رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک مطرح کرد:
واردات لاستیک های قاچاق از مبادی مناطق آزاد
عصر خودرو- لاستیک کالایی مصرفی است و در صورتی که از تاریخ انقضای آن گذشته باشد احتمال بروز خطر برای سرنشینان خودرو را به همراه دارد لذا در این فصل که فصل سفر و تفریح مردم است، توصیه میشود هم رانندگان و هم دستگاههای مسئول در این زمینه دقت نظر داشته باشند.
Wednesday 03 August 2016 - 10:17:00
این در حالیست که واردات بیرویه انواع لاستیک، نوسانات قیمت تولیدات داخلی و عدم بهرهگیری از شبکه مناسب توزیع در داخل، وضعیت لاستیک کشور را در حال حاضر بسیار نگرانکننده کرده است. از سوی دیگر، ضعف کیفیت لاستیکهای خارجی در مقابل تولیدات داخلی نیز مطرح میشود. خدمات پس از فروش لاستیکهای وارداتی بسیار محدود است و با این حال در عمل هم اجرا نمیشود.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کسب و کار ، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک، فیلتر و روغن در این باره گفت: با بیان اینکه 20 تا 25 درصد لاستیکهای موجود در بازار قاچاق هستند، گفت: ارائه خدمات پس از فروش برای لاستیکهای وارداتی اجباری است. داود سعادتینژاد درباره وضعیت بازار لاستیک و همچنین میزان قاچاق این کالا به کشور اظهار داشت: اغلب لاستیکهای قاچاق از مبادی مناطق آزاد وارد کشور میشوند، چراکه واردات لاستیک در این مناطق و توزیع آن حداکثر تا شعاع 60 کیلومتر قانونی است، اما مگر نیاز در این مناطق به لاستیک تا چه اندازه است ؟ از اینرو برخی با سوءاستفاده از این فرصت با واردات لاستیک به اسم مناطق آزاد و توزیع آن در خارج از محدوده قانونی سود کلانی میبرند.
وی عمده لاستیکهای قاچاق را از نوع اتوبوسی و کامیونی عنوان کرد و افزود: قیمت لاستیکهای قاچاق 20 تا 30 درصد ارزانتر از سایر لاستیکهاست. رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک، فیلتر و روغن خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیاز سالانه کشور به لاستیک بیش از 340 هزار تن است که از این میزان 60 درصد به وسیله تولید داخل و40 درصد از طریق واردات تامین میشود. سعادتینژاد تصریح کرد: البته 20 تا 25 درصد از لاستیکهای وارداتی به صورت غیرقانونی و قاچاق است. وی با اشاره به اینکه در گذشته به دلیل ارزانتر بودن لاستیکهای چینی در مقایسه با لاستیکهای تولید داخل خودروسازان اقدام به خرید لاستیکهای وارداتی میکردند، گفت: خوشبختانه در حال حاضر این موضوع صرفه اقتصادی ندارد و خودروسازان از لاستیکهای داخلی استفاده میکنند. رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک، فیلتر و روغن افزود: البته لاستیک مورد نیاز برخی خودروسازان در داخل تولید نمیشود و این کارخانهها مجبورند نیاز خود را از چین تامین کنند.
وی درباره اجرایی شدن طرح وزارت صنعت مبنی بر واردات لاستیک از طریق شرکتهای مرتبط با صنعت تایر گفت: این طرح نزدیک به سه ماه است که اجرا شده و بهواسطه همین موضوع کارگروهی در این زمینه متشکل از نمایندگان سازمان صنعت ، معدن و تجارت، اتحادیه، کارشناسان استاندارد و نمایندگان اصناف تشکیل شده است. سعادتینژاد تصریح کرد: کارگروه بر واردات لاستیک با برندهای معتبر تاکید دارد و در حال حاضر انجمن واردکنندگان لاستیک نیز در این موضوع ورود پیدا کرده و کیفیت لاستیکهای وارداتی از طریق انجمن بررسی میشود. وی با اشاره به این که اجرای این طرح تا حدودی در کاهش ورود لاستیک قاچاق به کشور تاثیرگذار بوده است، گفت: همچنین نزدیک به سه ماه است که ارائه خدمات پس از فروش برای لاستیکهای وارداتی اجباری شده و اجرا میشود. رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک، فیلتر و روغن، وضعیت فعلی بازار را همراه با رکود ارزیابی کرد و گفت: با افزایش کیفیت خودروها و لاستیکها عمر مفید لاستیکها حداقل به سه سال رسیده است و از اینرو در این بازار خرید و فروش رونق چندانی ندارد.