بورس‌بازان منتظر عرضه اولیه «آسیاناما»

عصر خودرو- بزودی سهام شرکت تولیدی مخازن گاز طبیعی «آسیاناما» به‌صورت عرضه اولیه در فرابورس وارد بازار سرمایه می‌شود.

Sunday 02 July 2023 - 10:09:00

بورس‌بازان منتظر عرضه اولیه «آسیاناما»

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، مهدی ملایی معاون اجرایی و عضو هیات‌مدیره آسیاناما، در نشست خبری تولید مخازن CNG را جزو اهداف اولیه شرکت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 90 درصد از تقاضای شرکت‌های خودروساز داخلی توسط آسیاناما تامین می‌شود و سهم ما از بازار غیرخودرویی نیز نزدیک به 10 درصد است.

به گفته وی خط تولید این شرکت در سال 92 به بهره‌برداری اولیه رسید و اولین‌بار در سال 97 به کشور قرقیزستان صادرات انجام شد، اما اولویت اصلی آسیاناما تامین نیاز‌های داخلی است.

به گفته ملایی، شرکت تولیدی مخازن گاز طبیعی آسیاناما در حال حاضر جزو شرکت‌های فرعی گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید بوده و کل سهام آن نیز متعلق به امید است.
عضو هیات‌مدیره آسیاناما در ادامه سرمایه فعلی این شرکت را 105 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بعد از عرضه اولیه تلاش داریم افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی داشته باشیم.

*پیش‌بینی فروش 600 میلیارد تومانی

ملایی در خصوص سودآوری و فروش این شرکت اظهار داشت: پیش‌بینی 600 میلیارد فروش در سال 1402 داشته‌ایم که سود این شرکت با توجه به عدم قیمت‌گذاری دستوری در این حوزه، تضمین شده است و بازدهی حداقل 25 درصدی خواهیم داشت.

وی در همین زمینه افزود: از سوی دیگر افزایش بهای تمام شده، بسیاری از شرکت‌ها را تهدید می‌کند در حالی که 70 درصد از بهای تمام شده ما مواد است و طبق قرارداد‌ها در صورت افزایش نرخ، خودروساز‌ها باید به ما تعدیل نرخ دهند و ما نیز به تبع آن افزایش نرخ می‌دهیم.

معاون اجرایی آسیاناما در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه در این مجموعه، مخازن CNG، مخازن طبی-صنعتی و کاپ تولید می‌شود، در خصوص روش تولید مخزن در شرکت آسیاناما به دو روش اشاره کرد و گفت: در روش اول تولید مخزن تحت فشار از لوله بدون درز است که تمامی شرکت‌های داخلی از این روش که ساده‌تر است استفاده می‌کنند. روش نیز دوم تولید مخزن تحت فشار از ورق نورد شده است که مختص شرکت آسیاناماست.

*جزئیات گزارش ارزش‌گذاری تامین سرمایه لوتوس پارسیان

میثم بلگوریان نماینده تامین سرمایه لوتوس پارسیان به عنوان ارزش‌گذار ناما در ادامه این نشست خبری به توضیح روش‌های ارزش‌گذاری آسیاناما پرداخت و گفت: از مهم‌ترین فاکتور‌ها در تمامی گزارش‌های ارزش‌گذاری نرخ تورم است که برای سال 1402 رقم 63 درصد و سال 1403 نیز 30 درصد در نظر گرفته شده است.

بلگوریان با بیان اینکه همچنین نرخ فروش محصولات را به نرخ ورق فولادی وابسته کرده‌ایم، گفت: پیش‌بینی نرخ فروش هر محصول از حدود 7 میلیون و 200 هزار تومان به ازای هر عدد در سال 1402 به 10 میلیون تومان در سال 1403 می‌رسد.

به گفته وی میزان تولید مخازن نیز 72 هزار عدد برای 1402 در نظر گرفته شده است و در خصوص درصد بهره‌برداری از ظرفیت اسمی نیز 29 تا 30 درصد در نظر گرفتیم.

*عملکرد سود و زیانی آسیاناما

نماینده ارزش‌گذار، سود خالص این شرکت برای سال 1402 را 163 میلیارد پیش‌بینی کرد که طبق برآورد‌ها این رقم در سال 1403 به 260 میلیارد تومان می‌رسد ضمن آنکه حاشیه سود خالص نیز از سال 1403 به بعد به صورت ثابت روی 30 درصد پیش‌بینی‌شده است.

