ترانزیت؛ صنعت مغفول مانده ایران

عصر خودرو- کارشناسان صنعت حمل و نقل معتقدند اگرچه ایران ظرفیت بالقوه ای برای ترانزیت دارد اما به دلایلی چون وجود قوانین و دستگاه های ذی ربط متعدد، زمان حمل از مسیر ایران برای صاحب کالا به صرفه نیست.

يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹:۰۰

ترانزیت؛ صنعت مغفول مانده ایران

 به گزارش  پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از  مهر،  کشورمان به دلیل همجواری آبی ـ خاکی با 15 کشور و جمعیتی قریب به 400 تا 500 میلیون نفر در اطراف خود، بصورت بالقوه بالاترین ظرفیت برای ترانزیت درون منطقه ای را داراست. همچنین کشورمان به دلیل قرار گرفتن در جنوب دریای خزر و وضعیت آب و هوایی گرمسیری نسبت به کشورهای واقع در شمال، شرق و غرب این دریاچه که می تواند انتقال کالا را راحت تر کند، بهترین مسیر برای عبور کالا از کشورهای تولیدکننده در شرق جهان (چین و شبه قاره هند) به کشورهای مصرف کننده در اروپا است. وضعیت مشابهی (از نظر استراتژیک بودن کشورمان) نیز در خلیج فارس و ورودی اقیانوس هند داریم که در میان کشورهای تولیدکننده نفت در غرب آسیا، کم نظیر یا حتی بی نظیر محسوب می شود.

زیرساخت های آماده استفاده در صنعت ترانزیت

این داشته ها و توانایی های خدادادی در کنار ظرفیت های ایجاد شده از نظر زیرساخت های حمل و نقلی (بیش از 10 بندر بین المللی در شمال و جنوب کشور + 20 هزار کیلومتر شبکه ریلی + 2 هزار و 500 کیلومتر شبکه آزادراهی و 10 هزار کیلومتر شبکه بزرگراهی) می تواند بهترین فرصت برای افزایش ترانزیت کالا از مسیر ایران و درآمدهای ترانزیتی باشد. به خصوص که کشورهای آسیای میانه و عربی به عنوان بیشترین مصرف کنندگان کالا و محصول در دنیا محسوب می شوند؛ کشورهای شمالی ایران مصرف کننده انرژی و تولیدکننده محصولات کشاورزی و کشورهای جنوبی ایران تولیدکننده انرژی و مصرف کننده محصولات غذایی و کشاورزی؛ ایران نیز بهترین مسیر برای برقراری ارتباط میان این دو؛ علاوه بر این از اهمیت کریدورهای شرقی ـ غربی علاوه بر شمالی ـ جنوبی نیز نباید غافل شد.

صنعتی با سرمایه کم و ارزش افزوده بالا

با این حال سالهاست که از این توانایی بالقوه به دلایلی چون تعدد دستگاه های تصمیم گیر و بالا بودن قیمت عبور از ایران، غفلت شده است؛ کشورهای رقیب علی غم آنکه از نظر زمان و مسافت نسبت به ایران در موضع ضعیف‌تری قرار دارند، ولی به دلیل ارزانتر بودن هزینه تردد، در حال ربودن این بازار باارزش از ایران هستند؛ به گونه ای که در یک دهه اخیر روند ترانزیت از ایران علی رغم توسعه زیرساخت های حمل و نقلی، افتتاح بندر شهید بهشتی و گسترش آزادراه ها و شبکه ریلی، تقریبا در عدد سالانه 10 میلیون تن کالا ثابت مانده است در حالی که با همین زیرساخت های موجود و بدون کمترین سرمایه گذاری می توانیم آن را به دو برابر برسانیم. به خصوص که درآمدهای ترانزیتی، در دو بخش مستقیم و غیر مستقیم می تواند منافع زیادی هم برای دولت و هم برای کسب و کارهای خرد (مانند جایگاه های عرضه سوخت، انبارداری ها، فروشندگان خرد قطعات خودروهای سنگین، تعمیرکاران، فروشندگان مواد غذایی و ...) در طول مسیر عبور کالا از ایران به ارمغان آورد.

