فونیکسریمکسبهتام

تیراژ خودروسازان تا پایان مرداد ماه نشان می‌دهد؛

افت ماهانه و رشد سالانه تولید خودرو

عصر خودرو- صورت‌های مالی سه خودروساز بزرگ کشور در پایان مرداد ماه سال جاری نشان می‌دهد خودروسازی همچنان در جاده رشد تولید حرکت می‌کند.

افت ماهانه و رشد سالانه تولید خودرو
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، بنابر آمار منتشره در سایت کدال، سه غول خودروساز داخلی (ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو) طی پنج ماه نخست امسال در مجموع 346 هزار و 47 دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 8/ 10 درصد افزایش تیراژ را تجربه کنند. پیش از این اداره کل صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار تولید تجمعی خودروسازان را منتشر کرده بود که طبق آن دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا، 360 هزار و 599 دستگاه تولید داشته‌اند که در مقایسه با تولید 298 هزار و 307 دستگاه خودرو در سال 98، افزایش 21 درصدی تولید را به ثبت رسانده‌اند. به گزارشی که سه خودروساز بزرگ کشور به بورس داده‌اند بازمی‌گردیم. طبق این گزارش در میان سه خودروساز بزرگ کشور ایران‌خودرویی‌ها توانستند بیشترین تیراژ را تا پایان مرداد 99 به نام خود ثبت کنند. آنها توانسته‌اند در بازه زمانی یاد شده 166 هزار و 855 دستگاه از محصولات خود را در خطوط تولید نهایی کنند. این آمار در قیاس با آمار تولید سال گذشته این خودروساز نشان‌دهنده افزایش 7/ 31درصدی تیراژ است. اما خودروسازی سایپا تا پایان مرداد ماه سال جاری چه آمار تولیدی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است؟

    این شرکت خودروساز در پنج ماهی که از سال جاری می‌گذرد 137 هزار و 521 دستگاه از انواع محصولات خود را تولید کرده است. اما سایپایی‌ها در پایان پنجمین ماه سال 99 روند نزولی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته پشت سر گذاشته‌اند. این شرکت خودروساز افت تولید 6 درصدی را در مقایسه با تیراژ تولید خود در بازه زمانی یاد شده در سال 98 در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

    اما پارس‌خودرویی‌ها توانسته‌اند تیراژ پنج ماه ابتدایی امسال خود را در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش دهند. سومین خودروساز بزرگ کشور تا پایان مرداد امسال 41 هزار و 671 دستگاه از محصولات موجود در سبد خود را نهایی کرده که در قیاس با آمار تولید خود تا پایان مرداد سال قبل 5/ 6 درصد افزایش تولید را به نام خود به ثبت رسانده است.

    اما بررسی آمارهای اعلامی خودروسازان به سازمان بورس نشان می‌دهد سه خودروساز بزرگ کشور در مرداد ماه به نسبت تیر سال جاری افت تولید داشته‌اند. در مرداد ماه 60 هزار و 162 دستگاه خودرو تولید شده این در حالی است که در تیر ماه 84 هزار و 84 دستگاه از انواع محصولات سواری تولید شده بود. بنابراین مقایسه آمار مرداد به نسبت تیر ماه از افت تولید 5/ 28 درصدی سه خودروساز بزرگ کشور حکایت دارد.افت آمار ماهانه در شرایطی است که خودروسازان از خردادماه همراه با رونمایی از بسته فروش وزارت صمت، موظف به تحویل سه ماهه خودروهای قرعه‌کشی شده در قالب فروش فوق‌العاده هستند.

    اما ایران‌خودرویی‌ها در مرداد ماه نیز بیشترین آمار تولید را در میان خودروسازان کشور به نام خود به ثبت رسانده‌اند. این شرکت طی مرداد ماه در مجموع 35 هزار و 874 دستگاه خودرو تولید کرده است.این میزان تولید در مقایسه با ماه پیش از آن رشد تولید اندک 7/ 0 درصدی را نشان می‌دهد.سایپایی‌ها اما در مقایسه با آمار تولید مرداد و تیر ماه نیز افت تولید را در کارنامه خود به ثبت رسانده‌اند.

