کشف 41 هزار لیتر انواع روغن موتور تقلبی
عصر خودرو- مدیرکل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف کنندگان، از کشف 41 هزار لیتر انواع روغن موتور خودرویی تقبلی و تشکیل 839 پرونده تخلف به ارزش374 میلیون تومان در سال گذشته خبر داد.
عصر خودرو- مدیرکل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرف کنندگان، از کشف 41 هزار لیتر انواع روغن موتور خودرویی تقبلی و تشکیل 839 پرونده تخلف به ارزش374 میلیون تومان در سال گذشته خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از مهر، سیدمحمدحسین مولاخواه گفت: در سال 1394 بالغ بر 350 میلیون لیتر انواع روغن موتور بنزینی و دیزلی از سوی چهار پالایشگاه بزرگ روغنسازی تولید و روانه بازار شده که به این ترتیب، بالغ بر 95درصد نیاز داخل به روغن موتور از طریق شرکتها تامین شده است.
مدیرکل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: متاسفانه در بخش روغن موتور برخی افراد سودجو با ترفندهای متقلبانه و سوءاستفاده از برندهای شرکتهای معتبر اقدام به تولید و توزیع انواع روانکارها به ویژه روغن موتورهای تقلبی با مارکهای جعلی در بازار میکنند که بر این اساس سودجویان از این طریق درصدد کسب درآمد نامشروع و لطمه به تولیدکنندگان قانونمند و خوشنام و مصرفکنندگان هستند.
وی در ادامه با اشاره به پارامترها و عوامل مهمی که برای انتخاب یک روغن موتور خوب باید مورد توجه مصرف کنندگان این محصول قرار بگیرد، تصریح کرد:مصرفکنندگان روغن موتور باید از استاندارد سطح کیفی روغن موتور مناسب خودرو مندرج در دفترچه راهنما و یا مراجعه به اطلاعات معتبر در اینترنت شناخت کافی داشته باشند؛ این درحالی است که روغنهای موتور برای خودروهای بنزینی برای هر سطح کیفیت با دو حرف معرفی می گردد حرف اول s مخفف (service station) یعنی ایستگاههای تعویض روغنی گاراژها و بنگاههای فروش خودرو و حرف دوم که با یکی از حروف انگلیسی از Aتا N، سطح کیفی محصول را مشخص می نماید.
به گفته مولاخواه، سطح کیفی روغن موتور برای خودروهای دیزلی و باری با حرف c شروع میشود که مخفف کلمه Commercial است؛ در این میان، هر چند رنگ روغن موتور به تنهایی ملاک مناسبی برای تشخیص کیفیت روغن موتور نیست و فقط افراد متخصص می توانند تا حدودی با بررسی اولیه و نهایتاً با انجام آزمایشات تکمیلی در مورد کیفیت روغن اظهارنظر نمایند ولی تفاوت ظاهری روغن های سوخته و کارکرده در رنگ سیاه و کدری آنها نسبت به روغنهای نو که دارای رنگ شفاف و کمی تیره به دلیل مواد افزودنی جهت ارتقا عملکرد و کیفیت محصول میباشد، قابل تشخیص است.
مدیرکل نظارت بر کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به خریداران توصیه کرد:در موقع خرید علاوه بر درخواست فاکتور از فروشنده و درج شماره سریال تولید در آن، باید به اطلاعات مندرج بر روی برچسب ظروف آنها شامل سطح کیفی، علامت استانداردو سایر موارد محصول را متناسب با خودروی خود توجه نمایند.تمام تولیدکنندگان داخلی حسب قوانین و مقررات جاری کشور موظفند برای جلوگیری از اغفال متقاضیان بر روی بستهبندیهای روغن موتور، نام و مشخصات مربوطه را به زبان فارسی درج کنند.
مولاخواه در ارتباط با اقدامات نظارتی این سازمان طی سال گذشته افزود: در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان، دستورالعمل لزوم برخورد قانونی با موارد تامین و توزیع روغن موتور تقلبی تدوین و به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها ابلاغ و بر ضرورت کنترل مستمر در این زمینه تاکید گردید.
وی حمایت از تأمینکنندگان اصلی و رسمی کالا و ناامن سازی محیط برای عرضه محصولات تقلبی و جعلی را از دیگر اهداف این دستورالعمل دانست و اضافه کرد: بازرسان ویژه این سازمان با همراهی بازرسان سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و همکاری کارشناسان استاندارد و بازرسان اتاق اصناف، موفق به شناسایی و کشف نزدیک به 41 هزار لیتر انواع روانکارهای تقلبی و غیرمجاز شدند که محصولات تقبلی از سطح بازار جمع آوری و فروشندگان متخلف نیز برای اعمال قانون به مراجع رسیدگی کننده معرفی شدند.
مولاخواه ادامه داد: براساس بازرسی های صورت گرفته از واحدهای تولیدی و عرضهکنندگان روغن موتور در سراسر کشور، تعداد 839 واحد متخلف، شناسایی و پرونده متخلفان به ارزش کل 374 میلیون تومان برای صدور رای به شعب تعزیرات حکومتی استانها ارجاع گردید.
مدیرکل کالاهای غیرفلزی سازمان حمایت همچنین توضیح داد: به منظور تسهیل در شناسایی اقلام تقلبی و امکان پیگرد قانونی متخلفان، بایستی شرکتهای تولیدی و واردکننده برنامهریزی لازم جهت درج اطلاعات عمومی از قبیل نام و نشانی تولیدکننده، کشور سازنده، سطح کیفی محصول، ویژگی و آنالیز ترکیبات موثر محصول، علامت استاندارد، تاریخ و زمان تولید، شماره سریال، بارکد، عبارت تصفیه اول یا دوم، لوگوی شرکت و قیمت مصرفکننده را به طور واضح و خوانا بر روی بستهبندیهای ظروف روانکارهای خودرویی معمول نمایند.
مولاخواه ضمن اشاره به اینکه متقاضیان با دقت لازم در هنگام خرید روغن موتورهای اتومبیل می توانند از سودجویی های احتمالی برخی سودجویان جلوگیری نمایند، گفت: هموطنان می توانند گزارشها و شکایتهای خود در این زمینه را از طریق تلفن گویای 124 اعلام نمایند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.