جایگزین درآمدهای نفتی؟

هرچند که نباید در خصوص درآمدهای ترانزیتی اغراق کرد اما درآمدهای ترانزیتی می تواند جایگزین درآمدهای نفتی باشد؛ موضوعی که بسیاری از کارشناسان در صحت آن تردید دارند. ولی معتقدند درآمدهایی که از راه ترانزیت به دست می آید می تواند در کنار سایر درآمدهای صادراتی، به منبع  مهمی درآمد ارزی برای کشور تبدیل شود.

عطرچیان: مشکلات نرم افزاری مانع توسعه ترانزیت است

محمدجواد عطرچیان مدیرکل سابق ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت فعلی ترانزیت از مسیر ایران گفت: ترانزیت در کشورمان در طول سال های اخیر همواره رقمی میان 8 تا 12 میلیون تن کالا در نوسان بوده و نسبت به سال های گذشته که از نظر زیرساخت ها توسعه کمتری داشتیم، تنها 10 درصد رشد داشته است.

وی علت عدم توسعه ترانزیت را مشکلات نرم افزاری و نه سخت افزاری عنوان و تصریح کرد: ما مشکل سخت افزاری خاصی نداریم ولی ازآنجایی که نتوانسته ایم بر مشکلات نرم افزاری فائق شویم، در حال از دست دادن بازار پُربار ترانزیت کالا از مسیر ایران هستیم.

عطرچیان مشکلات نرم افزاری را مسائلی همچون بالا بودن زمان انجام تشریفات مرزی ورودی و خروجی کالا از ایران، بالا بودن هزینه های تردد کالا از خاک ایران و کمبود شرکت های فورواردری حرفه ای و در تراز جهانی برای عبور دادن کالا با استفاده از مودهای حملی و نقل ترکیبی (بندری + ریل + جاده) دانست و گفت: کشورهای همسایه ما با کاهش دادن هزینه های ترانزیت برای صاحبان کالا، در حال ربودن این بازار رقابتی از ایران هستند.

هر کس ساز خودش را می‌زند

دبیر انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی جاده ای از دیگر موانع توسعه ترانزیت را تعدد دستگاه های تصمیم گیر و عدم هماهنگی میان آنها و همچنین صدور بخشنامه های خلق الساعه و درون دستگاهی اعلام کرد و افزود: درآمدهای ترانزیتی منبع خوبی برای درآمد ارزی کشور باشد.

وی ترانزیت و حمل و نقل را صنعتی در زیرمجموعه خدمات عنوان کرد و یادآور شد: این صنعت می تواند علاوه بر ارزآور بودن،  اشتغالزایی بالایی نیز داشته باشد.

عطرچیان یکی دیگر از دلایل عدم توسعه ترانزیت در ایران را گران تمام شدن قیمت تمام شده حمل کالا برای خودروهای باری سنگین ایرانی فعال در صنعت ترانزیت ذکر کرد و گفت: نیمی از ترانزیت جاده ای و ریلی ایران مواد نفتی است که جزء ترانزیت پایدار محسوب نمی شود. ترانزیت پایدار به این معناست که حمل آن کالای خاص در هر شرایطی حتی تغییرات سیاسی در کشورها ادامه داشته باشد چون هر کشوری در هر شرایطی به کالاهایی نظیر مواد خوراکی یا مواد اولیه ساخت و ساز و مصالح ساختمانی نیاز دارد اما مواد نفتی و سوختی به شدت تابع شرایط سیاسی هستند و با تغییر دیدگاه های سیاسی ممکن است صادرات آنها متوقف شوند.

