با اجرای «برجام»

چرخ حمل‌ونقل تندتر می‌چرخد

عصر خودرو : روزهای بهتری در انتظار حمل‌ونقل است. این چکیده نظرات کارشناسان و دست‌اندرکاران حوزه حمل‌ونقل کشورمان درباره روزگار حمل‌ونقل در دوران اجرای برجام است.

Tuesday 20 October 2015 - 10:02:00

چرخ حمل‌ونقل تندتر می‌چرخد

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، در واپسین ساعات یکشنبه گذشته بود که باراک اوباما رییس‌جمهوری امریکا دستور آغاز روند لغو تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد، حال اهالی حمل‌ونقل پیش‌بینی می‌کنند با تسهیل در شرایط نقل و انتقال پول و بهبود تعامل سیاسی و اقتصادی ایران با دیگر کشورها، در حوزه‌های مختلف حمل‌ونقل کشور، شاهد بهبود، چه در زمینه ناوگان، چه در زمینه ترانزیت کالا و چه در زمینه حمل مسافر خواهیم بود.

از سوی دیگر برای استفاده بهینه از شرایط پساتحریم، کارشناسان توصیه می‌کنند مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه‌های مختلف حمل‌ونقل، در ایجاد زیرساخت‌ها تلاش کنند. ایجاد بسترهای لازم برای حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، به‌ویژه سرمایه‌گذاران خارجی، از جمله الزامات استفاده از شرایط نوین است. در وضعیت جدید، سازمان‌های تاثیرگذار و تصمیم‌گیر در حوزه حمل‌ونقل، به‌ویژه وزارت راه و شهرسازی، باید با برنامه‌ریزی دقیق، گام‌های مثبتی در زمینه استفاده از فرصت لغو تحریم بردارند.


زیرساخت‌های دریایی، آماده لغو تحریم‌ها
هم‌اکنون حدود 90 درصد نیازهای کشور و نزدیک 80درصد صادرات کشور از طریق بنادر انجام می‌شود و طبیعی است که اگر قرار باشد اقتصاد کشور بر پایه واردات و صادرات شکل گیرد، به طور بالقوه و بالفعل، این اتفاق از طریق بنادر خواهد افتاد. بنابراین لازم است زیرساخت‌ها برای استفاده از برجام و بازگشت به دوران قبل از تحریم آماده شود و حتی به دلیل نیازهای جدیدی که وجود دارد، باید زیرساخت‌هایی فراتر از قبل در اختیار داشته باشیم. بنابراین باید بسترها را در همه زمینه‌ها؛ چه نرم‌افزاری و چه سخت‌افزاری، چه از نظر مقررات و آیین‌نامه‌ها آماده کنیم. با لغو تحریم‌ها، این مسائل باید در کنار هم نگریسته شود تا پذیرش مناسبی از فرآیند واردات و صادرات از طریق بنادر داشته باشیم. همچنین اگر بخواهیم از فرصت پیش‌آمده، استفاده بهینه برای ارتقای جایگاه ایران داشته باشیم، باید توانمندی‌های داخلی را که همان اقتصاد مقاومتی است، با قابلیت‌های جهان گره بزنیم. بر اساس چشم‌انداز 1404 ایران باید در بسیاری از زمینه‌ها، کشور نخست منطقه باشد، بنابراین باید از توانمندی‌های داخلی خود، بیشترین استفاده را کرده و با تلفیق علوم و فنون روز با توانایی‌های داخلی، شاهد شکوفایی اقتصادی باشیم. تسهیل رویه‌ها برای تسهیل در جذب سرمایه‌گذاری خارجی اقدام مهم دیگری است که در دوران پساتحریم باید انجام شود. برای تسهیل مقررات، باید چشم‌ها را شست و نوع دیگر باید دید. یعنی باید با حفظ توانمندی‌های داخلی و اقتصاد مقاومتی و نهادینه کردن و بومی کردن علوم و فنون، موانع سرمایه‌گذاری را رفع کنیم. در مجموع برای استفاده بهینه از شرایط پیش آمده، باید به اقتصاد جهانی گره بخوریم. با در نظر گرفتن جزایر و سواحل، 5800 کیلومتر ساحل داریم که در صورت در اختیار داشتن برنامه، حجم وسیعی اشتغال ایجاد خواهیم کرد و می‌توانیم سرمایه‌گذار خارجی مطلوبی در این مناطق جذب کنیم و حرفی برای گفتن در منطقه داشته باشیم. کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و همسایه‌های ایران، هیچ‌کدام این همه قابلیت را یکجا ندارند اما از ظرفیت‌های محدود خود، استفاده بهینه کرده و از ما پیشی گرفته‌اند. به نظر می‌رسد، برای اینکه بتوانیم به جایگاه مطلوب خود در حوزه دریایی دست پیدا کنیم، باید به دیدگاه‌های بخش خصوصی احترام بگذاریم و بپذیریم که بخش خصوصی، قدر سرمایه‌های خود را بهتر از بخش دولتی می‌داند. تسهیل در شرایط حضور بخش خصوصی در بنادر می‌تواند یکی از برنامه‌های اصلی ما در دوران پساتحریم و برای بهره‌گیری بهینه از فرصت اجرای برجام باشد.


