معرفی انواع مدل‌های خودرو رانا

عصر خودرو- گروه صنعتی ایران خودرو موفق شده است طی چند سال اخیر با الگو‌برداری از نمونه‌های خودرو خارجی تولید شده، محصولات جدیدی را با ایجاد تغییرات جزئی، خلق و تولید کند.

سه شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۳:۰۰

معرفی انواع مدل‌های خودرو رانا

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، خودرو رانا‌ یکی از محصولات ایران خودرو‌ است که مدل ایرانیزه شده پژو 206‌ صندوقدار است. تولید این محصول توسط کمپانی ایران خودرو با ایجاد تغییر در ظاهر، امکانات و طراحی داخلی پژو 206SD در سال 1391 آغاز شد. در ادامه این مقاله قصد داریم ضمن بررسی مشخصات رانا، در مورد انواع آن نیز صحبت کنیم.

آشنایی با خودرو رانا

کمپانی ایران خودرو‌ با عرضه محصولات ایرانی خود توانسته است با توجه به نیاز خانواده‌ها و هم چنین توجه به میزان بودجه آن‌ها، خودرو‌های متنوعی را تولید کرده و در اختیار آن‌ها قرار دهد. نبود رقیب خارجی در کشور موجب شده تا با میزان درآمد افراد، خرید محصولات ایرانی بیشتر از قبل مورد استقبال افراد قرار گیرد.

با توجه به قرار گرفتن تعداد زیادی از افراد جامعه در گروه اقشار متوسط درآمد، نیاز است تا خودرو‌های ایرانی با قیمت مناسب عرضه شود. در سال 1391 شرکت ایران خودرو‌ محصول جدید خود یعنی خودرو رانا‌ را تولید و در معرض فروش برای مشتریان خود قرار داد.

ایجاد تغییر در ظاهر، اضافه کردن امکانات و تجهیزات ساده به خودرو از جمله قابلیت‌هایی است که طی چند سال اخیر شرکت‌های خودروسازی ایرانی توانسته‌اند به آن دست یابند تا با ایجاد تغییرات سازنده در مدل‌های خارجی بتوانند خودروی متناسب با درآمد و بودجه ایرانی‌ها را تولید کنند.

طراحی داخلی رانا

پژو 206‌ صندوقدار به دلیل داشتن کابین مقاوم با کیفیت بالا و مدرنی که داشت موفق شد در ابتدای ورود خود به ایران مورد استقبال تعداد زیادی از خریداران قرار گیرد. طراحی داخل کابین خودرو با پژو 206‌ اس دی متفاوت است. همین ایجاد تغییرات موجب شد تا ساخت کابین داخلی با افت کیفیت نیز مواجه شود.

در سال 1391 به دلیل شروع تحریم‌ها علیه ایران و عدم ورود قطعات اصلی به داخل کشور، کمپانی ایران خودرو‌ قطعات چینی و ایرانی با کیفیت پایین را جایگزین قطعات فرانسوی کرد. تولید خودرو رانا‌ با متریال بی‌کیفیت در طراحی کابین داخلی، عدم فضای کافی برای نشستن سرنشینان عقب از جمله نقاط ضعف این خودرو به شمار می‌رود.

طراحی خارجی رانا

شاید در نگاه اول متوجه تغییرات این خودرو با پژو 206‌ صندوقدار نشوید. اما باید گفت جنس بدنه خودرو رانا‌ از ورق‌های فولادی با ضخامت 0. 7 تا 2. 5 میلی‌متر ساخته شده که سه محفظه‌ای است. تمامی قسمت‌های بیرونی شامل پنجره جلو، صندوق عقب و میزان شیب رانا‌ در این محصول جدید ایران خودرو‌ دستخوش تغییر شده است.

انواع خودرو رانا

خودرو رانا‌ معمولی در دو نوع EL و LX با برخی امکانات و آپشن‌های رفاهی تولید شده است. به جرات می‌توان گفت خودرو رانا‌ EL تنها با اضافه نمودن دو کسیه هوا برای راننده و سرنشین، سیستم ترمز ABS و EBD، فرمان هیدرولیک، تنظیم برقی آینه‌های جانبی و سیستم تهویه دستی تولید شده است که از لحاظ امکانات رفاهی چنگی به دل نمی‌زند.

خودرو LX در مقابل نمونه قبلی دارای امکانات بیشتری است اما هم چنان از ورژن آخر پژو 206‌ صندوق دار تولید شده در فرانسه که رقیب اصلی خودرو رانا‌ است از تجهیزات و آپشن‌های کمی بهره می‌برد. وجود مه شکن عقب و جلو، بالابر‌های برقی هر چهار پنجره، قفل شیشه‌های عقب، سیستم عیب‌یابی، امکان تنظیم زاویه نور چراغ‌ها، قابلیت تنظیم دستی صندلی‌های جلو و ارتفاع آن‌ها از جمله مزایا و امکانات خودرو رانا‌ LX به شمار ‌می‌روند.