می توانیم ترانزیت را به سالی 20 میلیون تن برسانیم

مدیرکل سابق ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای خاطرنشان کرد: با توجه به زیرساخت هایی که در بخش های بندری، ریلی و جاده ای داریم و بدون آنکه زیرساخت جدیدی ایجاد یا جاده احداث کنیم، می توانیم حجم ترانزیت از مسیر ایران را به 20 میلیون تن کالا در سال برسانیم.

وی ادامه داد: ترانزیت کاملا تابع تصمیم گیری های داخلی کشور است و با همایش و توصیه افزایش نمی یابد بلکه نیازمند اجرای جدی و عملی تصمیم گیری هاست؛ مهم ترین اقدام عملی در این زمینه روان سازی یا حذف قوانین دست و پاگیر و متعدد در این زمینه است.

درآمد بالقوه ایران از ترانزیت: سالانه 3 میلیارد دلار

این فعال صنفی صنعت حمل و نقل برآورد کرد: اگر بتوانیم ترانزیت را به 20 میلیون تن کالا در سال برسانیم، پیش بینی می شود درآمد سالانه کشور اعم از درآمدهای مستقیم و غیر مستقیم از این محل به 3 میلیارد دلار برسد. به خصوص که بخشی از ترانزیت در خاک کشورمان با استفاده از کامیون های ایرانی انجام می شود که سوخت ارزانتری نسبت به سایر کشورها دریافت می کنند و هزینه های آنها کمتر است.

حق شناس: توسعه ترانزیت علاوه بر درآمد، منافع سیاسی هم دارد

هادی حق شناس، معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره مشکلات صنعت ترانزیت در ایران گفت: ترانزیت نه تنها نفع اقتصادی برای همه کشورهای درگیر آن دارد، بلکه منافع سیاسی نیز در پی دارد؛ چون عبور کالا به هر شکلی اعم از فیزیکی یا به صورت احداث خط لوله نفت و گاز از خاک ایران یا کشورهای همسایه ما سبب می شود تا منافع مشترک برای آن کشورها ایجاد شده و از موضع گیری های سیاسی یکدیگر در مجامع بین المللی حمایت کنند تا درآمدهای اقتصادی که از محل ترانزیت برای کشورهای مبدأ، عبوری و مقصد ایجاد می شود، به خطر نیفتد.

وی حمایت آمریکا از عربستان یا استراتژیک بودن تنگه هرمز در خلیج فارس برای بسیاری از کشورهای منطقه و غرب را نشأت گرفته از همین دیدگاه دانست و افزود: ایران با 15 کشور همسایه است که بالقوه می تواند محلی برای ترانزیت کالا برای رفع نیازهای این کشورها باشد. همسایگان ما یا مواد اولیه غنی دارند یا مانند کشورهای عربی مرکز دپوی کالاهای دنیا با هدف صادرات به آسیای میانه هستند که ایران بهترین مسیر برای آن است.

هند و چین علاقمند به عبور کالا از مسیر ایران

این کارشناس ارشد اقتصاد حمل و نقل اظهار داشت: از سوی دیگر هند و چین به تنهایی 40 درصد جمعیت دنیا را دارند که مشتاق عبور کالا از مسیر ایران هستند. نمونه آن تمایل بالای هند برای صادر کردن گندم به افغانستان پس از افتتاح بندر شهید بهشتی چابهار است.

چرا ترانزیت رشد نمی کند؟

حق شناس در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم دارا بودن ظرفیت بالقوه در بخش ترانزیت، کشتی ها، قطارها و کامیون های ایرانی عمدتا یک سر خالی تردد می کنند؟ پاسخ داد: در حال حاضر نیمی از ظرفیت حمل و نقلی ایران خالی است که می تواند در ترانزیت مورد استفاده قرار گیرد اما عدم هماهنگی میان دستگاه های متولی این صنعت اجازه نمی دهد تا از ظرفیت کامل در این بخش استفاده کنیم؛ سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، نیروی انتظامی، گمرک و ده ها دستگاه دیگر که همگی می خواهند قوانین درون بخشی خود را اعمال کنند، سبب ایجاد تأخیر در حمل کالا به خصوص کالای عبوری و ترانزیتی می شوند. حال آنکه، آنچه در ترانزیت برای صاحب کالا اهمیت دارد، «زمان» است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: علت اهمیت ترانزیتی ایران، کوتاه شدن زمان و مسیر عبور کالا از ایران است؛ بنابراین اگر اجرای قوانین متعدد حمل و نقل در ایران برای صاحب کالا زمان بر باشد، وی مسیر دیگری غیر از ایران را برمی گزیند.