ارتقای ناوگان؛ ارمغان برجام برای حمل‌ونقل جاده‌ای
اگرچه تاثیر اجرایی شدن برجام و لغو تحریم در حمل‌ونقل جاده‌ای نسبت به سایر بخش‌ها یعنی ریلی، هوایی و دریایی کمتر است اما تاثیر مهم این اتفاق در بخش جاده‌ای، لغو تحریم سوئیفت و تسهیل در مبادلات تجاری و نقل و انتقال پول است که باعث رونق تبادلات زمینی ایران با سایر کشورها می‌شود.
از سوی دیگر با تسهیل در نقل و انتقال پول، تغییراتی در شرایط استفاده اهالی حمل‌ونقل جاده‌ای از محصولات خودروسازی پیش می‌آید و حق انتخاب خواهند داشت که از نشان(برند)های مرغوب اروپایی نیز استفاده کنند زیرا در شرایط تحریم، استفاده از نشان(برند)های محدودی ممکن بود و حال با اجرایی شدن برجام و تسهیل در تبادلات مالی، تکیه حمل‌ونقل جاده‌ای بر نشان(برند)های نامرغوب کمتر خواهد شد. بنابراین تسهیل تبادلات پولی، مطلوب‌ترین تاثیری است که اجرای برجام بر حمل‌ونقل جاده‌ای خواهد گذاشت.
از سوی دیگر اجرای برجام امکان حضور سرمایه‌گذاران خارجی در پروژه‌های مختلف حمل‌ونقل کشور از جمله پروژه‌های راهسازی و ساخت مجتمع‌های رفاهی را فراهم می‌کند و این مسئله، فرصتی است تا از امکانات خارجی در بهبود وضعیت پروژه‌های جاده‌ای، به ویژه اصلاح و تقویت زیرساخت‌ها استفاده شود.
دولت باید ظرفیت‌های لازم برای استفاده بهینه از شرایط بعد از برجام و حضور سرمایه‌گذاران خارجی در حمل‌ونقل جاده‌ای را فراهم کند.
در حال حاضر پروژه‌های زیادی در حوزه‌های راهسازی، راهداری، مجتمع‌های خدمات رفاهی، ارتقای فناوری آی‌تی، هوشمندسازی حمل‌ونقل، نگهداری راه‌ها و مدیریت ترافیک تعریف شده است.
این پروژه‌ها در همایش اخیر فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل به خارجی‌ها معرفی شد و آماده حضور آنها در این بخش هستیم. اکنون سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه اروپایی‌ها با فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل جاده‌ای آشنا شده‌اند و منتظریم با تسهیل روابط اقتصادی و سیاسی در پساتحریم، برای حضور در این پروژه‌ها اعلام آمادگی کنند.


