چرا چراغ چک خودرو روشن میشود؟
عصر خودرو- یکی از قسمتهای خودرو که راننده باید همواره حواسش به آن باشد، چراغ چک خودرو است. البته روشن شدن چراغ چک خودرو؛ همیشه هم دلیل خطرناک و نگران کنندهای ندارد. اما با این حال، باید دلیل روشن شدن چراغ را بررسی کرد.
Tuesday 16 March 2021 - 18:08:00
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از اقتصادآنلاین، عموما، اگر چراغ مدت طولانی و یا چند روز روشن ماند، میتواند هشداری برای راننده در مورد بررسی قسمتهای مختلف خودرو باشد. در این مطلب، به چند مورد که میتواند دلیلی برای روشن شدن چراغ چک خودرو باشد، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
علتهای روشن شدن چراغ چک خودرو
1.نقص عملکرد دزدگیر
گاهی دزدگیر خودرو، یا به درستی نصب نشده و یا تنظیمات آن ایراد دارد. در این صورت، کامپیوتر خودرو، این مورد را به عنوان یک مشکل شناسایی کرده و چراغ چک روشن خواهد شد. یادتان باشد که مشکل در نصب دزدگیر، حتی در مواردی باعث برق دزدی در خودرو و در نتیجه خالی شدن باتری نیز میشود. پس آن را جدی بگیرید.
2.مشکل سیستم خلأ
هر خودرویی دارای چند سیستم خلأ است که هر کدام وظیفهای را برعهده دارند. گاهی روشن شدن چراغ چک خودرو به دلیل وجود یک نشتی در یکی از این سیستمهاست که باعث بالا رفتن دور موتور و گاهی درجا کار کردن خودرو خواهد شد.
3.خرابی سنسور اکسیژن
عموما وجود خرابی در سنسور اکسیژن خودرو، میتواند اولین دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو باشد. این خرابی در مراحل اولیه به راحتی رفع میشود، اما اگر درست تشخیص داده نشود، نه تنها به کاتالیزور خودرو آسیب خواهد زد، بلکه با اختلال در عملکرد کامپیوتر مرکزی خودرو، باعث افزایش مصرف سوخت خودرو نیز میشود.
4.مشکل درب باک سوخت
اگر به هر دلیلی درپوش باک خودرو خوب و محکم بسته نشود و یا بر اثر اتفاقی، ترک خورده و آسیب ببیند، بنزین موجود در مخزن سوخت تبخیر شده و این اختلال در سیستم سوخت رسانی، باعث روشن شدن چراغ چک خودرو خواهد شد.
5.شمعها و وایرها
کار شمعها ایجاد جرقه، انفجار بنزین و درنهایت حرکت موتور است. زمانی که این اتصال برقرار نشود جرقهای نیز توسط شمعها تولید نخواهد. یکی از دلایلی شایعی که منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو میشود مشکل در شمعها و وایرهاست. از آنجائیکه شمعها جزو لوازم مصرفی خودرو هستند بعد از مدتی خراب شده و نیاز به تعویض دارند. وایرهای معیوب نیز علاوهبر اینکه منجر به تولید نشدن جریان برق مورد نیاز شمعها میشود میتواند باتری و کوئل را نیز خراب کرده و روی سایر بخشهای خودرو اثر بگذارد. پس اگر شمع یا وایرهای خودروی شما مشکل داشت در اولین فرصت آن را برطرف کنید.
6.سیستم چرخش گاز اگزوز (ERG)
رفع مشکلات سیستم چرخش گاز اگزوز معمولا هزینهبر است، بهویژه اگر علاوهبر تعویض شیر ERG بخواهید تمام پورتهای آن را نیز تمیز کنید. پیشنهاد میکنیم اگرچه که تعمیر ERG هزینهبر است در صورت مشکل در اولین فرصت آن را تعمیر کنید، زیرا اگر این خرابی به انژکتور خودرو نیز آسیب وارد کند، به مراتب باید هزینه بیشتری برای تعمیر خودروی خود بپردازید.
7. ترموستات
این قطعه، یکی از قطعات پرکار در خودرو است و بر دمای محیط نظارت کرده و با فرستادن جریانی سرد به سمت موتور، دمای موتور را تنظیم میکند. برای اینکه ترموستات بدون نقص کار کند باید مایع خنککننده داخل ترموستات به موقع تعویض شود، زیرا این مایع در طول زمان گرد و غبار را به خود جذب میکند و کارایی خود را از دست میدهد.
8.اختلال در عملکرد سنسور هوا
سنسور هوا در خودرو، مقدار هوای وارد شده به پیشرانه را بررسی کرده و اطلاعات آن را به کامپیوتر مرکزی میدهد و با توجه به این اطلاعات میزان پاشش انژکتور مشخص میشود. حالا اگر بر اثر آلودگی هوا و یا هر دلیل دیگری این سنسور به مشکل برخورد کند، چراغ چک خودرو روشن میشود.
9.خرابی انژکتور سوخت
بر اثر عادات مختلفی مانند رانندگی با سوخت کم به مدت طولانی و یا عدم تعویض به موقع فیلتر بنزین، باعث خرابی انژکتور خواهد شد. خرابی که برای تعمیرش هزینه بسیار زیادی را نیز باید پرداخت کرد. مشکل انژکتور یکی از مواردی است که خیلی اتفاق نمیافتد اما یکی از دلایل روشن شدن چراغ چک میتواند باشد.
10.خرابی کوئل
برقی که برای جرقه زدن شمعها نیاز است توسط کوئل تامین میشود. بنابراین خرابی کوئل، شمعها را با مشکل روبرو میکند و یکی از دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو است.
11.مشکل در باتری خودرو
روشن شدن چراغ دینام خودرو، دلیلی برای وجود مشکل در باتری خودرو است. البته این در مورد خودروهای قدیمی است و خودروهای جدید یک چراغ مشخص برای نشان دادن مشکل باتری و دیگر موارد موجود در خودرو دارند که برای رفع این مورد و حل دیگر مشکلات ماشین کمک خواهند کرد.
12.مشکل در مبدل کاتالیستی
در خودروهای قدیمی گاهی مشکلاتی در مبدل کاتالیستی به وجود میآید که تعمیر آن هم هزینه زیادی میطلبد. به همین دلیل باید به موقع روغن موتور و شمعها و همچنین سنسور اکسیژن را تعویض کرد. خرابی مبدل کاتالیستی، باعث عدم همخوانی سوخت مصرفی با مسافت طی شده توسط خودرو میشود که نتیجهاش گاز خوردن هرز خودرو است.
مواردی که گفتیم شایعترین دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو است. اما در خودروهای جدید، با وجود تکنولوژیهای نوین، یافتن دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو، نیاز به مشورت گرفتن از یک کارشناس خودرو دارد. شما هم تجربه خاصی در مورد روشن شدن چراغ چک خودرو دارید؟
برچسب ها
چراغ چک خودروتعمیر اتومبیل