: مجلس باید به کمک بیاید تا راندمان نیروگاههای برق و پالایشگاههای نفت و گاز افزایش یابد.
مشاور وزیر نفت ادامه داد: طبق گزارشهای حاصل از وزارت نیرو در سال 94، 304 میلیون معادل بشکه نفت خام و به عبارتی بیش از 24 درصد از مصرف انرژی کل کشور در حمل و نقل مصرف شده است.
وی با بیان اینکه سرانه مالکیت خودرو در ایران نسبت به دنیا پایین است، گفت: در کشور ما به ازای هر هزار نفر 200 مالکیت خودرو وجود دارد در حالی که در آمریکا به ازای هر هزار نفر 777 مالکیت و در ایتالیا به ازای هر هزار نفر 679 مالکیت به ثبت رسیده است با این حال میزان مصرف در کشور ما بسیار بالاست، اینجاست که مشخص میشود کجا باید اصلاح شود.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تأکید کرد: با همکاری سازمان ملی استاندارد سخت گیریهای بسیاری را در برچسب انرژی خودروها اعمال خواهیم کرد از این رو خودروسازان فقط دو سال مهلت دارند تا در این زمینه اقدام کنند.
دلاویز با بیان اینکه در کشور ما 16.1 میلیون خودروی سبک وجود دارد، گفت: از این تعداد نزدیک به 900 هزار خودرو فرسوده هستند.
وی ادامه داد: از یک میلیون خودروی سنگین در کشور 300 هزار خودرو فرسوده به ثبت رسیده است.
مشاور وزیر نفت میزان یارانه پنهان اختصاص داده شده به گازوئیل را در سال 95، 23 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
دلاویز گفت: با اقدامات انجام شده توسط دولت میزان کاهش مصرف سوخت در بخش حمل و نقل 17 درصد و در بخش نیروگاهی 40 درصد بوده است.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با تأکید بر دستور مقام معظم رهبری برای کاهش مصرف بنزین، گفت: وزارت نفت نمیتواند این کار فرا دستگاهی را به تنهایی انجام دهد با اینکه دولت و مجلس برای افزایش قیمت بنزین برنامهای ندارند اما به عنوان یک کارشناس معتقدم قیمت یک ابزار کنترلی است و باید یک فکر اساسی برای بنزین صورت بگیرد.
دلاویز افزود: خودروسازان کشور از جمله ایران خودرو و سایپا باید در زمینه مصرف بهینه سوخت اقدامات لازم را انجام دهد چرا که میزان متوسط سوخت مصرفی خودروهای ما 7.8 درصد است در حالی که این معیار در دنیا 5.5 درصد برآورد شده است.
وی در پایان گفت: تا سال 2020 میزان مصرف سوخت در خودروها باید در هر صد متر به 4و1 لیتر برسد.