بلگوریان میزبان دارایی‌های آسیاناما را در حال حاضر 960 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: طبق پیش‌بینی‌ها در سال 1406 دارایی‌های شرکت دو برابر می‌شود و به 1850 میلیارد تومان می‌رسد.

*4 روش ارزش‌گذاری آسیاناما

نماینده تامین سرمایه لوتوس پارسیان به عنوان ارزش‌گذار سهام «ناما» با اشاره به اینکه 4 روش ارزش‌گذاری برای سهام آسیاناما محاسبه شده است، بیان کرد: طبق روش جریان‌های نقدی، عدد 665 میلیارد تومان برای مارکت کپ شرکت به دست آمده که بدهی سهامدار عمده از این کم شده است.

وی در خصوص روش دوم نیز گفت: در روش سود تقسیمی نیز درصدِ تقسیم سود را متناسب با جریان نقدی که در شرکت ایجاد می‌شود و قابلیت پرداخت دارد بین 61 تا 64 درصد در سال‌های مختلف دیده‌ایم که عدد به دست آمده برای ارزش سهام شرکت آسیاناما 672 میلیارد تومان پس از کسر بدهی سهامدار عمده است.

بلگوریان با اشاره به اینکه بر اساس روش ارزیابی نسبی نیز P/E در سال مالی منتهی به 29 اسفند 1401 این شرکت 9.9 بوده است، عنوان کرد: بر این اساس 1318 میلیارد تومان برای ارزش کل سهام شرکت آسیاناما به دست آمده است.

نماینده ارزش‌گذار افزود: در روش NAV یا ارزش خالص دارایی‌ها نیز ارزش روز دارایی‌های شرکت 2 هزار و 32 میلیارد تومان در تاریخ تهیه گزارش برآورد شده است و بدهی آسیاناما نیز 596 میلیارد تومان بوده که پس از کسر بدهی به 1466 میلیارد تومان می‌رسیم.

وی با تاکید بر اینکه به هر روش ارزش‌گذاری وزن یکسان 25 درصدی داده‌ایم، عنوان کرد: در جمع‌بندی این روش‌ها به 1 هزار و 30 میلیارد تومان برای کل مارکت شرکت رسیدیم و با توجه به سهام 105 میلیارد تومانی آسیاناما، ارزش هر سهم ناما نیز 981 تومان و 3 ریال ارزش‌گذاری شده است.

خبرنگار: اعظم صباغ

برچسب ها

فرابورسعرضه اولیهآسیاناما
مطالب مرتبط بیشتر
لزوم به‌روزرسانی تکنولوژی و تزریق نوآوری در صنعت خودرو پذیره‌نویسی اوراق مرابحه کرمان موتور با سود 18 درصد در فرابورس پذیره‌نویسی اوراق مرابحه کرمان موتور با سود 18 درصد در فرابورس اعلام جزییات عرضه سهام ایران خودرو و سایپا اتمام پذیره‌نویسی اوراق رهنی کرمان موتور در نخستین روز از مهلت سه‌روزه موتور خودرویی‌ها بازهم روشن شد «کرمان خودرو» فرابورسی شد تیبا، پرتیراژترین محصول سایپا شد! یک شرکت دیگر به جمع خودرویی‌های بازار سهام اضافه شد دماسنج گروه خودرو همچنان در مسیر عقبگرد افت خودرویی ها در معاملات اولین روز هفته عرضه های سرکوبگر در گروه خودرو اولین گام "خکار" در راه افزایش سرمایه مدیرعامل گروه اقتصادی کرمان خودرو: ظرفیت تولید خودرو به سه برابر افزایش می یابد شرکت های زیر مجموعه کرمان خودرو به تدریج وارد بورس می شوند سانتافه و اکسنت در جاده فرابورس استراحتی کوتاه در گروه خودرو و ساخت قطعات "خگستر" روی میز فروش جزئیات مزایده فروش بنز توسط خاور تعدیل مثبت سنگین در "خزامیا" پایان سرخ خودرویی ها در آخرین روز معاملاتی هفته سه نماد در گروه خودرویی تا آستانه صف خرید در آخرین روز هفته مزایای اوراق سلف خودرو در بورس کالا به نسبت اوراق مشارکت بلوک سهام مالیبل سایپا روز میز فرابورس ایران
Back to top