بندرعباس تا 10 سال قبل بندر هاب پنبه دنیا بود

وی با بیان اینکه بندر شهید رجایی تا ده سال قبل هاب پنبه جهان بود ادامه داد: پنبه تولید کشورهای آسیای میانه عمدتا در سال های گذشته از بندرعباس صادر می شد اما در حال حاضر کشور دیگری توانسته هاب صادرات پنبه باشد.

به گفته حق شناس قوانین حمل و نقل در ایران مطابق میل دستگاه ها تعریف شده اند به عنوان مثال بندر نکا در شمال ایران سال های طولانی بندر هاب سوآپ و ترانزیت نفت تولیدی کشورهای شرق دریای خزر بود اما در مقطعی به دلایل سازمانی، وزارت نفت با ادامه فعالیت آن مخالفت کرد که درنتیجه بندر نکا غیر فعال شد اگرچه مجددا در دو سه سال اخیر این بندر فعالیت نفتی خود را از سر گرفته، اما به سختی می تواند مجددا به جایگاه سابق خود بازگردد.

«زمان»؛ عنصر فراموش شده ترانزیت در ایران

وی تأکید کرد: در طول سال های گذشته کالاهای زیادی مانند خودرو، مواد غذایی، محموله های نفتی و سوختی، کالاهای کانتینری یا فله و ... از مسیر ایران عبور کرده اند که این اتفاق در کمتر کشوری رخ داده است اما وقتی صاحبان کالا دریافته اند که با عبور کالا از مسیر ایران، «زمان» را از دست می دهند، به تدریج مسیرهای جایگزین ایران را ترجیح داده اند.

وی درباره تفاوت درآمدهای ترانزیتی ایران با برخی کشورهای همسایه گفت: از مجموع 160 میلیون تن تخلیه و بارگیری کالا در کل بنادر شمالی و جنوبی کشور، بین 5 تا 10 درصد آن بار ترانزیتی است. این در حالی است که بندر جبل علی در جنوب خلیج فارس به تنهایی 150 میلیون تن در سال بار ترانزیتی دارد که نشان می دهد درآمدهای ما از محل ترانزیت بسیار ناچیز است.

