دوچرخه‌های برقی فروردین به تهران می‌آیند

عصر خودرو- برخی مناطق تهران به دلیل شیب زیاد برای دوچرخه‌سواری مناسب نیستند، قرار است در فروردین سال آینده دوچرخه‌های برقی با مشارکت بخش خصوصی به تهران بیایند. یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا استفاده از حمل‌ونقل پاک است.

Tuesday 28 January 2020 - 13:59:00

دوچرخه‌های برقی فروردین به تهران می‌آیند

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خبرآنلاین ،  آلودگی هوا و ترافیک دو چالش اصلی کلانشهر تهران است. تاکنون مدیران شهری وعده‌های فراوانی برای رفع این مشکلات در تهران دادند. یکی از راهکارهای رفع آلودگی هوا و ترافیک در تهران توسعه حمل‌ونقل عمومی با اولویت مترو است.

در 2.5 سال گذشته اتفاق خاصی در این زمینه نیفتاده است و برخی از ایستگاه‌ها برای بار دوم افتتاح و ایستگاه‌های کمی به مترو اضافه شد. بعد از سهمیه‌بندی شدن بنزین میزان استفاده مردم از مترو افزایش یافت اما تغییری در سیستم حمل‌ونقل عمومی رخ نداد.

بی اعتنایی دولت به توسعه حمل‌ونقل عمومی

بر اساس قانون دولت باید به توسعه حمل‌ونقل عمومی کمک کند اما در چند سال گذشته در این زمینه کمک‌هایی صورت نگرفته است و تقریباً دولت به وظایف خود عمل نکرده است.

مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران گفته است که در دیگر شهرهای دنیا گسترش شبکه حمل‌ونقل عمومی باعث کاهش ترافیک و آلودگی هوا شده است. در دهه 60 که دولت توسعه مترو را به شهرداری واگذار کرد متعهد شد نیمی از هزینه توسعه این ناوگان را علاوه بر یک سوم پول بلیط تردد شهروندان به صورت یارانه بپردازد ولی متأسفانه دولت در سال‌های گذشته بابت توسعه مترو و تکالیف قانونی خود درباره بلیط مترو پولی پرداخت نکرده است.

دولت سنتی بابت فروش هر لیتر بنزین نداد

به گفته فراهانی، دولت متعهد بود با گسترش حمل‌ونقل عمومی به ازای هر لیتر بنزینی که فروخته می‌شود 10 سنت بابت گسترش حمل‌ونقل عمومی بپردازد ولی در این زمینه نیز وزارت نفت تکلیف قانونی خود را انجام نداد. دو سال پیش هم که در دولت مصوب شد 19 هزار دستگاه اتوبوس به کلانشهرها اختصاص پیدا کند اما ارائه سهم تهران که شامل بیش از 2 هزار دستگاه اتوبوس بود محقق نشد.

با وجود اینکه مترو و اتوبوس توسعه خوبی در تهران نداشت برخی از مدیران شهری تصمیم گرفتند که سیستم حمل‌ونقل پاک را در دستور کار خود قرار دهند تا با استفاده از این سیستم، آلودگی هوا و ترافیک قدری کاهش پیدا کند. این کار در قالب طرح بی‌دود در تهران اجرایی شد.

مدتی بی‌دود (دوچرخه‌های نارنجی‌ رنگ اشتراکی) در تهران مشغول به فعالیت شد، در آبان به یکباره فعالیت آنها متوقف شد. حرف و حدیث‌های زیادی در خصوص این توقف مطرح شد. برخی مشکلات داخلی شرکت را علت این امر عنوان کرده و برخی هم گفتند که شرکت خواستار کمک شهرداری شده است.

بالاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان دوباره بی‌دودی که معتقد بود با این اعداد و ارقام برایش ماندن مقرون به صرفه نیست به شهر برگشت و حتی هزینه‌های خود را هم کاهش داد. عده‌ای گفتند که شهرداری توافق کرده و قرار است این شرکت از ایستگاه‌های بی‌دود برای تبلیغات استفاده کند.

رسول کشت‌پور شهردار منطقه 2 شهرداری تهران در این باره گفت: فعالیت ابتدا بی‌دود از منطقه 2 آغاز شد در این منطقه 121 ایستگاه با 700 دوچرخه دارد و قرار است به زودی 10 ایستگاه هم در ستارخان افتتاح شود و همچنین فاز سوم این پروژه نیز انجام می‌شود و ایستگاه‌های جدیدی سمت دانشگاه شریف احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان سفرها در این منطقه با بی‌دود 2 هزار سفر در روز است، گفت: سهم ایستگاه‌های بی‌دود در منطقه ما بالا است و قطعاً توسعه خواهد یافت.

کشت پور گفت: با توجه به موقعیت محل و شیبی که وجود دارد قرار است دوچرخه‌ها به صورت برقی و دنده‌ای باشد، مدت‌هاست پیگیر هستیم و به زودی این امر رخ می‌دهد.

شهردار منطقه 2 تصریح کرد: به دلیل شیب بالا این دوچرخه‌ها در منطقه کاربرد خوبی دارد، با چندین شرکت مذاکره کردیم و قرار است به زودی دوچرخه‌های برقی وارد منطقه شود.

وی با بیان اینکه دوچرخه‌های بی‌دود چون قطعه اضافی نداشتند قابل سرقت نبود، گفت: اما این دوچرخه‌ها برقی هستند و نگهداشت آنها کار سختی است و باید برای امنیت آن فکری کرد.

به گفته شهردار منطقه 2، باید دوچرخه‌های برقی در پارکینگ‌ها تحویل شود و همچنین چون این دوچرخه‌ها نیازمند شارژ هستند شرایط خاصی دارند و باید با سرمایه‌گذار در این زمینه هماهنگی کرد.

هزینه‌های دوچرخه‌های برقی بالاتر است

کشت‌پور با بیان اینکه سازوکار دوچرخه‌های برقی قدری با دوچرخه‌های بی‌دود متفاوت است گفت: هزینه‌های دوچرخه‌های برقی هم بالاتر است.

راه‌اندازی 14 کیلومتر مسیر دوچرخه در تهران

وی همچنین به گسترش شبکه دوچرخه در منطقه اشاره کرد و گفت: قرار است مسیر دوچرخه راه‌اندازی کنیم، بوستان 18 هکتاری در ایران زمین با یک پل که قرار است روی آن دوچرخه‌سواری شود به بوستان 13 هکتاری در غرب شیخ فضل‌الله در امتداد ضلع شمال بزرگراه تا بوستان پردیسان امتداد پیدا کند. این مسیر دوچرخه 14 کیلومتر به صورت رفت و برگشت است و برای ایجاد آن نیازمند احداث دو پل هستیم و اگر قراردادهای آن منعقد شود تا مرداد ماه سال 99 این مسیر راه‌اندازی می‌شود.

شهردار منطقه 2 در خصوص هزینه‌های اجرای این طرح گفت: حدود 10 میلیارد تومان هزینه نیاز است.

ورود موتوسیکلت ممنوع

کشت‌پور با تأکید بر اینکه اجازه تردد موتورسواران در این مسیر داده نمی‌شود گفت: در طول مسیر تسهیلاتی برای دوچرخه، تعمیرگاه‌ها و غیره ایجاد می‌کنیم تا نیاز شهروندان را مرتفع کند.

مدیران شهری تأکید دارند که اگر قرار است دوچرخه‌های برقی وارد تهران شود باید بخش خصوصی ورود کند و هزینه‌ها را پرداخت کند در غیر اینصورت با انجام این کار مخالف هستند.

محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: باید بخش خصوصی در خصوص دوچرخه‌های برقی ورود کند.