پساتحریم بزنگاه پوست‌اندازی صنعت هوانوردی
بدون شک تاثیر صنعت هوانوردی و حمل‌ونقل هوایی در توسعه پایدار ملی و فراملی کشورها در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی اجتناب‌ناپذیر است. با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم‌ها، رفع چالش‌های این صنعت که روزی به نام تحریم مطرح می‌شدند، انتظار اول و آخر مردمی است که مخاطب مستقیم زنجیره خدمات حمل‌ونقل هوایی بودند. البته در این صنعت واقعیتی تلخ مطرح می‌شود که چالشی عمیق‌تر از تحریم است و آن نبود «نگاه» و «بینش» مطلوب است که بدون شک، اصلاح نشدن آن، فرصت‌ها را به تهدیدهای جدی‌تر از قبل تبدیل می‌کند. تهدید از این نظر که مدیران در این حوزه، بازسازی ناوگان را بازیابی هوانوردی و حمل‌ونقل هوایی نوین جهانی می‌دانند، در حالی که بدون تغییر نگرش در نظام مدیریت و منابع انسانی، مجموعه مقررات بهره‌برداری، بازرگانی و توسعه فروش، تحریک بازار و بازارداری، ارتباطات جهانی با مراجع بین‌المللی، اشاعه فرهنگ، ترانزیت مسافر، زیرساخت فرودگاهی، عملیات هوانوردی، آموزشی، تعمیرات و نگهداری و توسعه در حمل‌ونقل هوایی، به نتیجه مبتنی بر نقشه راه با محوریت مطالعه و پژوهش منتهی نخواهد شد و تنها بودجه ملی صرف برطرف کردن «نیاز» خواهد شد؛ نیازی که مردم طلب می‌کنند و تقاضایی را شکل می‌دهند که قابل تعادل با عرضه نیست. بنابراین این نیاز، فرصتی برای سودجویی برخی خدمات‌دهندگان حمل‌ونقل هوایی ایجاد می‌کند که تنها به سود خود می‌اندیشند و در عواقب احتمالی آن، ناشی از اتخاذ تصمیمی بر پایه احساس، تامل نمی‌کنند. به نظر می‌رسد، این وضعیت در آینده می‌تواند زمینه یک تهدید ملی را فراهم کند و در شکل‌گیری رقابت مبتنی بر کیفیت با رویکرد بین‌المللی، تاثیری نداشته باشد. در این‌باره و در زمینه بهره‌گیری بهینه از فرصت برجام، لازم است سازمان هواپیمایی کشوری، ضمن ارتقای جایگاه حاکمیت و تقویت رسالت نظارت خود، در مسیر هدایت و حمایت نیز قدم بردارد. گرچه اقدام امروز، بسیار دیر به نظر می‌رسد اما واقیعت این است که پساتحریم، بزنگاه پوست‌اندازی صنعت هوانوردی است؛ صنعتی که حمل‌ونقل هوایی، تنها بخشی از مجموع آن است.

 

برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

برچسب ها

حمل ونقل عمو می
مطالب مرتبط بیشتر
آزادسازی قیمت‌ها در بخش حمل و نقل راهکار مبارزه با آلودگی هوا پایین بودن بهره وری در حمل و نقل تصاویری از جابجایی های عجیب پیشنهاد جدید شهرداری برای حل مشکل اتوبوس‌های فرسوده توسعه مترو به شرط ساماندهی تاکسیرانی شهرداری تنها 16 میلیون پول داده جزئیات نرخ گذاری کرایه‌های سال 95 وسایل حمل و نقل عمومی ساماندهی پایانه های ورودی شهر رشت چه زمانی اتوبوس های واحد رایگان می شوند؟ افزایش تعداد تاکسی‌های ون در خطوط پرتردد منطقه انتقاد فرمانده پلیس راه از کمبود شدید اتوبوس در مهران نجات تهران از آلودگی هوا از مسیر توسعه حمل و نقل عمومی می‌گذرد تامین سوخت خودروها تا بازگشت زائران به کشور ادامه می یابد تعداد تاکسی های ناوگان حمل ونقل عمومی زنجان افزایش یافت زائران در مرز چذابه به صورت رایگان تا اهواز منتقل می شوند آماده باش بیش از 3000خودرو از کرمانشاه برای انتقال زائرین کربلا خط قرمز برای رانندگان اتوبوس های حامل زائران استقرار 4000 دستگاه اتوبوس در پایانه‌های مرزی مهران، چذابه و شلمچه حمل و نقل، عمده‌ترین مشکل زائران اربعین در بازگشت به کشور کرایه‌های نجومی اربعین عجیب ترین وسایل نقلیه دنیا در نمایشگاه ICAP مترو در اربعین تعطیل نیست جابجایی رائران حسینی با کامیون و تریلر ساعات کار قطارهای نیمه‌شمالی خط3 مترو تهران افزایش یافت 108 دستگاه اتوبوس از شیراز به مهران اعزام شدند سالانه 500 خودرو فرسوده به تاکسیرانی اصفهان اضافه می‌شود مشهد میزبان نمایشگاه تخصصی خدمات شهری و حمل و نقل ترافیک می شود از مافیای دلال‌ها تا یکه‌تازی معتادان و قاچاقچیان خودروهای مسافربرهای شخصی در چالوس ساماندهی شود جاده ها بسته شود، پذیرایی می کنیم اختصاص 20 هزار دستگاه اتوبوس برای سفرهای اربعین استاندارگیلان بر توسعه همکاری با باکو در حوزه حمل و نقل تاکید کرد تمام مینی‌بوس‌های تهران آلاینده هستند خون تازه در رگ‌های حمل‌ونقل خصوصی انجام مطالعات خط 2 متروی اصفهان اعزام 800 دستگاه اتوبوس در اربعین صاحبان مینی‎بوس‌های فرسوده می توانند وارد ناوگان تاکسیرانی شوند با ظرفیت ترین وسایل نقلیه جهان معاون شهردار تهران با مترو به نمایشگاه مطبوعات می رود استقرار هیات بازرسی در معاونت حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران لزوم افزایش ظرفیت حمل‌ونقل جهت انتقال زائران اربعین حسینی نودو پنجمین ایستگاه مترو تهران دوشنبه افتتاح می‌شود اجرای 5خط اتوبوسرانی فرامنطقه ای در پایتخت 348هزار تردد مسافر در پایانه بیله سوار ثبت‌شده است جابه‌جایی روزانه 3130000 ایرانی با 217 کیلومتر مترو فرصت های جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه حمل ونقل خدمت‌رسانی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در ایام برگزاری نمایشگاه مطبوعات افتتاح ایستگاه مترو نعمت آباد در آینده‌ای نزدیک حمل و نقل در ایران «مفت» است ضرورت ارتقا کیفی ناوگان حمل‌ونقل اردبیل قطاری متفاوت در چین هر 7600 تهرانی یک واگن مترو حکایت معادله چندمجهولی تاکسی‌ها در روزهای بارانی! ضرورت برگزاری دوره های آموزشی برای رانندگان حمل و نقل همگانی بازبینی طرح جامع حمل و نقل تجهیزات حمل و نقل تهران از فرآیند مناقصه تامین می‌شود پروژه احداث مترو به سرعت اجرایی شود وضعیت اتوبوس‌های شهر تهران بحرانی است ممنوعیت تردد تاکسی های فاقد کارنامه هوشمند در محدوده طرح ترافیک بیشترین تخلف رانندگان تاکسی در قزوین دریافت کرایه اضافی است مسافربرهای شخصی ساماندهی شوند نصب تدریجی کاتالیست بر روی تاکسی ها خط 3 مترو، افتتاحی عجولانه بدون تامین واگن ساماندهی آژانس‌های مسافربری روی میز شورا آیین‌نامه ستاد مدیریت حمل‌و نقل و سوخت تغییر کرد مناسب سازی امکانات حمل و نقل برای افراد معلول و نابینا امری ضروری است. 50درصد اتوبوس‌های تهران درسن بازنشستگی آمادگی اتوبوسرانی و تاکسیرانی مشهد برای سرویس دهی به عزاداران حسینی