برچسب ها

ترانزیت
مطالب مرتبط بیشتر
پلاک‌های ترانزیت فراخوانده شدند زمستان طلایی سایپا در راه است ترانزیت خودروهای لوکس و آمریکایی در مناطق آزاد منتفی شد اعلام متناقض مناطق آزاد برای ترانزیت خودرو آمریکایی بازدید معاون وزیر راه از بنادر غرب هرمزگان مانع ترانزیت خودرو بین مناطق آزاد کدام شرط است؟ گمرک: انتقال خودروی آمریکایی ممنوع! ماجرای واردات خودرو آمریکایی چیست؟ راه کامیون داران ایرانی به اروپا باز شد ماجرای ورود خودرو فراری به گمرک آستارا ورود ۷۱۷ کامیون و صف ۱۲ کیلومتری ناوگان جاده‌ای چطور می توانند از بلاروس عبور کنند؟ ۶۱۲ دستگاه کامیون منتظر ورود به پاکستان ازبکستان محدودیت‌های ترانزیتی کامیون‌های ایرانی را لغو کرد شرایط بازگشت ۳۳ راننده گرفتار ایرانی از اروپا فراهم شد ورود کامیون‌های ترک به ایران ممنوع شد تمهیدات‌ ضدکرونایی در پایانه‌‌های بار و محل تجمع راننده‌ها تعیین تکلیف کامیون های متوقف شده در مرزهای کشور آخرین وضعیت مرزها؛ قرنطینه رانندگان ایرانی در ترکیه و توقف ۱۵۰۰ کامیون در سومار علت عدم پذیرش کامیون‌های صادراتی و ترانزیتی ایران به ترکمنستان بخشنامه جدید برای رانندگان کامیون‌های ترانزیتی راه‌اندازی کریدور کابل-تهران-استانبول در انتظار تصویب سران پیشنهاد کاهش متقابل عوارض جاده‌ای ایران و ارمنستان توافق جاده‌ای ایران با دو کشور همسایه میزان خسارت‌های سیل به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید قصد ایران و ترکیه، کاهش صف خودرو در مرز است تاخیر در ترخیص کالاها در مرز مکزیک به صنعت خودرو آمریکا آسیب می‌زند جاده ترانزیتی جنوب کامل تخریب شد تصادف خودرو ترانزیت ترکیه‌ای با اتوبوس بی‌آرتی در خاوران ترانزیت سوخت از اقلیم کردستان عراق به ایران آزاد شد تردد کامیون داران از سرخس و لطف آباد به ترکمنستان ممنوع نیست توافق جدید گمرکات ایران و ترکیه برای پذیرش روزانه ۴۵۰ دستگاه کامیون گلایه کامیون‌داران ایران از فساد در گمرک ترکمنستان معافیت کامیون‌های ایرانی از عوارض جدید ۱۵۰ دلاری ورود به ترکمنستان انتقاد از اخذ ما‌به‌ التفاوت نرخ گازوئیل از رانندگان خودروهای ترانزیت برنامه دولت برای ترانزیت و حمل ونقل بین‌المللی امکان خروج موقت تریلر‌های بدون پلاک تا پایان امسال تمدید شد اعتصاب نمی‌کنیم اما کمک نرسد زمین‌گیر می‌شویم پای بندر امیرآباد مازندران به ترانزیت خودرو باز شد بانک تجارت به رانندگان ترانزیت ارز دولتی می‌دهد ماجرای صف طولانی کامیون‌ها در بازرگان چیست؟ بازهم توقف کامیون‌ها در مرز بازرگان! سرگردانی ۱۲ هزار کامیون لب مرز ایران کامیوهای جمهوری آذربایجان را از پرداخت عوارض معاف کرد آموزش «قوانین مقابله با ورود مواد مخدر» به رانندگان ترانزیت و مرزنشینان رانندگان ترانزیت از کجا دلار بگیرند؟ شرایط و میزان تامین ارز رانندگان بین‌المللی ابلاغ شد همسان سازی تعرفه تردد کامیون میان ایران و ترکمنستان جزئیات ارز تخصیصی به رانندگان کامیون ایران مسیر ترانزیت کدام کشورهاست؟ کریدور ترانزیتی 'کابل-تهران - استانبول'راه اندازی می شود تداوم رشد ترانزیت در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری جزئیات صدور بارنامه الکترونیکی حمل جاده‌ای کالا رشد ۲۱ درصدی ترانزیت کالا در ۸ ماهه سال جاری مجارستان به کامیون‌های ترکیه برای ورود به اروپا مجوز صادر نمی‌کند صادرات به عراق کند شد افزایش ۲۸ درصدی ترانزیت کالا از طریق جاده راننده‌های ایرانی بالاخره خسارت می‌گیرند ترکیه خسارات رانندگان ایرانی را پرداخت می‌کند توقف عبور خودروهای تجاری پاکستان توقف‌های طولانی کامیون‌ها در مرز باکو پذیرش کامیون ایرانی در مرز ترکمنستان افزایش یابد فرصت سرازیر شدن ترانزیت مسیر کراچی به ایران را از دست دادیم ازسرگیری مذاکرات همکاری حمل‌ونقل جاده‌ای ایران‌-هلند سومین گذرگاه مرزی ترکیه با ایران بهره برداری شد مشکل عبور کامیون‌های ایرانی در مرز بازرگان رفع شد کاهش محسوس صف کامیونها در مرز بازرگان آخرین وضعیت کریدور خلیج فارس - دریای سیاه افزایش ۸۹ درصدی ترانزیت خودرو در بندر شهید باهنر گلایه آخوندی از رفتار ترکیه با کامیون‌داران ایرانی حال و روز رانندگان ترکیه‌ای در گمرک شهریار ترانزیت کالا از مرزهای مهران و شلمچه ممنوع شد خودروهای ایرانی از پرداخت تعرفه‌ها و عوارض در قانون ترکمنستان معاف هستند داستـــان ترانزیت کامیون‌‌های ایرانی مقام دوم ترانزیت کالا در خاک ترکمنستان را کسب کردند ترانزیت ایران با سر سقوط کرد صف ۳۰ کیلومتری کامیون های ایرانی در مرز گول بولاغ ترکیه آخرین خبرها از مشکلات ترانزیتی با ترکمنستان مقررات جدید ترانزیت کالا اعلام شد صف هشت کیلومتری کامیون‌های گمرک کوربولاغ به صفر رسید جاده شماره ۱۰! زمانی برای کنار گذاشتن ترک‌ها ترک‌ها صف را رعایت نمی‌کنند! بازهم کامیون‌ها در مرز بازرگان به صف شدند! پشت کامیون‌داران ایرانی هنوز خالی است چراغ سبز ترانزیتی عشق آباد به ایران اعتراض؛ تنها راهکار ایران در مقابل معضلات ترانزیتی بحران جاده‌ای به نفع ریل تمام شد! حمل و نقل مسافر و کالا از طریق جاده بین ایران و قزاقستان انجام می‌شود تردد روزانه ۵۰۰ دستگاه خودرو ترانزیت از مرز میلک سیستان وبلوچستان اقدام ترکمنستان درافزایش حق ترانزیت مغایربا کنوانسیون های بین المللی است رشد ترانزیت خارجی خودرو از بندر آبادان کارگروه حل مساله ترانزیت به ترکمنستان تشکیل می شود مرز باجگیران برای مسافران ایرانی بسته شد اقدام متقابل ایران در افزایش نرخ ترانزیت ورودی کالا از ترکمنستان افزایش تعرفه‌‌‌ عبور «کامیون‌‌های ترانزیت‌ ایرانی» از خاک ترکمنستان تنش میان ترکمنستان و ایران بر سر تعرفه تردد کامیون گشایش مسیر جدید برای تجارت ایران و اروپا با حذف ترکیه نهایی شدن کریدور دریای سیاه تا پایان ۲۰۱۶ خودروهای ترانزیتی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا را با مشکل مواجه می کنند مسیر بی‌رقیب ترک‌ها مرز بازرگان صف عبور ندارد؛ ترس از تردد وجود دارد ۴۰۰ کامیون ترکیه منتظر ورود به ایران تردد کامیون‌های ترانزیتی ایران و ترکیه مرز بازرگان بسته شد شریک ترانزیتی جدید ایران در تهران خودروهای ترانزیتی در سهمیه بندی گازوئیل جایگاهی ندارد مسایل مربوط به حملات تروریستی ناوگان ترانزیتی ایران درترکیه درحال پیگیری است مرز بازرگان چهار بانده می شود تعهد، حلقه مفقوده ترانزیتی ترک‌ها مسیری که امن نباشد خود به خود کنار می‌رود ترکیه مسئول جان ومال رانندگان ایرانی است احداث ۵ پارکینگ در محدوده شهر مهران برای اربعین تشکیل صف طولانی کامیون‌های ایرانی در مرز مهران هند به دنبال توسعه روابط ترانزیتی با ایران است جاده همچنان در جابجایی بار یکه تازی می‌کند کنار زدن ترکیه یا توسعه اهداف ترانزیتی؟ مشکلات و نواقص پایانه های مرزی ایران و ترکیه بررسی شد چرا آمار ترانزیت ایران سقوط کرد ایران امن‌ترین و بهترین کریدور حمل و نقل و ترانزیت است انطباق شبکه حمل و نقل کشور با اهداف بازرگانی ورود کامیون‌های عراقی برای انجام صادرات به مرز پرویزخان صف ۲۴ کیلومتری کامیون ها در مرز بازرگان ورود خودروهای شخصی عراق فرصتی ویژه برای خرمشهر صف ۵۰ کیلومتری کامیون‌ها در مرز بازرگان پیگیری مشکلات ناوگان حمل و نقل جاده‌ای در مرز بازرگان مرز ترکیه با عراق از امروز بازگشایی شد کاهش ۸۰۰ هزار تنی ترانزیت ایران کاهش آمار ترانزیت کشور در هشت ماهه سال ۱۳۹۴ آخرین وضعیت تردد در مرزهای زمینی عبور یک میلیون زائر از پایانه‌های مرزی پیش‌بینی تردد ۲‌میلیون زائر اربعین از پایانه‌های مرزی بسیج ۴۰۰۰ اتوبوس برای اربعین حسینی تعطیلی ۹ روزه گمرک مرزی چذابه ترافیک ۱۴ کیلومتری مرز بازرگان صف ۸ کیلومتری کامیون‌ها در مرز گوربلاغ ترکیه صف ۱۲ کیلومتری کامیونها در مرز بازرگان آخرین وضعیت مرز‌های مشترک ایران و ترکیه تردد از مرزهای سرو، رازی و بازرگان به روال عادی در جریان است راه‌اندازی کریدور جدید ترانزیتی ایران-اروپا طرح الکترونیکی شدن دفترچه‌های ترانزیت در ایران رونمایی شد مرزهای ایران با ترکیه بازگشایی شد فرمان رییس جمهور آذربایجان برای تاسیس شورای هماهنگی حمل و نقل مشکل صف کیلومتری کامیون‌ها مربوط به ترکیه است پایانه گمرک پرویزخان باز شد کریدور ترانزیتی ایران و بلغارستان جایگزین مسیر ترکیه می‌شود ایران حضور در عرصه‌های بین‌المللی حمل ونقل را افزایش دهد امضای قرارداد تردد در مرز باجگیران به زودی با ترکمنستان طولانی شدن صف کامیون در مرز بازرگان ناشی از بسته‌شدن مرزهای ترکیه در دیگر نقاط است تکمیل زیرساخت‌های ترانزیتی استان‌های شرقی نیازمند توجه جدی است ممنوعیت تردد شبانه کامیون‌های ایرانی در برخی مناطق مرزی ترکیه حجم ترانزیت خودرویی گمرک بازرگان افزایش یافت مکانیزه شدن کنترل کامیون‌ها در مرز بازرگان ارمنستان و آذربایجان جایگزین ترکیه در حمل ونقل مرزی ایران می‌شود افزایش کرایه حمل بار به ترکیه تردد کامیون‌های ایرانی در مرز ترکیه عادی شد قول ترکیه برای تامین امنیت مسافران و خودروهای ایرانی تخلف کامیون‌های ترک در مصرف گازوئیل یارانه‌ای ایران امنیت رفت و آمد در مرز ترکیه آغاز حرکت کامیون‌های ایرانی در مسیر‌های جایگزین ترکیه حمله مجدد به کامیون‌‌های ایرانی در ترکیه حمله دوباره به کامیون‌های ایرانی در ترکیه مشکل توقف خودروها در مرز بازرگان حل می شود مقابله با کارشکنی‌‌های ترکیه جریمه ۳ هزار یورویی کامیون‌های ترانزیتی ایرانی بازگشایی مرز ایران و ترکیه می‌توان به گزینه‌های جایگزین ترکیه در ترانزیت فکر کرد مرز بازرگان بازگشایی شد حمله به کامیون‌های ایرانی در خاک ترکیه؛ یک کامیون ‌آتش ‌گرفت درخواست جبران خسارت اتوبوس‌ها از ترکیه بیش از ۲۹ میلیون تردد در محور ترانزیتی خوزستان به ثبت رسید‌ ایران در چه مواردی تفاهمنامه ترانزیتی تهران - کابل را نقض کرده است؟ رانندگان ایرانی شب‌ها به ترکیه سفر نکنند رانندگان ایرانی شب‌ها به ترکیه سفر نکنند تشریح آخرین وضعیت ترانزیت از ایران پس از لغو تحریم ها گران‌فروشی بنزین به کامیون‌های ترانزیت ایرانی اعتصاب کامیون‌داران عراقی در پرویزخان ایران گزینه مناسب برای ترانزیت کالای هند و ترکمنستان است ترانزیت ۳.۳ میلیون تن کالا از مرزهای کشور در ۳ ماه اول سال افزایش یک درصدی ترانزیت در بهار ۹۴ باک کامیون‌های ترانزیت تُرک پلمب می‌شود طرح پلمپ باک کامیون‌های ترانزیت ترک در منطقه زنجان اجرا می‌شود ترانزیت بیش از ۳ میلیون تن کالا از جاده‌ها در بهار امسال جریمه اتوبوس های ایرانی در ترکیه غیرقانونی است برگزاری بیستمین آزمون تأسیس شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی کالا در مرداد جریمه و بازگرداندن اتوبوس‌های ایرانی توسط ترکیه ۱۰ میلیارد دلار پروژه‌ حمل‌و نقل ایران درانتظار شرکت‌های ترکیه است در مرز ایران و ترکیه چه خبر است؟ توافق جدید ایران و ترکیه برای حل مشکل کامیون‌ها در مرز بازرگان ایجاد خطی جداگانه در مرز بازرگان برای کاهش ترافیک افزایش۶ درصدی ترانزیت‌کالا در ۲ ماه ابتدایی ۹۴ حذف عوارض رودپاس در پایانه‌های مرزی مشترک ایران و افغانستان تغییر نرخ سوخت داخلی چه تاثیری بر ترانزیت خارجی دارد؟ عمر متوسط کامیون‌های ترانزیت به ۱۰ سال رسید ترافیک اخیر مرز بازرگان بدعهدی طرف ترک نبود تردد کامیون‌های یخچال‌دار دلیل جدید ماندن کامیون‌ها در مرز بازرگان شرایط تردد رانندگان ایرانی به افغانستان فراهم شود دشواری تامین گازوییل بهانه جدید ترک‌ها مشکل ترکیه در تأمین گازوئیل کامیون‌های ترک آزادراه تبریز - بازرگان مسیر ترانزیتی آسیا به اروپا را تکمیل می‌کند دلایل ایجاد صف طولانی کامیون‌ها در مرز ترکیه با ایران روند عادی تردد ترانزیت در مرز بازرگان کامیون‌های ایرانی در مرز ترکیه در چه حالی‌اند؟ میانگین سن کامیون‌های ترانزیتی کشور ۷ تا ۸ سال است صف انتظار ۷۰۰ کامیون ترکیه‌ای در مرز ترکیه مشکل صف ۲۶ کیلومتری کامیون‌های ترانزیتی را حل کند تصمیمات مهم برای شکستن صف های ۹ کیلومتری کامیونها در مرز ماهیرود حسن نیتی که یک هفته دوام آورد ترک‌ها از اعمال محدودیت سوخت عقب‌نشینی کردند اختلال در تردد کامیون‌ها از مرز ایران به ترکیه صف طولانی کامیون های ایرانی در مرز بازرگان کاهش می یابد قول ترک‌ها برای روان شدن تردد کامیون‌ها در مرز بازرگان دلیل کندی تردد کامیون‌ها در مرز بازرگان اعلام شد صف ۷۰۰ کامیون ایرانی برای عبور از مرز بازرگان
برگشت به بالا