فوتون G۷
عصر خودرو- شرکت ایران خودرو دیزل با دو نمونه فوتون G۷ استاندارد و آفرودی و ون وانا پلاس به هفتمین نمایشگاه آفرود ایرانمال آمد.
عصر خودرو- شرکت ایران خودرو دیزل با دو نمونه فوتون G۷ استاندارد و آفرودی و ون وانا پلاس به هفتمین نمایشگاه آفرود ایرانمال آمد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، نسل دوم این پیکاپ در سال 1401 به بازار کشورمان آمد و لقب قویترین پیکاپ مونتاژی را از آن خود کرد.
در غرفه ایران خودرو دیزل دو نمونه G7 مشاهده میشود. نمونه آبی رنگ که حالت استاندارد دارد و بدون هیچگونه تغییر در ظاهر و ارتفاع خودرو و نمونه مشکی که تجهیزات آفرودی روی آن نصب شده است.
تغییرات نمونه آفرودی
سپرهای آفرودی جلو و عقب، چراغهای روی سپر و مه شکن، تغییر رینگ و لاستیک، تغییر کمک فنر، لایت بار، باربند، پارکابی، گالن آب و سوپرلید از جمله تغییراتی هستند که به جهت تجهیز این خودرو برای سفرهای آفرودی انجام شده است.
طرح و پرچسب بدنهای که روی این پیکاپ نصب شده هم تا حد زیادی با ماهیت تغییرات خودرو تطابق دارد.
قوای محرکه
روی فوتون G7 یک موتور 2 لیتری T-GDI نصب شده است. این موتور در بیشترین حالت ممکن 238 اسب بخار و 360 نیوتن متر گشتاور را توسط گیربکس 8 سرعته اتوماتیک AT برند مطرح ZF به هر چهارچرخ خودرو منتقل میکند. نکته مهم بازه گشتاوری این موتور است که ماکزمیم گشتاور از دور 1750 – 4000 دور در دقیقه در اختیار راننده قرار دارد. در خصوص هزینه نگهداری این خودرو باید گفت که در این خودرو از زنجیر تایم استفاده شده است که تا حدی هزینههای نگهداری را کاهش میدهد.
در نسل قبلی فوتون که به بازار عرضه شد، تنها یک گیربکس دستی داشتیم اما حالا علاوه بر اینکه گیربکس اتوماتیک 8 سرعته شده، دنده پشت فرمان هم به این خودرو اضافه شده تا به نوعی جزء معدود پیکاپهای مونتاژی کشور باشد که به این امکان مجهز شده است.
یکی از نکات مهم وجود حالت اتوماتیک در انتخاب حالت 4 چرخ محرک است. این حالت با توجه به اطلاعاتی که از ECU، سنسورهای سیستم کنترل پایداری، نحوه رفتار راننده در واکنش پدال گاز و حرکت خودرو دریافت میکند، حالت انتقال قدرت را بدون دخالت راننده تغییر میدهد.
امکانات ایمنی و رفاهی
پیکاپ G7 از لحاظ سطح تجهیزات، در جایگاه مناسبی قرار دارد. 6 کیسه هوا (جلو، جانبی و پردهای)، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرپایینی، سیستم کنترل پایداری، ترمزپارک برقی و اتوهلد، رادار نقطه کور، هشدار برخورد از جلو، سیستم حرکت بین خطوط، سیستم کنترل فشار باد تایرها، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، مالتی مدیا 10.25 اینچی لمسی، دوربین 360 درجه، سنسور پارک عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، دوربین ثبت وقایع، دنده پشت فرمان، آینهتاشوبرقی، سنسور نور و باران، قفل دیفرانسیل هوشمند، 4 حالت سیستم چهارچرخ محرک (2H-4H-4L-AUTO)، تنظیم برقی صندلی راننده 6 جهته، گرمکن صندلیهای جلو، دو حالت رانندگی اقتصادی و اسپرت و کروزکنترل تنها بخشی از امکانات پیکاپ دو دیفرانسیل ایران خودرو دیزل است که به نسبت اکثر پیکاپهای هم رده در جایگاه مناسبی قرار دارد. البته نبود چند ویژگی همچون سانروف، آینه الکتروکرومیک، صندلی شاگرد برقی و دریچه تهویه عقب از جمله کمبودهای لیست تجهیزات این خودرو است.
داخل کابین
وقتی داخل خودرو مینشینیم، کیفیت متریال و سطح امکانات به عنوان یک پیکاپ قابل قبول است. به طور مثال رودریهای جلو و عقب از متریال نرم (SOFT TOUCH) استفاده شده یا طرح روکش صندلی و فوم استفاده شده روی رودری، نشان از دقت در انتخاب متریال و کیفیت مناسب آن دارد. دید راننده به اطراف در نمونه استاندارد مناسب ارزیابی میشود اما در نمونه تجهیزشده به دلیل ارتفاع بلندتر، برای استفاده راحتتر هنگام رانندگی نیاز به اندکی قلقگیری دارید. یکی از نکات بد داخل کابین نبود دستگیره سوارشدن سرنشینان عقب است که برای سوارشدن به خودرو نیاز است تا از صندلی سرنشینان کمک بگیرید! همچنین کفی صندلی سرنشینان همانند اکثر خودروهای چینی، طول کوتاه دارد که در رانندگ طولانی مدت سبب خستگی سرنشینان میشود. اما از طرفی فضای پا و سر سرنشینان با توجه به ابعاد خودرو و فاصله محوری 3110 میلیمتری، مناسب ارزیابی میشود.
نویسنده : محمدکمالپور