اگر شهرداری بخواهد هزینه کند مخالف هستیم

وی ادامه داد: اینکه اگر بخواهد شهرداری ورود کند و هزینه کند مخالف هستیم اما در صورتی که بخش خصوصی وارد شود مشکلی وجود ندارد چرا که در بخش خصوصی منافع اقتصادی دیده می‌شود و اصولی‌تر برخورد می‌کنند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در خصوص هزینه تردد با دوچرخه‌های برقی گفت: احتمال دارد هزینه‌ها بالاتر شود.

اسکوتر یک مد حمل‌ونقل عمومی

به گفته علیخانی، در کشورهای خارجی از اسکوتر هم در کنار دوچرخه استفاده می‌کنند و در تهران به خاطر شیبی که وجود دارد دوچرخه‌های برقی جوابگوست.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری با شرکت بی‌دود در خصوص این موضوع که از ایستگاه‌ها برای تبلیغات استفاده کند به توافق رسیده است گفت: صحبت‌های شهردار در این زمینه بود.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران به ایستگاه‌های دوچرخه بی‌دود اشاره کرد و گفت: اگر قرار است شهرداری خدماتی دهد باید به تمام شرکت‌ها به صورت مساوی و از طریق مزایده برگزار شود و باید شرایط برابر باشد.

بر اساس این گزارش، یکی از مدهای حمل‌ونقل عمومی دوچرخه‌سواری است. در امسال دوچرخه‌های بی‌دود به تهران آمد اما به دلیل موقعیت جغرافیایی تهران و شیبی که در برخی مناطق وجود دارد برخی شهروندان گله مند بودند. قرار است برای رفع این مشکل از دوچرخه‌های برقی و دنده‌ای استفاده شود و تا ابتدای سال آینده دوچرخه‌های برقی وارد تهران می‌شوند.

برچسب ها

دوچرخه برقی‌
مطالب مرتبط بیشتر
دلیل نخریدن خودروهای برقی امکانات فوق‌العاده در دوچرخه تاشو برقی + تصاویر قیمت دوچرخه‌های برقی در بازار چند؟ بزرگترین خودروساز آمریکایی دوچرخه برقی تولید می‌کند! مذاکره شهرداری با شرکت‌های دانش بنیان برای تولید دوچرخه‌های باطری دار تولید سبک ترین دوچرخه برقی تاشوی جهان دوچرخه الکتریکی لامبورگینی در راه است دوچرخه برقی هوشمند هم به بازار آمد شهردار نیویورک دوچرخه‌های برقی را به شهر می‌آورد با اوبر دوچرخه الکتریکی سفارش دهید غول خودروسازی دنیا دوچرخه برقی تولید کرد رئیس فروش شرکت اروند موتور پاک: برترین تکنولوژی های جهان را در دوچرخه های برقی خود استفاده می‌کنیم دوچرخه الکتریکی شهری Motochimp ورود نسل جدید «دوچرخه» به خیابان‌های پایتخت سبکترین دوچرخه برقی دنیا ساخته شد ترکیب استادکاری ایتالیایی و فناوری در دوچرخه بیچیکلتو جزئیات ورود دوچرخه های هوشمند به تهران ساخت دوچرخه هیبریدی با الهام از یوزپلنگ ایرانی سفر به آینده با دوچرخه الکتریکی بستیانرا اسپرت پیشرفته ترین دوچرخه برقی دنیا ساخته شد ساخت یک دوچرخه برقی پیشرفته جدید هارلی دیویدسون دنیای دوچرخه‌های الکتریکی! دوچرخه هیبریدی ایرانی تا ماه آینده به مرحله نهایی ساخت می رسد 8 دوچرخه هیبریدی ایرانی ساخته می شود دوچرخه‌های الکترونیکی به بازار آمد روند افزایشی محبوبیت دوچرخه‌های الکتریکی در اروپا "فدز"؛ دوچرخه الکتریکی با طراحی متفاوت تمهیدات لازم برای ورود دوچرخه برقی به تهران فراهم شود
Back to top