فشنگی روغن و اهمیت آن در سلامت موتور

عصر خودرو- روغن موتور و روغن‌کاری قطعات نقش حیاتی در کارکرد درست موتور خودرو بر عهده دارد و وظیفه کنترل این موضوع تا حد زیادی بر عهده بخشی با عنوان فشنگی روغن است، قطعه‌ای کوچک ولی حیاتی که می‌تواند با اخطار به موقع، مانع از آسیب به بخش‌های مختلف موتور شود.

Wednesday 26 February 2020 - 14:53:00

فشنگی روغن و اهمیت آن در سلامت موتور

در این مطلب نگاهی کوتاه به چگونگی کارکرد فشنگی روغن و وظایف آن خواهیم داشت.


در موتور درون‌سوز، سیستم روغن‌کاری بسیار دقیقی وظیفه رساندن روغن به بخش‌های مختلف را بر عهده دارد. فشار این روغن از طریق اویل پمپ  تامین می‌شود و روغن در طی مسیر خود از طریق مجاری مخصوصی عبور کرده و خود را به بخش‌های مختلف می‌رساند و در نهایت مسیر را تا بازگشت به کارتل طی می‌کند.

فشار روغن در این سیستم باید به صورت پیوسته رصد شود چرا که کاهش فشار روغن باعث می‌شود در دورهای بالای کارکرد موتور، روغن کافی به بخش‌های مختلف و به ویژه بخش‌های بالایی موتور از جمله سرسیلندر و دیواره‌های سیلندر‌ها نرسد و این بخش‌ها به دلیل اصطکاک بالا آسیب ببینند و این وظیفه بر عهده فشنگی روغن است.
فشنگی روغن چیست؟

فشنگی روغن یا همان سنسور فشار روغن، یک قطعه کوچک است که در مسیر سیستم روغن‌کاری و عمدتا در نزدیکی فیلتر روغن نصب می‌شود و با کاهش فشار روغن از حد مشخصی به راننده هشدار می‌دهد. این هشدار معمولا به شکل روشن شدن یک چراغ در مقابل راننده است که نشان می‌دهد به هر دلیلی، فشار روغن مجموعه کاهش پیدا کرده و این مسئله ریسک آسیب به موتور را در پی دارد.

فشنگی روغن البته جنبه هشدار دهنده دارد و نمی‌تواند دقیقا دلیل بروز این مشکل را بیان کند اما اخطار آن بسیار با اهمیت است باید به سرعت آن را مورد برسی قرار داد.

فشنگی روغن چگونه کار می‌کند؟

فشنگی روغن به گونه‌ای ساخته شده است که در حالت عادی کارکرد موتور و در زمانی که فشار روغن از حد مشخصی بالاتر است کار ویژه ای انجام نمی‌دهد و در حقیقت مدار آن قطع است اما در زمانی که فشار روغن کاهش پیدا می‌کند، با اتصال یک مدار الکتریکی، چراغ اخطار را روشن می‌کند.

داخل فشنگی روغن، یک دیافراگم قرار دارد که حرکت آن باعث قطع و وصل شدن پلاتین‌هایی در بالای این بخش می‌شود. در حالت عادی و وقتی روغن در سیستم جریان دارد، روغن از طریق یک سوراخ کوچک بر روی فشنگی، وارد آن می‌شود و فشار روغن دیافراگم را به بالا فشار داده و مدار قطع می‌شود و به همین دلیل چراغ نشان دهنده‌ها خاموش است.

اکنون وضعیتی را تصور کنید که به هر دلیل، فشار روغن داخل سیستم کاهش پیدا کرده باشد. در این شرایط دیافراگم کمی به جای خود بر می‌گردد و این حرکت کوچک، دو پلاتین بالایی دیافراگم را به هم متصل می‌کند و چراغ نشان دهنده‌های مقابل راننده روشن می‌شود که نشان از کاهش فشار روغن در سیستم است.
آیا کیفیت تولید فشنگی روغن مهم است؟

