سهم خودرو از درآمدهای صادراتی بیشتر می‌شود

: علی رغم کاهش ۵۰ درصدی صادرات خودرو در فروردین ماه سال جاری، ایران خودرو گفته است که امسال ۷۵ هزار دستگاه خودروی سواری به بازارهای خارجی صادر می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، جواد نجم الدین سال گذشته در آخرین نشست مطبوعاتی خود گفته بود که محوریت صادرات ایران خودرو کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه هستند. وی تاکید کرده بود که در زمینه سیاست های صادراتی ایران خودرو موفق شده است ۳۰ درصد کل تولید سمند را صادر کند و تمرکز صادرات را از شبکه ی پژو به شبکه ایران خودرو منتقل کند که بر این اساس کل صادرات سال ۸۹ این شرکت بالغ بر ۴۰ هزار دستگاه بوده است.
اما این طور که از گزارش های سال جاری صادرات خودرو بر می آید صادرات حداقل در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نصف شده است.
در فروردین ماه امسال تعداد هزار و ۲۳۷ دستگاه خودرو از کشور صادر شده است که تعداد آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهشی در حدود ۵۰ درصدی داشته است.
ارزش کل این صادرات در حدود ۶ میلیون دلار بوده است و سهم آن از کل صادرات کشور در فروردین ماه تنها ۰.۲۸ درصد بوده است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته دو هزار و ۴۲۷ دستگاه خودرو به ارزش ۱۵ میلیون دلار صادر شده است که سهم آن از کل صادرات کشور در حدود ۰.۷۹درصد بوده است.
تعداد صادرات خودرو در فروردین ماه امسال ۴۹.۹ درصد کاهش یافته است و ارزش آن هم کاهش ۶۰ درصدی را تجربه کرده است.
اما ارزش دلاری قطعات CKD که در این مدت صادر شده است در حدود ۲ میلیون دلار بوده است که رقم آن نسبت به سال گذشته یک میلیون دلار افزایش داشت.
با وجود کاهش سهم خودرو از درآمد های صادرانی سهم قطعاتCKD از کل صادارات کشور در فروردین امسال ۰.۰۹ درصد بود که نسبت به فروردین سال گذشته ۰.۰۴ درصد بیشتر شده است.
قیمت خودروهای سواری صادراتی هم طبق آمار گمرک کاهش یافته است، میانگین قیمت هر خودرو سواری صادراتی در فرودین امسال چهار هزار و ۸۵۰ دلار بود، که نسبت به سال گذشته با کاهش ۲۱.۵۲ درصدی مواجه شده است.
ما همان طور که مدیر عامل ایران خودرو تصریح کرده بود، کشورهای اسلامی و منطقه مقاصد اصلی صادرات خودرو این هستند؛ عراق با واردات هزار و ۲۳۱ دستگاه خودرو به ارزش۶.۱۷۷ هزار دلار اولین مقصد صادرات خودرو این است که هم منطقه ای است و هم اسلامی؛
بعد از عراق اتریش و رمانی هم در فروردین ماه امسال در مجموع ۴ دستگاه خودرو از ایران وارد کرده اند و در رتبه های دوم و سوم قرار گرفته اند.
ارزش دو دستگاه خودرویی که به اتریش صادر شده است۳۰ هزار دلار و ارزش دو دستگاهی که به رومانی رفته است ۱۶ هزار دلار بوده است.
ایران خودرو در حال حاضر با توجه به سایت های خارجی که در ونزوئلا، سنگال و سوریه دارد از بزرگـ ترین صادر کنندگان خودرو و قطعات وابسته کشور است .
این شرکت امسال تصمیم دارد ۷۵ هزار دستگاه خودروی سواری به بازارهای خارجی صادر کند که این مقدار۹ درصد از مجموع تولیدات این شرکت را شامل می شود،و نسبت صدرات ۴۰ هزار ئستگاه در سال گذشته ۸۷ درصد افزایش یافته است.
در سال گذشته عراق با جذب ۳۱ هزار و ۵۰۹ دستگاه، مهم ترین بازار صادراتی ایران خودرو بود و سوریه و ونزوئلا با۳ هزار و ۴۶۵ و ۳ هزار و۶۹۶ دستگاه با فاصله بسیار زیاد از عراق، در رتبه های بعدی قرار داشته اند. همچنین در سال گذشته صادرات به ونزوئلا نسبت به سال ۱۳۸۸ در حدود ۱۸۲۵ درصد افزایش داشته است، رشد صادرات به سوریه و عراق نیز به ترتیب ۵۲ و ۳۳ درصد بوده است.
هر چند آمارهای صادراتی فروردین ماه کاهش چشمگیر صادرات خودرو را نشان می دهند، اما با توجه به پیش بینی ها امید می رود که سهم کل صادرات خودرو از درآمدهای صادراتی کشور در سال جاری افزایش پیدا کند.

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.