ممنوعیت تردد خودروها در یال جنوبی دماوند
عصر خودرو: بخشدار لاریجان مازندران گفت: برای حفظ و صیانت از قله دماوند، 6 معدن سنگ در پای این قله بلند ایران تعطیل شد و تردد خودروهای شخصی در یال جنوبی دماوند نیز ممنوع است.
عصر خودرو: بخشدار لاریجان مازندران گفت: برای حفظ و صیانت از قله دماوند، 6 معدن سنگ در پای این قله بلند ایران تعطیل شد و تردد خودروهای شخصی در یال جنوبی دماوند نیز ممنوع است.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از فارس، علیمحمد فضلی پیش از ظهر امروز در مراسم جشن ملی روز دماوند و یازدهمین دوره جشن تیرگان در رینه آمل، گفت: قله بلند دماوند مظهر حیات و تامین کننده منابع آبی کشور است، لذا طرحهای مختلفی در شورای تامین شهرستان آمل برای حفظ و صیانت از آن به تصویب میرسد.
وی اضافه کرد: یکی از این طرحها، ممنوعیت فعالیت معادن بالای دو هزار متر در پای دماوند بود که مصوب و اجرا شد و در پی آن مجوز فعالیت بسیاری از معادن طی سال گذشته لغو و معادن نیز تعطیل شدند.
بخشدار لاریجان آمل با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای ما برای ثبت جهانی دماوند عدم فعالیت معادن بود، گفت: عدهای به ثبت جهانی دماوند در یونسکو اعتقاد ندارند.
عضو شورای اداری شهرستان آمل بیان کرد: دماوند ابتدا در قلوب مردم به ثبت میرسد و تا این عمل انجام نگیرد با ثبت جهانی نمیتوان به نتیجهای رسید.
فضلی ادامه داد: حتی برای بازدید از یک معدن خصوصی اجازه ورود به مسئولان را ندادند، لذا با حمایت مسئولان ارشد قضایی وارد میدان شدیم و با همکاری عوامل انتظامی، 6 معدن پای قله دماوند تعطیل شد.
وی با اشاره به اینکه معدن «لارکوه» پیرامون قله دماوند نبوده و مشمول طرح منع فعالیت نمیشود، خاطرنشان کرد: شورای عالی معادن، وجود معدن در ارتفاعات یکهزار و 700 متر را برای قله دماوند ممنوع کرده است.
بخشدار لاریجان درباره معدن روستایی این بخش گفت: امکانات این معدن به صورت داوطلبانه جمعآوری شده و دیگر فعالیتی در این معدن انجام نمیشود.
فضلی ادامه داد: نزدیک دو سال است که کارگروه صیانت از دماوند تشکیل شده و از کوهنوردان نیز انتظار حمایت داریم.
عضو شورای اداری شهرستان آمل با بیان اینکه تردد خودروهای شخصی در یال جنوبی قله دماوند ممنوع شده است، افزود: در این زمینه مقاومتهایی انجام شد اما باید بدانیم که محدودیتها و ممنوعیتهای زیستمحیطی به سود محیط زیست و انسان است.
وی در پایان گفت: مردم نباید ساختمانهای خود را با پوکههای معدنی بسازند که از دل دماوند برداشت میشود.