فونیکسریمکسبهتام

تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر

عصر خودرو- کراس‌اوور جمع‌وجور و الکتریکی به نوعی می‌تواند رقیب تسلا مدل Y و فولکس‌واگن ID.۴ در نظر گرفته شود. البته محصول مزدا به شدت با خودرو‌های یاد شده متفاوت است.

تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴:۰۰
  • تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر
  • تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر
  • تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر
  • تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر
  • تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی بحث خودرو‌های الکتریکی پیش آید مزدا اولین خودروسازی نیست که به ذهن‌ها خطور خواهد کرد. درحالی‌که رقبا به شدت روی توسعه قوای محرکه الکتریکی تمرکز کرده‌اند این خودروساز مستقل ژاپنی اولویت اصلی خود را بهینه کردن پیشرانه‌های بنزینی دانسته است. البته مزدا زمان کافی برای تولید یک خودروی الکتریکی داشته و حاصل کار آن چیزی است که می‌بینید: MX-30.

این کراس‌اوور جمع‌وجور و الکتریکی به نوعی می‌تواند رقیب تسلا مدل Y و فولکس‌واگن ID.4 در نظر گرفته شود. البته محصول مزدا به شدت با خودرو‌های یاد شده متفاوت است.

ساده باید گفت مزدا علاقه‌ای به مسابقه‌ی باتری و شعاع حرکتی موجود بین خودرو‌های الکتریکی ندارد. مجموعه باتری این خودرو ظرفیت 35.5 کیلووات ساعتی داشته و حداکثر برد خودرو با یک‌بار شارژ نیز 200 کیلومتر است، رقمی که نصف شعاع حرکتی رقباست.

تئوری مزدا این است که تولید باتری خودرو‌های الکتریکی با آلودگی محیطی همراه است و این موضوع ماهیت چنین خودرو‌هایی را زیر سؤال می‌برد. همچنین باتری‌ها سنگین بوده و روی سواری خودرو تأثیر منفی می‌گذارند. از طرف دیگر باتری‌ها گران بوده و باعث می‌شوند تصمیم‌گیری درباره خرید این خودرو‌ها سخت باشد. مزدا معتقد است باتری کوچک‌تر MX-30 این مشکلات را مرتفع کرده است. تحقیقات نشان می‌دهد 95 درصد مشتریان هدف این خودرو روزانه کمتر از 100 کیلومتر را طی می‌کنند و به این ترتیب برد 200 کیلومتری برای آن‌ها کافی خواهد بود.

نقطه فروش اصلی MX-30 طراحی آن است. این خودرو شبیه دیگر محصولات مزدا نبوده و درب‌های عقبی نیز اشاره‌ای ظریف به خودروی اسپورت RX-8 دارند که موضوعی قابل‌توجه است. البته نقطه‌ضعف این نوع طراحی هم عدم باز شدن شیشه‌های عقب است.

تجربه رانندگی با اولین مزدا الکترونیکی + تصاویر

اما در جلو همه‌چیز عالی است. کابین راحت بوده و مدرن به نظر می‌رسد. از نظر تکنولوژی نیز مزدا حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. کنترل‌های صفحه لمسی برای تنظیمات سیستم تهویه مطبوع باب میل همه نخواهد بود، اما صفحه مرکزی 8 اینچی خوب بوده و واکنش سریعی دارد. به این مجموعه باید اپل کارپلی و اندروید اتو را اضافه کرد.

در زمان حرکت متوجه خواهید شد که مزدا از صدای مصنوعی پیشرانه برای شکستن سکوت کابین این شاسی‌بلند الکتریکی استفاده کرده است. شاید بتوان گفت این خودروی الکتریکی‌ای است که ماشین باز‌ها به راحتی آن را خواهند پذیرفت.

وجود باتری کوچک به این معنی است که MX-30 در مقایسه با رقبا خودروی نسبتاً سبکی بوده و وزن آن حدود 1.6 تن است. این موضوع تأثیر مثبت زیادی روی سواری خودرو داشته است. فرمان دقیق بوده و توازن وزنی خوبی دارد و ترمز هم حس طبیعی را منتقل می‌کند. همچنین وزن باتری باعث نشده خللی در عملکرد سیستم تعلیق به وجود آید. نتیجه اینکه MX-30 نه تنها سواری خوبی داشته بلکه از نظر هندلینگی نیز قابل‌توجه است. همانند اکثر خودرو‌های الکتریکی، ترمز احیا شونده را نیز می‌توان بکار گرفت.

البته قوای محرکه الکتریکی این خودرو کمی ناامید کننده ظاهر می‌شود. با قدرت 143 اسبی و گشتاور 271 نیوتون متری، خودرو‌های سریع‌تری وجود داشته و MX-30 در خط مستقیم خیلی احساس‌برانگیز ظاهر نمی‌شود. این خودرو بیشتر همانند شاسی بلند‌های بنزینی یا دیزلی با قدرت متوسط حس می‌شود و شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت 9.7 ثانیه‌ای نیز مؤید این موضوع است.

اما تکنولوژی شارژ خودرو با دیگر خودرو‌های الکتریکی مدرن قابل‌مقایسه است. MX-30 از شارژ سریع 50 کیلوواتی پشتیبانی می‌کند و بنابراین 80 درصد باتری را می‌توان در نیم ساعت شارژ کرد.

مزدا 500 دستگاه اول تولیدی را با پسوند فرست ادیشن و قیمت 27495 پوندی عرضه خواهد کرد که این قیمت شامل مشوق‌های دولتی نیز هست.

مزدا MX-30 یک خودروی الکتریکی شیک با قیمت فوق‌العاده است و اگر بتوانید با شعاع حرکتی متوسط آن کنار بیایید یک خودروی خوب را مالک خواهید شد. خریداران این خودرو از کابینی با کیفیت و مدرن لذت خواهند برد. MX-30 سواری خوبی نیز دارد که دلیلش وزن نسبتاً پایین نسبت به دیگر رقبا می‌باشد.

مشخصات مزدا MX-30 فرست ادیشن
قیمت: 27495 پوند (پس از اعمال مشوق‌های دولتی)
پیشرانه: تک واحد الکتریکی، باتری 35.5 کیلووات ساعتی
قدرت/گشتاور: 143 اسب بخار/271 نیوتون متر
گیربکس: تک سرعته اتوماتیک، دیفرانسیل جلو
شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت: 9.7 ثانیه
حداکثر سرعت: 140 کیلومتر در ساعت (محدود شده)
شعاع حرکتی: 200 کیلومتر

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط