تقابل عددی هیوندای وراکروز در برابر کیا موهاوی V6
خوش خوراکان کُره!
عصر خودرو - از حدود 6 سال پیش که واردات خودروهای با موتور حجیمتر از 2500 سیسی ممنوع شد، عمده شاسیبلندهایی که وارد بازار ایران شدند، کراس اوورهای با موتورهای کوچک بودند که به جز یکی دو نمونه، هیچ کدام از آنها توان لازم برای یک آفرود سبک را هم ندارند.
Monday 30 December 2019 - 12:58:00
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» ، اما به لطف تنوع نسبتا خوبی که از حدود 2006 تا سال 2013 در بازار کشور داشتیم، هنوز هم یادگارهایی از آن دوران در بازار دست دوم به چشم میخورند که میتوان روی آنها حساب کرد. هیوندای وراکروز/IX55 و کیا موهاوی در دو نسخه 6 و 8 سیلندر دو مورد از شاسیبلندهای بزرگ و مناسب آفرودهای سبک هستند که به نسبت گزینههای دیگری مثل تویوتا پرادو (با در نظر گیری مدل یکسان)، قیمت مناسبی هم دارند. اما از بین این دو خودرو، کدام را انتخاب کنیم؟
حجم موتور
از لحاظ تکنیکال، کیا موهاوی (بورِگو) V6 و هیوندای وراکروز یا همان IX55 از موتور مشترک 3.8 لیتری لامبدا2 بهره میبرند که بدین ترتیب حجم یکسانی هم خواهند داشت. این تنها موتور بنزینی قابل سفارش برای وراکروز محسوب میشد ولی همانطور که در مقدمه اشاره شد، موهاوی با پیشرانه V8 نیز به بازار ایران و جهان عرضه شد. ضمن این که هر دو، یک گزینه 3 لیتری V6 دیزل نیز داشتند.
بیشینه توان
هرچند که حجم موتور در این دو خودرو یکسان است اما طبیعتا تفاوتهایی در ستآپ ECU و جزئیات فنی وراکروز و موهاوی وجود دارد که بدین ترتیب بیشینه توان متفاوتی را به هر یک از این دو خودرو هدیه میکند. در واقع همانطور که میتوان حدس زد، کیا موهاوی 14 اسب بخار قدرتمندتر از وراکروز است ولی هر دو در 6000 دور بر دقیقه به این توان میرسند.
بیشینه گشتاور
اما چیزی که برتری یک شاسی بلند را در شرایط خارج از جادهای (آفرود) مشخص میکند، بیشینه گشتاوری است که از موتور به سمت چرخها هدایت میشود. کیا موهاوی V6 در این بخش هم نسبت رقیب همخانواده خود برتر عمل کرده و با ارائه 21 نیوتنمتر گشتاور بیشتر در 100 دور بر دقیقه پائینتر (4400 موهاوی)، باز هم برنده این بخش خواهد بود.
نسبت وزن به قدرت
اما همانطور که از ظاهر این دو خودرو پیداست، کیا موهاوی وزن خاص بیشتری نسبت به وراکروز دارد که این موضوع توان بالاتر موتور موهاوی را بی اثر میکند. در واقع کیا موهاوی 2051 کیلوگرمی، 163 واحد از وراکروز سنگینتر است و بدین ترتیب با در نظرگیری اختلاف 14 اسب بخاری بین قدرت موتور این دو خودرو، روی هر اسب بخار از قدرت موهاوی، 240 گرم وزن بیشتر است!
شتاب صفر تا صد
همانطور که در پاراگراف قبلی گفته شد، وزن بیشتر موهاوی موجب برتری وراکروز در بحث نسبت وزن به قدرت است و بدین ترتیب با توجه به بهره گیری هر دو خودرو از گیربکس 6 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک، شتاب صفرتاصد اعلامی برای وراکروز در حدود نیم ثانیه کمتر از موهاوی است.
مسافت شهری قابل پیمایش با هر بار سوخت گیری
هرچند که موهاوی خودروی بزرگتر و سنگینتری است اما همانطور که راندمان موتور بالاتری دارد، از مصرف سوخت بهینهتری هم برخوردار است. بدین ترتیب مسافت قابل پیمایش با هر بار سوختگیری در موهاوی با مصرف سوخت 15.1 لیتر در 100 کیلومتر سیکل شهری و باک 82 لیتری نسبت به وراکروز با اعداد به ترتیب 16.7 و 79 بیشتر خواهد بود.
تهران تا اصفهان چند؟
با در نظر گیری فاصله 450 کیلومتری تهران تا اصفهان و احتساب بنزین سوپر با نرخ 3500 تومان برای هر لیتر، اگر بخواهید از پایتخت به این شهر تاریخی سفر کنید، سوار بر وراکروز با مصرف سوخت 8.6 لیتر در هر 100 کیلومتر سیکل جادهای میبایست 38.7 لیتر بنزین بسوزانید. اما این در حالی است که مصرف سوخت جادهای موهاوی در حدود 1 لیتر بالاتر بوده و پشت فرمان موهاوی 43.2 لیتر بنزین خواهید سوزاند.
برچسب ها
کیا موهاویهیوندای وراکروز