مکانیسم تعیین تعرفه‌ باید بلندمدت و قابل پیش‌بینی باشد

: با بازدید نوروزی مقام معظم رهبری از نمایشگاه توانمندی های صنعت خودرو، سال جدید برای صنعت کشور به طور عام و صنعت خودرو به طور خاص خوش یمن و ویژه بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، ساسان قربانی ـ کارشناس صنعت خودرو و قطعه سازی ـ با بیان این مطلب افزود: «در این بازدید شاهد دستور مقام معظم رهبری برای توجه بیشتر به مباحث کیفی خودرو بودیم و از سوی دیگر ایشان تاکید کردند که زمینه سازی برای افزایش واردات راه مناسبی برای ارتقای کیفی محصولات داخلی نیست.»
وی با بیان این که با رهنمودهای مقام معظم رهبری، دست اندرکاران صنعت خودرو اعم از خودروسازان و قطعه سازان خود را ملزم می بینند که تلاش مضاعفی را برای پاسخگویی به حمایت های صریح ایشان انجام دهند، خاطرنشان کرد: «نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص کنترل واردات، طرح افزایش تعرفه واردات و کیفیت خودروهای داخلی را مطرح کردند، اما مساله مهم تاکید صریح ایشان بود که به جای افزایش واردات و در اختیار گذاشتن ظرفیت های بازار داخلی به تولیدکنندگان خارجی، برای ورود تولیدکنندگان داخلی به بازارهای جهانی برنامه ریزی شود.»
وی با بیان این که در حال حاضر متغیر اصلی برای ورود به بازارهای جهانی نه کیفیت، بلکه قیمت محصولات است، تصریح کرد: «نمونه بارز این مساله کشور چین است که قطعات تولیدی آن با وجود کیفیت پایین به دلیل داشتن مزیت رقابت قیمتی توانسته بخش قابل توجهی از بازار داخلی را به خود اختصاص دهد.»
قربانی ادامه داد: «با این حال متغیرهای اصلی تاثیرگذار در قیمت تمام شده محصولات داخلی در خارج از حوزه صنعت قرار داشته و به عنوان مثال هیچ تولیدکننده ای نمی تواند با استفاده از تسهیلات با بهره بالا، محصول ارزان قیمت تولید کند.»
وی افزود: «همچنین در حال حاضر چگونگی استفاده از منابع انسانی، مواد اولیه و انرژی در فرآیند تولید بهینه نبوده و اتلاف بالای این منابع موجب افزایش شدید قیمت تمام شده محصولات شده است.»
این کارشناس صنعت خودرو با بیان این که رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه صنعت و به ویژه کنترل واردات باید با عزم ملی دنبال شود، خاطرنشان کرد: «در آن صورت هم کیفیت محصولات داخلی ارتقا یافته و هم خواهیم توانست با افزایش توان رقابت قیمتی در بازارهای جهانی حضور یابیم.»
وی افزود: «همچنین مکانیسم های سالانه تعیین و تغییر تعرفه ها باید به صورت بلندمدت و قابل پیش بینی تعیین شود؛ ضمن آن که شرایط روز بازار جهانی و داخلی نیز باید در آن مد نظر قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، حضرت آیت الله خامنه ای ـ رهبر معظم انقلاب اسلامی ـ ۹ فروردین امسال در بازدید از بخشی از توانمندی های صنعتی کشور به ویژه در حوزه صنعت خودروسازی و تولید موتور ملی خاطرنشان کردند: «فراوانی و ارزانی خوب است اما از آن مهم تر رشد صنعت داخلی است و نباید به استناد دلایل عمدتاً واهی دروازه را به روی واردات باز کرد.»
ایشان ضمن اظهار ناخرسندی از سیاست های واردات خودرو و بعضی از تصمیماتی که در این زمینه گرفته شده است تأکید کردند: «عموماً فلسفه و منطقی که برای افزایش واردات مطرح می شود، بالا بردن کیفیت محصولات داخلی است اما برای این هدف گزینه های بهتری هم وجود دارد که یکی از آن ها اعمال سیاست ها و ضوابطی برای بالا بردن کیفیت محصولات داخلی است.»

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.