    این شرکت طی مرداد ماه امسال 19 هزار و 717 دستگاه محصول را به تولید رسانده‌ تا در مقایسه با تیر افت 5/ 48 درصدی را تجربه کنند. از پارس‌خودرو نیز خبر می‌رسد این شرکت در پنجمین ماه امسال 4 هزار و 571 دستگاه محصول را به تولید رسانده است. مقایسه این آمار با تیراژ تیر 99 نشان می‌دهد سومین خودروساز بزرگ ایران 54 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.آنچه مشخص است بخشی از افت تولید ماهانه سه خودروساز بزرگ کشور را می‌توان به تعطیلات تابستانی این شرکت‌ها ربط داد. این در شرایطی است که چالش‌های موجود در مسیر خودروسازی نیز هنوز پابرجاست.بی‌شک اصلی‌ترین چالش مدیران خودروساز برای رشد تولید، چالش تامین قطعات مورد نیاز است. کمبود قطعات با اینکه چالش جدیدی محسوب نمی‌شود اما مدیران خودروساز نتوانسته‌اند طی مدت زمانی که از آغاز تحریم‌ها می‌گذرد اقدامی برای حل این چالش کنند.چالش کمبود قطعات در کنار مشکلات مالی که خودروسازان همواره با آن دست به گریبان هستند باعث شده که در دوران تحریم تولید خودروی ناقص فزونی یابد.

      ایران‌خودرو آماده خداحافظی با 2008
    نگاهی اما به جزئیات آمار تولید خودروهای سواری در پنج ماه نخست امسال بیندازیم تا مشخص شود غول‌های جاده مخصوص چه افت و خیزی در این بازه زمانی داشته‌اند. طبق آمار استخراج‌شده از صورت‌های مالی ایران‌خودرو، گروه پژو این شرکت (به جز پژو 2008) تیراژی 121 هزار و 371 دستگاهی طی پنج ماه ابتدایی امسال داشته است. این آمار نشان می‌دهد تولید محصولات پژو در ایران‌خودرو تا پایان مرداد و نسبت به پنج ماه ابتدایی سال گذشته، 8/ 39 درصد افزایش یافته است. ایران‌خودرویی‌ها اما آمار پژو 2008 را خارج از خانواده پژو منتشر می‌کنند و صورت‌های مالی آنها نشان می‌دهد خودروی موردنظر تنها 159 دستگاه تولید طی پنج ماه ابتدایی امسال داشته است. با توجه به این آمار، تولید پژو 2008 افتی 96 درصدی را در پنج ماه ابتدایی امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته به خود می‌بیند. به‌نظر می‌رسد تولید این محصول طی هفته‌های پیش رو کاملا متوقف شود، چه آنکه ایران‌خودرو درمرداد ماه تنها یک دستگاه از این محصول را به تولید رسانده است.

    آبی‌های پایتخت در تولید سمند با افزایش مواجه شده‌اند. بنابر آمار منتشره، این شرکت طی پنج ماه نخست امسال، 17هزار و 115 دستگاه سمند به تولید رسانده و این آمار سبب افزایش 8/ 11 درصدی تولید محصول موردنظر نسبت به مدت مشابه در سال 98 شده است. ایران‌خودرویی‌ها در پنج ماه ابتدایی امسال اما 21 هزار و 726 دستگاه دنا به تولید رسانده‌اند تا نسبت به مدت مشابه سال گذشته 82 درصد رشد تولید را به خود ببینند. دنا در دو مدل معمولی و پلاس به تولید می‌رسد. افزایش تولید اما شامل دیگر محصول ایران‌خودرو یعنی رانا نیز شده است. طبق گزارش ارائه شده به بورس، در پنج ماه ابتدایی امسال سه هزار و 903 دستگاه رانا در ایران‌خودرو به تولید رسید که رشد 3/ 56درصدی را نشان می‌دهد.

    اما دیگر محصول ایران‌خودرو یعنی هایما که در سایت خراسان این شرکت مونتاژ می‌شود نیز رشد تولید را در پنج ماه ابتدایی امسال تجربه کرده است. طبق آمار، در مجموع 2 هزار و 487 دستگاه هایما تا پایان مرداد امسال تولید شده که نسبت به پنج ماه نخست سال گذشته رشد 7/ 16 درصدی را نشان می‌دهد.طبق آمار‌های ارائه شده به بورس، ایران‌خودرویی مونتاژ دانگ‌فنگ را بار دیگر از تیر از سر گرفته بود. اما این محصول مونتاژی در مردادماه بار دیگر از خط تولید خارج شده است و مشخص نیست آیا این خداحافظی دائمی است یا در ماه‌های پیش‌رو بار دیگر دانگ فنگ در خطوط تولید ایران‌خودرو رویت می‌شود. نبود قطعات ناشی از تحریم‌ها عمده‌ترین دلیل تولید کج دار و مریز دانگ فنگ در خطوط تولید ایران‌خودرو محسوب می‌شود.

    ایران‌خودرویی‌ها اما به دلیل مشکلات ناشی از تحریم، دیگر سوزوکی گرند ویتارا را مونتاژ نمی‌کنند و این محصول فعلا جایی در سبد تولید و محصولات بزرگ‌ترین خودروساز ایران ندارد.

      حضور پراید در خط تولید سایپا
    به سایپا برویم و ببینیم این شرکت چه آماری در تولید محصولات خود طی پنج ماه ابتدایی امسال به جا گذاشته است. بنابر آمار ارائه شده به بورس، سایپایی‌ها در حالی که طی مراسمی رسمی با پراید خداحافظی کردند اما همچنان این خودرو در خطوط تولید این خودروساز حضور دارد. بر اساس اعلام قبلی مدیران سایپا قرار بود تولید خانواده پراید در تیرماه سال جاری به‌طور کامل متوقف شود.

    در حالی‌که همچنان پراید در خطوط تولید حضور دارد اما آمارها حکایت از افت تولید این محصول پرتیراژ دارد. طبق آمار، پراید در پنج ماه نخست امسال تیراژی 61 هزار و 149 دستگاهی از خود به جا گذاشته و در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته حدود 19 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.

    در بین دیگر محصولات سایپاتیبا تیراژی 76 هزار و 349 دستگاهی در پنج ماه نخست امسال از خود به جا گذاشته تا به نوعی جای پراید را به‌عنوان محصول نخست این شرکت بگیرد. این آمار نشان می‌دهد تولید خودروی موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 2/ 18 درصد افزایش پیدا کرده است. از تیبا و پراید بگذریم و نگاهی هم به محصولات مونتاژی چینی سایپا و زیرمجموعه‌اش پارس‌خودرو بیندازیم. بنابر گزارشی که سایپا به بورس داده، این شرکت در پنج ماه ابتدایی امسال تنها 13 دستگاه آریو را به تولید رسانده است. آمارها همچنین از توقف تولید این محصول در مردادماه خبر می‌دهند و با این حال مشخص نیست این توقف دائمی است یا آریو باز هم به خطوط تولید سایپا بازخواهد گشت. همچنین طبق آمار ارائه شده به بورس، خودروی چانگان، این محصول مونتاژی چینی طی پنج ماه نخست امسال جایی در سبد تولیدات سایپا نداشته و به‌نظر می‌رسد برای همیشه از «جاده مخصوص» رفته است. طبق آمار اما پارس‌خودرو در پنج ماه ابتدایی امسال 2 هزار و 119 دستگاه برلیانس را مونتاژ کرده است. تولید این تعداد برلیانس در حالی است که طی پنج ماه نخست سال گذشته تیراژ محصول مورد نظر 79 بود. با توجه به آمار موردنظر، تولید برلیانس در بازه زمانی تحت بررسی 26 برابر شده است. طبق آمار ارائه شده به بورس، پارس خودرویی‌ها تولید کوئیک و ساینا را در مردادماه ادامه داده‌اند. در این بین، تیراژ کوئیک به 12 هزار و 126 دستگاه رسیده، اما ساینا تنها 730 دستگاه تیراژ داشته است.اما نگاهی هم به اوضاع تولید خانواده رنو در پنج ماه نخست امسال بیندازیم و ببینیم این محصول فرانسوی چه شرایطی در تولید داشته است. طبق اطلاعات ارائه شده به بورس، ایران‌خودرو با رنو خداحافظی کرده است، اما پارس‌خودرویی‌ها تولید محصولات این شرکت فرانسوی را ادامه داده‌اند. طبق آمار، پارس‌خودرو توانسته در پنج ماه ابتدایی امسال 2هزار و 751 دستگاه رنو را به تولید برساند که در مقایسه با چهار ماه ابتدایی گذشته، 169 دستگاه کمتر بوده است. پارس‌خودرو در مردادماه 106 دستگاه از محصولات رنو را تولید کرده و این موضوع نشان می‌دهد سومین خودروساز بزرگ ایران نیز تا چندی دیگر با توقف تولید این محصول مواجه خواهد شد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط