سمند سورن ELX توربو را بشناسید
عصر خودرو -خودروی سمند با ظاهری جدید و در باطن سورنی قویتر و چالاکتر از سال 1392 تولید و به بازار عرضه شده است.
عصر خودرو -خودروی سمند با ظاهری جدید و در باطن سورنی قویتر و چالاکتر از سال 1392 تولید و به بازار عرضه شده است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در سال 1381 ایرانخودرو محصولی به نام سمند معرفی کرد که در میان مردم محبوبیت خوبی داشت، ولی بعد از چند سال تصمیم بر تغییر چهره آن گرفت و خودرویی به نام سورن که فیس لیف (ظاهری جدید) سمند بود معرفی کرد و تا سال 1390 عرضه شد. پس از آن جای خود را به مدل سورن ELX داد.
سورن ELX در بخش ظاهری از جلو پنجرهایی جدید و در طراحی داخلی نیز از سبکی کاملا متفاوت استفاده شده است. این مدل را از آپشنالترین مدل سمند میتوان نام برد. ELX نیز دارای دو مدل ساده و توربو است که در مدل تربو همان طور که از نامش پیداست از توربو شارژی بر روی موتور ملی EF7 استفاده شده که تنها در بخش دینامیکی متفاوتتر است.
این خودرو به صورت انحصاری از پیشرانه جدیدتر 4 سیلندر 16 سوپاپه EF7 استفاده شده است. این پیشرانه که با همکاری آلمانیها ساخته شده با 1654 سی سی حجم و یک توربو شارژ پرخوران قادر به تولید 150 اسب بخار در دور 5500 و حداکثر گشتاور تولیدی 215 نیوتون متر در دور 4800 است. این خودرو در 10 ثانیه میتواند از حالت سکون به 100 کیلومتر در ساعت برسد که 2 ثانیه از تمامی خانواده سمند سریعتر است. مصرف سوخت این خودرو 7.3 لیتر در هر 100 کیلومتر و حداکثر سرعت آن 205 کیلومتر در ساعت است.
سورن همانند سمند از ابعاد بزرگی برخورداربوده بطوری که طول آن 4534، عرض آن 1944 و ارتفاع آن 1460 است. به همین علت کابین راحتی را برای سرنشینان ایجاد کرده است که برای ترددهای شهری و سفرهای بین شهری گزینه مناسب خانواده به شمار میرود. سورن از طراحی داخلی قویتری نسبت به سمند برخوردار است.
از امکانات این خودرو در بخش صندلیها به تجهیزاتی همچون تنظیمات برقی، دسترسی به صندوق از داخل اتاق، پشت سری صندلی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه اشاره کرد. در بخش ایمنی هم تجهیزاتی نظیر کیسه هوای برای سرنشین و راننده، ایموبلایزر، قفل مرکزی با ریموت کنترل، هشدار دهنده موانع عقب و کمربندهای ایمنی با قابلیت تنظیم ارتفاع برخوردار است.
در بخشهای دیگر میتوان به پخش MP3، بلندگوهای جلو و عقب، آنتن اکتیو برای سیستم صوتی، سیستم تهویه اتوماتیک، دریچه تهویه برای سرنشینان عقب، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، چراغ خطر سوم، تنظیم زاویه نور چراغهای جلو از داخل، تنظیم آینههای جانبی برقی به همراه گرمکن، تنظیم آینههای جانبی برقی به همراه گرمکن، آینه آرایش چراغ دار روی آفتابگیر، شیشه بالابر برقی دربهای جلو و عقب اشاره کرد. در بخش ترمزها و پایداری سورن ایرانخودرو از ترمز ضد قفل ABS و EBD ترمز جلو دیسکی، ترمز عقب دیسکی استفاده کرده است.