قطعا پاسخ این سوال مثبت است. همانطور که دیدید فشنگی روغن وظیفه کنترل فشار روغن را بر عهده دارد. فشنگی روغن هر چند طراحی ساده ای دارد اما باید دقیق باشد تا بتواند با تغییر جزیی در فشار روغن بلافاصله راننده را مطلع کند چرا که در غیر این صورت، ممکن است با کاهش فشار روغن و عدم اطلاع راننده از آن، شاهد آسیب به بخش‌های مختلف موتور باشیم که در نهایت می‌تواند به خسارت مالی سنگین و تعمیر موتور اساسی ختم شود.
فشنگی روغن اصلی را چگونه تشخیص دهیم؟

ظاهر فشنگی روغن پیچیدگی فنی خاصی ندارد و مهم‌ترین بخش‌هایش در داخل آن است، جایی که با چشم نمی‌توان دید و طبیعتا نمی‌توان از روی ظاهر در مورد کیفیت آن قضاوت کرد.

تشخیص فشنگی روغن اصلی و غیر اصلی برای خریداران و حتی تعمیرکاران تقریبا غیر ممکن است و به همین دلیل باید این قطعه حیاتی را از فروشنده مطمئن خریداری کنید تا از خسارات بعدی در امان باشید.

برای خرید قطعه اصلی  باید به سراغ فروشندگان معتبر قطعات یدکی خودرو بروید و قطعات عرضه شده توسط آن‌ها را تهیه کنید. گروه GISP عرضه کننده قطعات یدکی خودرو، با کیفیت و استاندارد قطعات شرکتی خودرو است که تمام انواع قطعه یدکی خود را از تولید کنندگان مورد تایید خودروسازان تهیه می‌کند و به راحتی می‌توانید قطعات اصلی ایران خودرو و قطعات یدکی سایپارا در بسته بندی‌های گروه جی آی اس پی و از شبکه نمایندگی‌های این شرکت تهیه کنید. برای خرید انواع قطعات پراید ، قطعات پژو  و قطعات یدکی سایر خودرو‌های ایرانی می‌توانید به بخش جستجوی وبسایت مراجعه کنید یا با شبکه نمایندگی‌ها تماس بگیرید.

لیست فشنگی روغن انواع خودرو‌های ایرانی را می‌توانید اینجا ببینید.

برچسب ها

گروه GISPجی آی اس پیفشنگی روغن
مطالب مرتبط بیشتر
واشر سرسیلندر؛ مانع خروج سوخت و هوای درون سیلندر هرزگرد و دلایل خرابی آن مرز روغن‌کاری و روغن‌سوزی آنچه باید از تسمه تایم خودرو بدانید قطار همایش‌های استانی گروه جی‌آی‌اس‌پی به بوکان رسید همایش استانی گروه جی‌آی‌اس‌پی با شعار "همه ایران خانواده ماست" در رفسنجان برگزار شد آشنایی با بوش پیستون جی‌آی‌اس‌پی در گردهمایی تراشکاران کرمان رونق اشتغال در صنعت قطعه‌سازی با حمایت از تامین‌کنندگان برای تداوم رشد باید به دنبال بازارهای بین‌المللی باشیم خدمات پس از فروش، اصلی ترین برنامه گروه است آشنایی با سنسورهای خودرو: سنسور یا سوئیچ اینرسی بوش سیلندر و وظایف آن در موتور خودرو سرسیلندر خودرو و دلایل خرابی آن افزایش آگاهی عمومی از قطعات ایرانی اصل، مهمترین هدف ما است قطعات یدکی ایرانی در راه اروپا حضور GISP در هفتمین نمایشگاه خودرو، موتورسیکلت و قطعات رشت آکادمی GISP، برترین شیوه آموزشی برای همه با خودرویی که جوش آورده چه کنیم؟ به قطعه یدکی ایرانی اصل اعتماد کنید همایش آشنایی با محصولات گروه GISP در شهر مرند از جشن ده سالگی تا رونمایی از آکادمی آموزشی گروه GISP چگونه سوپاپ اصلی و تقلبی را تشخیص دهیم کاشت صدها نهال در مدارس کشور از سوی GISP همایش بازاریابی و فروش در عصر دیجیتال با حمایت GISP برگزار شد
Back to top