به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل ازدنیای اقتصاد ، بر این اساس، طبق گزارش ماهانه سهم بازار خودروهای سواری که از سوی یکی از شرکت های خودروساز تهیه شده، سهم بازار خودروهای سواری در سال ۹۵۵، تغییراتی را به خود دیده است؛ آنگونه که مشخص است یکی از مهم ترین عوامل در تبادل سهم میان عرضه کنندگان خودرو، افزایش و تنوع محصولات ارائه شده با در نظر گرفتن کیفیت و قیمت بوده است؛ موضوعی که رقابت جدی میان دو شرکت بزرگ خودروساز داخلی با یکدیگر از یک سو و رقابت آنها با خودروسازان خصوصی از سوی دیگر را به وجود آورده است، به طوری که سهم بازار ایران خودرو ۳.۷ درصد کاهش داشته است، اما سهم شرکت سایپا در سال ۹۵ افزایش ۴درصد را به خود دیده است.
در این بین شاهد کاهش سهم خودروسازان خصوصی به ۷.۷درصد هستیم که مجموع این موضوعات موید تبادل سهم میان شرکت های تولیدکننده خودرو در داخل است. ، بنابر آمار سهم بازار خودروهای داخلی طی سال گذشته، دو شرکت بزرگ خودروساز کشور توانستند ۸۶.۵درصد سهم بازار خودرو را از آن خود کنند؛ در این بین سهم خودروسازان خصوصی ۷.۷درصد است، در صورتی که سهم تولیدکنندگان خصوصی را با سهم دو شرکت بزرگ خودروساز جمع کنیم در مجموع سهم بازار تولیدکنندگان خودرو در داخل کشور ۹۴.۲درصد است. براساس این آمار، واردکنندگان خودرو در سال گذشته ۵.۸درصد از سهم بازار را پوشش داده اند.
بنابر آمار ۱۲ ماهه سهم بازار خودروها طی سال گذشته، ایران خودرو با دارا بودن ۴۷.۶ درصد سهم همچنان در صدر قرار دارد و بعد از آن سایپا با سهم ۳۸.۹ درصدی توانسته در مقام دوم جای بگیرد. این موضوع در حالی است که سهم ایران خودرو در مقایسه با سال ۹۴ نشان از افت نزدیک به ۳.۷ درصدی دارد، اما سایپا با رشد ۴درصدی توانسته سهم خود را در این مدت افزایش دهد.
سهم بازار تولیدکنندگان داخلی
همان طور که گفته شد ایران خودرو و سایپا در مجموع سهم ۸۶.۵ درصدی بازار طی سال گذشته را به خود اختصاص داده اند. این موضوع در حالی است که دو شرکت بزرگ خودروساز طی این مدت توانستند با رشد نزدیک به ۳۶.۷درصدی، تولید محصولات خود را افزایش دهند.
در این میان اما بررسی روند ماهانه سهم بازار خودروهای داخلی نشان از افت وخیز دارد، به طوری که سهم بازار ایران خودرو در فروردین ماه ۵۳.۲ درصد بوده، اما در پایان اردیبهشت ماه به ۴۸.۹ درصد رسید. روند افت وخیز سهم این شرکت تا پایان سال گذشته همچنان ادامه داشته. اما بررسی سهم بازار ماهانه سایپا از ابتدا تا پایان سال ۹۵ از رشد سهم بازار این شرکت حکایت دارد، به طوری که این روند، موید رشد ۴درصدی سهم این خودروساز است. بنابر آمار، سهم نارنجی های جاده مخصوص در فروردین ماه۳۵.۴درصد بود که در اردیبهشت ماه به ۳۸.۲درصد افزایش یافت.
سهم بازار خصوصی ها
هرچه هست، آمار سال گذشته می گوید که شرکت های بخش خصوصی در مجموع ۷.۷درصد از بازار خودروی کشور را به خود اختصاص داده اند. این در شرایطی است که سهم بازار این شرکت ها در سال ۹۴ به میزان ۸.۴درصد بوده است. سهم بازار این شرکت ها که اکثرا به تولید خودروهای چینی مشغول هستند در حالی کاهش یافته است که خودروسازان بخش خصوصی طی سال گذشته افزایش ۲۸.۸ درصدی داشته است.
کاهش سهم تولیدکنندگان خصوصی در حالی است که به واسطه اجرای برجام و لغو تحریم ها در اواخر سال گذشته، این شرکت ها در حال تغییر و تحول در تولیدات خود هستند. آنگونه که به نظر می رسد در دوران پساتحریم تولیدکنندگان چینی با کاهش اقبال از سوی مشتریان مواجه شدند، به همین دلیل فروش این شرکت ها نسبت به سال های گذشته با کاهش مواجه شده است.
رشد سهم وارداتی ها
واردات خودرو در سال ۹۵ با رشد ۴۹درصدی نسبت به سال ۹۴ مواجه شد. این موضوع در حالی است که در اوایل زمستان سال ۹۵ تغییر و تحولاتی در دستورالعمل واردات خودرو به کشور ایجاد شد؛ در شرایطی واردات خودرو توانسته رشد قابل قبولی داشته باشد که سهم بازار خودروهای وارداتی نیز طی سال گذشته از افزایش حکایت دارد. وارداتی ها در کل با کسب سهم ۵.۸درصدی توانسته اند نسبت به سال ۹۴ افزایش ۰.۴ درصدی در سهم بازار خود را به دست بیاورند.
ارسال نظر
پس از بررسی تحریریه منتشر میشود.