کارشناسان مطرح کردند

صادرات به کشورهای عربی، فرصت پیش‌روی قطعه‌سازان ایرانی

عصر خودرو : تجربه تولید قطعه‌سازان در سال‌های گذشته نشان داده که آنها در تولید قطعات خودرو توانمند هستند و در صورتی که بسترهای لازم برای صادرات قطعات در کشور فراهم شود، قادر خواهند بود تا قطعات تولیدی را به کشورهای دیگر صادر کنند.

شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹:۰۰

صادرات به کشورهای عربی، فرصت پیش‌روی قطعه‌سازان ایرانی

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، در این بین و با توجه به سابقه دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور یعنی ایران‌خودرو و سایپا در صادرات خودرو به کشورهای عربی و درآمدزایی این خودروسازی‌ها از صادرات به این کشورها، این پرسش مطرح می‌شود که نقش کیفیت تولیدات قطعه‌سازان در صادرات قطعات به کشورهای عربی به چه میزان است؟

بنا بر گفته نایب رییس انجمن قطعه‌سازان، درحال‌حاضر شرکت‌های قطعه‌سازی در کشورهای عربی وجود ندارد و همجوار بودن ایران با کشورهای عربی، فرصت مناسبی را برای در اختیار گرفتن بازار این کشورها فراهم می‌کند، از همین‌رو در چند سال گذشته و همزمان با تصمیم شرکت ایران‌خودرو برای تولید محصولات در کشور سوریه، شرکت‌های قطعه‌سازی تصمیم داشتند نسبت به تولید قطعات در این کشور اقدام کنند، در حالی‌که تمامی این برنامه‌ها با شکل‌گیری تحریم‌های اقتصادی در ایران مواجه شد و ناتمام ماند. رضا رضایی به قابلیت‌های مناسب ایران برای تولید کالاهای صنعتی و صادرات آنها به کشورهای همجوار اشاره کرد و گفت: ایران بازار 400 یا 500 میلیون نفری کشورهای همجوار را در اختیار دارد و این امر فرصت خوبی را به منظور صادرات کالاهای مختلف برای ایران فراهم می‌کند که صادرات خودرو و قطعات نیز از جمله این کالاها هستند. به گفته وی، در صادرات محصولات شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا به کشورهای عراق و سوریه نقش شرکت خودروسازی سایپا در صادرات خودرو به این کشورها بیشتر بوده است. از این رو بیشتر محصولات این دو گروه خودروسازی در این کشورها به وضوح دیده می‌شود اما متاسفانه در 2 یا 3 سال اخیر میزان صادرات خودرو به این کشورها به حداقل رسیده است. آنطور که رضایی می‌گوید: در چند سال گذشته شرکت ایران‌خودرو قصد داشت تا در کشور سوریه اقدام به تولید خودرو کند. از سوی دیگر قطعه‌سازان نیز تصمیم داشتند که همپای شرکت ایران‌خودرو به تولید قطعات بپردازند اما متاسفانه این اقدام با بحران تحریم‌های اقتصادی روبه رو شد و بی‌نتیجه ماند. نایب رییس انجمن قطعه‌سازان کشور اظهار کرد: در گذشته کشور مصر وارد مذاکره با خودروسازان ایرانی شد، به‌گونه‌ای که خودروهایی مانند پژو 405 را می‌توان در این کشورها دید اما با پیدایش تحریم‌ها این مذاکرات بی‌نتیجه ماند و ادامه‌دار نشد. نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان یادآور شد: کشورهای عربی از صنایع قطعه‌سازی برخوردار نیستند اما کشور ما که در همسایگی این کشورها قرار دارد، می‌تواند صادرکننده قطعات خودرو به کشورهای عربی باشد و در این شرایط این اقدام درستی نیست که این بازار در اختیار کشورهای ترکیه و چین قرار بگیرد. بنابراین امید است با فرصت‌هایی که در دوران پساتحریم پیش روی قطعه‌سازان قرار می‌گیرد، گذشته جبران شده و بتوان بازارهای صادراتی خوبی را در حوزه قطعه‌سازی داشته باشیم.