خودرو رانا‌ پلاس

رانا پلاس از جمله محصولات جدید ایران خودرو‌ است که متفاوت از رانا‌ معمولی و انواع آن تولید شده است. امکانات رفاهی، استفاده از تجهیزات ایمنی، طراحی متفاوت داخلی و خارجی، میزان مصرف سوخت و سرعت این محصول جدید با خودرو رانا‌ معمولی بسیار متفاوت است.

وجود امکانات رفاهی بیشتر در ساخت رانا‌ پلاس تنها موجب افزایش قیمت آن در بازار نسبت به نوع معمولی شده است. تجهیزاتی از جمله بلوتوث سیستم پخش موسیقی، دکمه‌های کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان، کروز‌ کنترل، نمایشگر دمای محیط داخلی خودرو، سیستم کنترل بخار بنزین‌ و استفاده از روشنایی در مکان‌های تاریک را می‌توان در امکانات رفاهی اضافه شده در رانا‌ پلاس دانست.

مشخصات فنی این محصول مشابه با خودرو رانا‌ است. پیشرانه‌ای با مقدار ظرفیت 1587 سی سی با 16 سوپاپ و حاکثر توان خروجی 105 اسب بخار با 5800 دور در دقیقه موجب می‌شود تا مقدار گرمای زیادی را در خودرو ایجاد کند. همین امر موجب می‌شود تا در مسیر‌های طولانی و روز‌های گرم سال، پیشرانه جوش آورده و در ادامه واشر سر سیلندر از بین رفته و بسوزد.

مشابه با رانا‌ معمولی، این خودرو دارای گیربکس 5 سرعته دستی است که نیرو را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند که می‌تواند در حدود 12 ثانیه سرعت خود را از صفر به 100 کیلومتر در ساعت برساند. میزان مصرف سوخت خودرو رانا‌ پلاس 6/6 لیتر در هر صد کیلومتر است که می‌توان گفت سوخت مناسبی دارد.

علاوه بر ایجاد تغییرات در امکانات رفاهی رانا‌ پلاس می‌توان به طراحی‌های داخلی و بدنه متفاوت آن نسبت به رانا‌ معمولی نیز اشاره کرد. اگر برای بار اول وارد کابین خودرو رانا‌ پلاس می‌شوید متوجه خواهید شد فضای داخلی ماشین به صورتی پویا تبدیل شده است. وجود صفحه کیلومتر شمار و صفحه نمایش دیجیتال بزرگ در مرکز داشبورد از جمله تجهیزاتی هستند که مورد توجه خریدار قرار خواهد گرفت.

تحقق رویای ساخت خودرو داخلی 6 دنده

شرکت تجاری ایران خودرو‌ با کسب موفقیت‌هایی در تولید انواع خودرو رانا‌ معمولی و رانا‌‌ پلاس در ادامه روند تولیدات خود توانسته است برای اولین بار خودرو رانا پلاس سقف شیشه‌ای (پانوراما) را با 6 دنده و گیربکس MT6 تولید کند. موتور پر قدرت TU5+ با توان 113 اسب بخار قدرت و هم چنین گشتاور 144 نیوتن بر متر از جمله مشخصه‌های فنی این محصول است که به بازار عرضه شده است.

استفاده از گیربکس جدید در ساختار خودرو رانا‌ پلاس سقف شیشه‌ای و داخلی‌سازی آن می‌تواند یکی از قابلیت‌ها و ویژگی‌های این اتومبیل باشد. اضافه کردن آپشن سقف شیشه‌ای به خودرو رانا‌ موجب می‌شود تا ظاهر زیباتر و اسپرتی را به خود بگیرد.

کلام پایانی

کمپانی ایران خودرو‌‌ یکی از قدیمی‌ترین تولید‌کنندگان ماشین در کشور است. این شرکت خودروسازی با استفاده از قطعات وارداتی از کشور فرانسه به تولید محصولات خود تا کنون پرداخته است. در ادامه نوسانات بازار‌های جهانی و هم چنین تحریم‌ها علیه ایران و عدم وارد شدن این قطعات، مهندسین ایران خودرو‌ در صدد برآمدند تا خودرو رانا‌ را با اقتباس از پژو 206صندوقدار تولید کنند. شما می‌توانید از طریق سایت راهنمای خرید خودرو car.ir ضمن مشاهده محصولات متنوع و بررسی قیمت‌ها یک خرید مقرون به‌صرفه را تجربه نمایید.

مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا