بررسی لاماری ایما HEV
ملاقات با کاپیتان جدید لاماری
عصر خودرو- شرکت آرین پارس موتور قوی ترین، کم مصرف ترین و پر شتاب ترین نسخه لاماری را آماده عرضه به بازار کرده است.
عصر خودرو- شرکت آرین پارس موتور قوی ترین، کم مصرف ترین و پر شتاب ترین نسخه لاماری را آماده عرضه به بازار کرده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، این نسخه جدید لاماری ایما HEV نام دارد و یک خودرو هایبرید دو رگه است که از یک موتور برقی در کنار موتور 1.5 لیتری توربو بنزینی نیرو می گیرد و شتاب آن زیر 8 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبیاش زیر 5 لیتر در صد کیلومتر است که مجموعا 2 ثانیه شتاب بهتر و 3 لیتر مصرف سوخت کمتر از نسخه بنزینی ارائه می کند و در عین حال با شارژ کامل باتری های 2 کیلووات ساعتی و مخزن سوخت پر می تواند تا هزار کیلومتر پیمایش بدون نیاز به توقف داشته باشد. مدتی قبل فرصتی پیش آمد تا این کراس اوور جدید را در پیست اتومبیلرانی آزادی مورد بررسی قرار دهیم و آنچه در ادامه خواهید خواند، جزییاتی از بررسی کاپیتان جدید خانواده لاماری است.
دوقلب برای یک لاماری
لاماری ایما HEV از دو پیشرانه انرژی می گیرد. پیشرانه بنزینی این خودرو از نوع 1.5 لیتری توربو با کد 4E15T ( متفاوت از پیشرانه 1.5 لیتری نسخه بنزینی) است که حداکثر توانش به 168 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن به 280 نیوتون متر می رسد. موتور الکتریکی این خودرو حداکثر توان 174 اسب بخار و حداکثر گشتاور 300 نیوتون متر را ارائه می کند و نحوه عملکرد این دو موتور در کنار هم به صورت های تمام الکتریکی، موازی و سری است که بسته به شرایط مختلف، موتور بنزینی یا در مدار حرکتی قرار می گیرد یا فقط وظیفه شارژ باتری های 2 کیلووات ساعتی را بر عهده دارد. گیربکس این خودرو به نوعی تنظیم کننده نحوه همکاری موتور بنزینی و الکتریکی است . گفته می شود که قوای محرکه الکتریکی این خودرو از سیتروئن به عاریه گرفته شده و تغییراتی در آن ایجاد شده است. این کراس اوور 4.5 متری با فاصله بین دو محور حدود 2.7 متر از سیستم تعلیق مولتی لینک روی محور جلو و سیستم تعلیق چند اتصاله برای محور عقب بهره می برد که به دلیل مستقل بودن هر دو سیستم تعلیق، نوید سواری لذت بخش و همچنین مانورپذیر را می دهد. وزن خالص این نسخه جدید به دلیل اضافه شدن مجموعه باتری و موتور الکتریکی حدود 150 کیلوگرم نسبت به نسخه بنزینی افزایش پیدا کرده و 1700 کیلوگرم رسیده است. نوع باتری های این خودرو که در فضای بار 480 لیتری عقب آن قرار گرفته لیتیومی و به صورت مایع-خنک و مخزن مایع خنک سازی آن نیز در کنار باتری ها در کف فضای بار عقب قرار گرفته است.
چقدر ایمن است؟
این خودرو در بخش تجهیزات ایمنی به امکاناتی نظیر کیسه های هوای جلو، جانبی و پرده ای، ترمز پارک برقی ، کنترل الکترونیکی پایداری، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و کنترل سرعت در سراشیبی، ترمز کمکی الکترونیکی و ... مجهز شده است. این خودرو همچنین در تست تصادف سال 2021 میلادی با کسب حدود 90 درصد از کل امتیاز موفق به کسب 5ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP شده است.
امکانات رفاهی :
در بخش امکانات رفاهی لاماری ایما HEV آپشن های جدیدی نظیر ماساژور صندلی های جلو، تنظیم برقی هر دو صندلی جلو، در برقی عقب، دوربین 360 درجه، هشدار حرکت بین خطوط LDWS به چشم می خورد. این خودرو علاوه براین موارد به آپشن هایی نظیر نمایشگر لمسی 10.25 اینچی، نمایشگر 10.25 اینچی پشت فرمان، دوربین ثبت وقایع، حالت های استاندارد، Cozy و اسپرت فرمان برقی، حالت های اسپرت و اقتصادی رانندگی، ورود و استارت بدون کلید، سنسور نور، کروز کنترل، تهویه اتوماتیک، کول باکس، سانروف پانورامیک، هشدار نقاط کور BSD و هشدار برخورد از جلو مجهز شده است.
چه زمانی به بازار می آید :
لاماری ایما HEV در برنامه بلندمدت آرین پارس موتور قرار است کاپیتان سبد محصولات لاماری از نظر تیراژ عرضه به بازار باشد و از حدود 3 سال آینده، پرتیراژ ترین کراس اوور این خودروساز شود. این خودرو طی 6 ماه آینده قرار است به صورت CBU با تعرفه مناسب و قیمت رقابتی به بازار عرضه شود و سپس با ورود به خط تولید آرین پارس موتور به مرور به پرتیراژ ترین عضو خانواده لاماری تبدیل شود.
تجربه رانندگی :
در داخل کابین لاماری ایما HEV، تریم داشبورد و صندلی ها به طور کلی با هویت هایبریدی این خودرو منطبق شده و صندلی ها فرم یکپارچه و اسپرت به خود گرفته اند. اهرم تعویض دنده آن نیز با فرم کریستالی، تفاوت مهم دیگر این خودرو با نسخه بنزینی است. شروع حرکت خودرو در حالت تمام الکتریکی یا EV و بدون صدا است و به دلیل مداوم بودن گشتاور 300 نیوتون متری، شتابگیری اولیه با موتور الکتریکی فوق العاده است و این موضوع با ورود موتور بنزینی به چرخه هایبرید تعدیل می شود. شتابگیری خودرو آنچنان که تصور می شد نسبت به نسخه بنزینی عجیب تر نبود اما باز هم شتابگیری عملکرد بهتر و نرم تری داشت و عملکرد گیربکس در تظنیم فعالیت موتور برقی و بنزینی نیز قابل توجه و نرم بود. عملکرد خودرو در پیچ های تند نیز با توجه به هویت کراس اووری آن بعضا ضعف هایی داشت که در رانندگی روزمره به چشم نمی آید. به طور کلی این خودرو از هر نظر نسبت به نسخه بنزینی برتری دارد؛ آپشن های بیشتر، شتاب بهتر، مصرف کمتر و طراحی ظاهری با تفاوت هایی که به نظر جلوه آن را بهبود بخشیده است. در نمای ظاهری، طرح رینگ ها کاملا تغییر کرده، در نمای جلو ، سپر فرم تازه ای به خود گرفته و یک نوار کرومی عمودی به کناره چراغ ها تا پایین سپر اضافه شده و در نمای عقب نیز سپر تغییر کرده و دو طرح دریچه هوا به طرفین آن افزوده شده تا در مجموع فرم اسپرت تری را در نسخه HEV شاهد باشیم.
نوشته: محمد کمال پور
عکس: اعظم صباغ