ایجاد بسترهای صادرات قطعات
آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور نیز با نگاهی به برنامه آینده قطعه‌سازان گفته است که در برنامه 20ساله تقویت خودروسازی کشور، صادرات 6 میلیون قطعه در دستور کار قرار گرفته است، بنابراین اگر همکاری با شرکت‌های خارجی افزایش پیداکند، ایران می‌تواند نیاز این نشان(برند)ها در بازارهای عربی را تامین کند. به عبارت دیگر بسیاری از خودروسازان بزرگ در بازارهای عربی حضور دارند و خودروهای مختلفی صادر می‌کنند. حال اگر فرصتی فراهم شود که شرکت‌های ایرانی بتوانند قطعات محصولات مشترک این خودروسازان با شرکت‌های ایرانی را تولید کنند، زمینه صادرات این محصولات به کشورهای عربی فراهم خواهد شد. زیرا این کشورها هیچ‌گونه زیرساختی برای تولید قطعات ندارند و بیشتر آنها محصولات موردنیاز خود را از کشورهای دیگر وارد می‌کنند.


صادرات به کشورهای عربی
در همین حال عضو انجمن قطعه‌سازان کشور نیز در این زمینه گفت: شرکت ایران‌خودرو و سایپا در کشورهای عربی خطوط مونتاژ دارند و قطعاتی که به این کشورها صادر می‌شود به وسیله خودروساز بوده و قطعه‌سازان به صورت مستقیم، قطعات را به این کشورها صادر نمی‌کنند. به گفته علی اکبر جوانروح، قطعات خودروهایی که در این کشورها تولید می‌شود و پایه ایرانی دارد یا خودروهایی که به وسیله ایران به کشورهای عربی صادر شده به وسیله برخی تاجران از بازار چراغ‌برق ایران خریداری می‌شده و به صورت پیله‌وری (تجارت پیله وری یک تجارت مرزی است و در مرزها کالاها مبادله می‌شود) به این کشورها وارد شده است. بنابر اظهارات وی، درصورتی می‌توان به کشورهای عربی قطعه صادر کرد که این کشورها دارای خطوط تولید خودروسازی و نیازمند بهره‌گیری از قطعات در خودروهای تولیدی باشند اما این کشورها از خط تولید خودروسازی برخوردار نیستند و تنها خودرو به این کشورها صادر شده و صادرات قطعات انجام نمی‌شود. جوانروح افزود: هم‌اکنون در کشور عربستان شرکت سوزوکی اقدام به مونتاژ خودرو می‌کند اما قطعات این خودرو را به وسیله قطعه‌سازان خود تامین می‌کند، بنابراین ورود به بازار این کشورها با مشکلاتی همراه است. بر اساس این گزارش و آنطور که فعالان صنعت قطعه‌سازی اظهار می‌کنند، هم‌اکنون زیرساخت‌های تولید قطعات خودرو در کشورهای عربی وجود ندارد و قطعات مورد نیاز کشورهای عربی از بازار سایر کشورها تامین می‌شود. برهمین اساس ورود قطعه‌سازان به بازار کشورهای عربی فرصت مناسبی را به منظور صادرات قطعه به این کشورها فراهم می‌کند.

 

برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

برچسب ها

صادرات قطعه
مطالب مرتبط بیشتر
صادرات حدود سه برابری قطعات گروه صنعتی ایران خودرو صادرات ۳۰ میلیارد دلار قطعه و خودرو از ترکیه سه مقصد خارجی قطعات خودرو بهره مندی از ظرفیت بازارهای عراق، روسیه و چین در توسعه صادرات قطعات خودرو ایران می‌تواند یک میلیارد دلار قطعه خودرو صادر کند آیا کسی برای صادرات خودرو و قطعات در انتظار مصوبه مجلس بود؟ طرح واردات خودرو باعث صادرات تقلبی قطعه می‌شود صادرات ۵۸.۴ میلیون دلار خودرو و لوازم یدکی در هفت ماه قطعه سازان ایرانی به بنز و بی ام و صادرات دارند موانع صادرات قطعات خودرو به سوریه به‌زودی رفع می‌شود آیا صادرات قطعه امکان‌پذیر است؟ واردات خودرو در ازای صادرات قطعه! بزرگترین صادرکنندگان قطعات خودرو در جهان افت صادرات خودرو و قطعه در سال ۹۷ رشد ۶۰ درصدی صادرات لوزام یدکی خودرو و موتورسیکلت در سال ۹۷ قطعات منفصله رتبه دوم در آمارتجارت خارجی روند کند تولید با موانع موجود بر سر بازرگانی قطعات توسعه برند ایران خودرو با صادرات قطعات ریخته گری ثبت رکورد جدید ایران خودرو در صادرات قطعات ریخته گری نقدینگی دلیل کاهش شدید واردات و صادرات قطعات خودرو صادرات قطعات خودرو ۶۶ درصد کاهش یافت صادرات قطعه به رنو فرانسه واردات ۷۱۴ میلیون دلاری قطعات خودرو به کشور صادرات امید قطعه‌سازان داخلی برای توسعه ارسال نخستین محموله صادراتی قطعات آپشن محصول پارس به اسکندریه عراق افزایش ۱۰ درصدی صادرات قطعات و لوازم یدکی خودرو صادرات قطعه در گرو قراردادهای مدبرانه رنو در ایران موفق ترین سال حضور خود را گذراند آدرس غلط برای صنعت قطعه‌سازی سایپایدک در صادرات قطعات یدکی همچنان پیشتاز است مسیر فرعی تحقق «صادرات ۳۰ درصدی» صادرات قطعه باید به ۶ میلیارد دلار برسد کاهش ۲۵ درصدی صادرات خودرو و قطعات آن بازاریابی پیش شرط رشد صادرات قطعه سازان تحقق ۳ درصدی صادرات قطعه حضور ۲۱ شرکت ایرانی در اتومکانیکای استانبول ۲۰۱۷ ۱۰۰ میلیون دلار خودرو و قطعات از کشور صادر شد صادرات ۴ تن بلبرینگ به کشورهای همسایه گروه خودروسازی سایپا به عنوان صادرکننده برتر خودرو و قطعات رفع انحصار تامین مالی قطعه‌سازان با صادرات صادرات قطعات تولید شده در گروه عظام به بیش از ۱۵ کشور جهان «صادرات» شرط توسعه صنعت قطعه مشکلات عمده در مسیر صادرات قطعه صادرات لنت‌ترمز با وجود کاهش تولید صادرات رینگ دست دوم خودرو به افغانستان! چه تعداد رینگ خودرو صادر شده است ؟ صادرات کمک فنر خودرو به افغانستان چه کشورهایی قطعات خودرو ایرانی می‌خرند؟ تشکیل کمیته صادرات قطعات قطعه‌سازان ژاپن چه پیشنهادی برای صنعت خودروسازی ایران دارند؟ شمارش معکوس شروع به کار چهاردهمین اتومکانیکای دوبی آغاز شد ۱۷۷ میلیون دلار قطعات خودرو صادر شد ۱۷۷میلیون دلار خودرو و قطعات در سال ۹۴ صادر شد آمادگی اتریش برای خرید قطعات خودرو از ایران ثبت رکورد جدید در بسته بندی قطعات صادراتی صنعت قطعه با شتاب فناوری روزآمد می‌شود استفاده ۱۰۰ درصدی از ظرفیت‌های تولید در گرو تزریق نقدینگی برنامه ریزی برای دستیابی به صادرات ۳.۱میلیارد دلاری خودرو و قطعات صادرات بیش از ۶ میلیون دلاری خودرو و لوازم یدکی
برگشت به بالا