به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اقتصادآنلاین ، در آخرین روز معاملاتی هفته جاری شاهد بازگشت رونق به بازار با انتشار اخبار تایید نشدهای از سمت خودروییها هستیم. این در حالی است که بیش از دو ماه از اولین شایعات مبنی بر افزایش نرخ خودروسازها می گذرد اما هنوز هم دولت و مجلس در این خصوص به تفاهم نرسیدهاند.
پیش از این گفته میشد روحانی با افزایش قیمت خودرو مخالف است. اما رضا رحمانی وزیر صنعت اعلام کرده روحانی مخالفتی با این موضوع ندارد. قیمت جدید خودروها اوایل هفته آینده اعلام می شود تا قیمتگذاری دستوری تقریبا به بایگانی برود.
اما وزیر صنعت تا به امروز تعیین قیمت خودروهای داخلی براساس فرمول قیمتگذاری در حاشیه بازار را تایید نکرد و اعلام کرد سازمان حمایت در حال انجام کار کارشناسی برای تعیین قیمت جدید خودروها است. از آن سو نمایندگان مجلس موضع موافقی درباره افزایش قیمت خودرو به خصوص براساس فرمول حاشیه بازار، نداشتند و حتی وزیر صنعت را به استیضاح تهدید کردند.
همه این مواضع مخالف درحالی بود که زنجیره خودروسازی به خصوص قطعهسازان، طی چند ماه گذشته مصرانه خواستار افزایش قیمت خودرو براساس حاشیه بازار شدند. آنها حتی با ارسال نامهای به رئیسجمهور، تاکید کردند در صورت ادامه قیمتگذاری دستوری، موجی بزرگ از بیکاری، صنایع خودرو و قطعه را دربر خواهد گرفت.
از این رو در گروه خودرویی شاهد معامله بیش از ۳۵۰ میلیون سهم به ارزش ۵۵ میلیارد تومان هستیم که بازدهی ۴.۸ درصدی را تا کنون به ثبت رسانده است.
در دیگر گروه های بازار اما معاملات نسبتا مثبت و متعادل در حال انجام است. از این رو گروه فلزات اساسی، فرآورده های نفتی و محصولات شیمیایی تا کنون به دور از هیجان به معاملات امروز خود ادامه دادهاند. در گروه بانکی اما تحرک حقیقیها کمی پُررنگ تر بوده و تمام نمادهای این گروه در محدوده مثبت قرار دارند.
در مجموع تا این لحظه شاخص کل با رشد ۱۴۰۰ واحدی به رقم ۱۶۷ هزار و ۹۸ واحد رسیده است. شاخص هم وزن اما به دلایلی که در بالا گفته شد با رشد ۳۲۰ واحدی در ارتفاع ۲۷ هزار و ۴۴۳ واحد قرار گرفته است. در فرابورس هم ایفکس از رشد جا نمانده و با جهش ۱۴ واحدی به پله ۱۸۴۴ واحد رسیده است.
تا کنون بیش از دو میلیارد سهم به ارزش ۶۷۰ میلیارد تومان در بورس و فرابورس داوستد شده است که از این میازن بیش از ۴۸۰ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این دو بازار اختصاص یافته است.
در بین نمادهای با اهمیت بورسی، «کگل»، «رمپنا» و «وامید» بیشترین نقش را در رشد شاخص داشتهاند. در فرابورس هم «ذوب»، «هرمز» و «دماوند» مجموعا ۱۱ واحد آیفکس را تقویت کردهاند.
فرم ارسال نظر
نظر شما پس از بررسی توسط تیم تحریریه منتشر میشود.