راهکارهای مدرن جلوگیری از یخزدگی و لغزندگی معابر هنگام بارش برف
عصر خودرو- بسیاری از کشورهای برفخیز جهان سالهاست که بجای استفاده از نمک برای جلوگیری از یخزدگی معابر و خیابان ها، از راهکارهایی مانند محلولهای طبیعی و شیمیایی سازگار با طبیعت استفاده میکنند.
سه شنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۲:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، با شروع فصل سرما و بارش برف در نقاط مختلف جهان، کشورها راهکارهای متفاوتی را برای مقابله با یخ زدگی و باز کردن معابر و خیابانهای اصلی و فرعی به کار میگیرند.
در کشور ما هنگام بارش برف برای جلوگیری از یخزدگی و لغزندگی سطح معابر از شن و نمک استفاده میکنند؛ این عمل یک راهکار ساده و ارزان برای مقابله به اثرات برف است، اما این راهکار خسارتهای گسترده و جبرانناپذیری را برای محیط زیست و آسفالت دارد.
این خسارتها شامل خشک شدن گیاهان و درختان، از بین رفتن حاصلخیزی خاک، آسیب دیدن حیوانات به هنگام تردد از روی شن و ماسه و متلاشی شدن آسفالت است.
برخلاف کشور ما، بسیاری از کشورهای جهان که با بارشهای سنگین برف روبهرو هستند، راهکارهای متفاوتی را برای جلوگیری از یخ زدن برفها در سطح معابر و پیادهروها به کار میبرند؛ کشورهایی مانند سوئد، فنلاند و کانادا به جای استفاده از نمک که آسیب بسیاری به محیط زیست وارد میکند از راهکارهای دیگری که به حفظ محیط زیست کمک کرده، استفاده میکنند.
وبسایت "heattrak" در گزارشی به این راهکارهای در نظر گرفته شده، میپردازد؛ این وبسایت در گزارش خود 5 راهکار مناسبی را که برای بازگشایی مسیر رفت و آمد بجای استفاده از نمک مورد استفاده قرار میگیرد را توضیح داده است.
1. کلسیم منیزیم استات (CMO)
این ماده ساخته شده از "آهک دولومیتی" و "اسید استیک" است که در اواخر دهه 1970 معرفی شد؛ این ماده هم به صورت جامد و هم مایع عرضه میشود و یکی از مواد مهمی است که بجای نمک مورد استفاده قرا میگیرد. CMO سازگار با محیط زیست است و در اثر فرو رفتن در پای حیوانات باعث آسیب دیدگی آنان نمیشود.
2. استات پتاسیم
یکی دیگر از موادی که توسط کشورهای برفخیز مورد استفاده قرار میگیرد، "استات پتاسیم" است؛ این ماده میتواند یخ را حتی در دمای 75- درجه نیز به آب تبدیل کند؛ این ماده شیمیایی ضد خوردگی است و سطح اکسیژن در آب را پایین میآورد؛ این ماده در مقایسه با نمک بسیار گران است، اما آسیبپذیری کمتری دارد.
3. محلولهای طبیعی
محلولهای مایع چغندر و ذرت که توسط وسایل جانبی تقطیر میشوند، دارای کربوهیدرات زیادی هستند که اغلب برف را سریعتر از نمک ذوب میکنند؛ این محلولهای طبیعی هیچ خطری برای محیط زیست، حیات وحش و افراد ندارند و باعث خوردگی سطح آسفالت نمیشوند.
4. تشک ذوب برف
در برخی از کشورهای برفخیز، برای جلوگیری از یخ زدگی سطح معابر از تشک های ذوب برف استفاده میکنند؛ این تشکها از المنت های قدرتمند ساخته شده که در زیر آسفالت قرار میگیرند و بهنگام بارش برف سرمای سطح اسفالت را گرم کرده و از یخزدگی جلوگیری میکنند.
بحران های محیط زیست , بارش برف ,
5. برفروبها
یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده توسط برخی از کشورهای برفخیز، برفروبها هستند؛ این برفروبها هم در مقیاس کوچک برقی برای مصارف شخصی تولید میشوند و هم بر جلوی کامیونها برای پاک کردن حجم بیشتری از برف نصب میشوند. کارایی این برفروبهای مدرن، کنار زدن برف از سطح معابر و پاک کردن خیابانها و پیادهرو ها است.
سالهاست بسیاری از کشورها به جای استفاده از نمک برای جلوگیری از یخزدگی در فصل سرما، از این راهکارهای مناسب برای حفظ محیط زیست استفاده میکنند اما در کشور ما با وجود اثرات مخرب زیست محیطی، همچنان از این راهکار ساده و مضر برای ذوب یخ استفاده میشود.
بحران های محیط زیست , بارش برف ,
بحران های محیط زیست , بارش برف ,
بیشتر بخوانید