تامین وسایل حمل‌ونقل به تعداد زائران در مرز مهران تاکسی داران مشهد سوگواران را رایگان جابجا می کنند سرویس‌های ویژه‌ای به عزاداران حسینی ارائه می‌شود فعالیت شبانه‌روزیBRT در تاسوعا و عاشورای حسینی سرویس‌رسانی سامانه معلولان و جانبازان به جشنواره پارالمپیک استقرار خودروهای عمومی در مهران انتقال ایستگاه‌های تاکسی اطراف میدان راه‌آهن تا پایان سال متروی تهران رکورد زد ورود خودروهای شخصی به پایانه های تاکسیرانی 500 هزار ریال جریمه دارد کالابرهای استاندارد جایگزین چرخ دستی‌ها می‌شوند افزایش ناوگان جاده‌ای برای اربعین امسال امکانپذیر نیست در توسعه مترو از برنامه عقب هستیم حمل و نقل عمومی و زیرساخت های گردشگری اصفهان نیازمند اصلاح است ترویج فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی ایستگاه مترو نعمت‌آباد به زودی آماده بهره‌برداری می‌شود ترکیب سرمایه‌های داخلی و خارجی، راهبرد اصلی عرصه حمل‌ونقل افزایش ساعت سرویس دهی در خط سه مترو تهران 10 هزار تاکسی فرسوده نوسازی می شوند عمده حمل و نقل روستایی با تراکتور انجام می‌شود بودجه حمل‌ونقل؛ یک‌دهم نیازهای سالانه حضور فرانسویان در حمل‌و‌نقل ایران سرمایه‌گذاری 98 هزار میلیارد تومانی در حوزه‌های حمل و نقل پیگیری متروشهرهای اقماری تهران افتتاح بلندترین خط متروی خاورمیانه با حضور رییس جمهور توسعه حمل و نقل عمومی، تنها راهکار شکست چالش آلودگی هوا نیمه شمالی خط 3 مترو سه شنبه به بهره برداری می‌رسد احداث 4 ایستگاه جدید در بخش جنوبی خط 6 مترو افتتاح متروی مهرآباد تا پایان سال آمادگی حمل و نقل شمال تهران برای مهر ماه تخفیف 50 درصدی مترو و اتوبوس برای دانش‌آموزان و دانشجویان فعالیت تاکسی‌تلفنی‌های کرمان زیر نظر صنف جرثقیل‌داران آینده حمل و نقل تغییر می‌کند؟ تقویت ناوگان اتوبوسرانی مستلزم کمک دولت است اتوبوس‌رانی شهر اندیشه ساماندهی می‌شوند بهره‌برداری از هشت ایستگاه خط 7 مترو در خرداد 95 مترو در روز اول مهر برای دانشجویان و دانش‌آموزان رایگان است افتتاح 4 ایستگاه خط 3 مترو تا اوایل مهرماه ورود 260 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی در آغاز مهر ورود 200 اتوبوس دو کابین به پایتخت تاسیس صندوق توسعه حمل‌ونقل تصویب شد ناکامی حمل‌ونقل عمومی در رقابت با خودروهای شخصی طرح فهام بسترساز ورود خودروهای برقی به حمل و نقل است اتصال خط سه مترو به خط یک توزیع یک میلیون کتاب در مترو و اتوبوس نظام معاینه فنی اتوبوس‌ها باید تغییر کند بازدید اعضای مجمع شهرداران آسیایی از مترو حمل و نقل الکترونیکی در شهرهای آسیایی تقویت شود پیشرفت 70درصدی خط 7 مترو در بخش تونل 44هزار تاکسی در چالش با مسافرکش‌های شخصی لندن گران‌ترین سیستم حمل‌ونقل عمومیِ جهان را دارد قول مساعد شهرداری و شورای شهر برای پرداخت هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان استثنایی تهران میزبان مدیران حمل و نقل شهری 15 کشور آسیایی زمان کاهش سر فاصله حرکت قطارهای خط سه مترو افتتاح چهار ایستگاه مترو در بخش شمالی خط 3 مترو تبریز پس از توقف 3 ساله در ایستگاه وعده افتتاح شد عذرخواهی مترو تهران از تاخیر امروز حرکت قطار در خط یک نقص فنی و قطعی برق در خط یک مترو تاکسی بانوان و امنیت روانی انجام مانور دوره‌ای واکنش در شرایط اضطراری در سه پایانه مترو تکمیل خط 3 مترو تا نیمه شهریورماه اختصاص 30 دستگاه خودرو ون برای حمل و نقل روستایی در قم اعطای تسهیلات چهاردرصدی برای خرید ناوگان حمل و نقل روستایی بررسی آخرین وضعیت پیشرفت پروژه های خطوط 6 و 7 مترو تهران 2000خلبان جوان مسافرکِش شدند مترو یک رسانه است بودجه مصوب مجلس برای ساخت 1500 متر مترو کفایت می کند وضعیت قطار شهری کرج توسط مسئولان کشوری و استانی بررسی شد ضرورت بازتعریف نگاه حاکم بر حمل‌ونقل آیا قطار جدید وارد ناوگان حمل و نقل مترو می شود؟ تغییر نام یکی از ایستگاه های مترو برای چهارمین بار تسریع در عملیات پروژه متروی قم به‌عنوان زیرساخت مهم حمل و نقل شهری
Back to top