بنزین«۱۰۸۹»

بنزین پالایشگاه شازند فاقد برخی از شاخص‌های یورو۴ است

: مشکلات موجود در پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند علاوه بر اینکه تولید بنزین را کاهش داده است موجب شده کیفیت تولید این فرآورده نفتی فاقد برخی از شاخص‌های استاندارد یورو۴ باشد.

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، اگرچه اعلام شده تعمیرات سالانه پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند ــ اراک به اتمام رسیده است اما به‌دلیل مشکلات رخ‌داده در زمان تعمییرات، واحد آر.سی.دی. پالایشگاه ــ که خوراک مورد نیاز واحد آر.اِف.سی.سی. را تأمین می‌کند ــ هنوز به مدار تولید بازنگشته است.

هم اکنون خوراک مورد نیاز واحد آر.اف.سی.سی. به یک شیوه غیراقتصادی و از طریق واحد ایزومایکس ــ واحد تولید نفت‌گاز ــ تأمین می‌شود.

مشکل در راه‌اندازی واحد آر.سی.دی. پالایشگاه امام خمینی(ره) ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه را از روزانه ۱۶میلیون بشکه به ۱۲میلیون بشکه کاهش داده است. علاوه بر این برخی از شاخصه‌های بنزین تولید شده مطابق با استاندارد یورو۴ نیست.

شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند اراک با ظرفیت ۱۵۰هزار بشکه در روز در سال ۱۳۷۳ به بهره‌برداری رسید و کمی بعد ظرفیت آن به ۱۷۰هزار بشکه در روز رسید. طرح افزایش ظرفیت و ارتقای کیفیت فرآورده‌های تولید آن از سال ۱۳۸۵ به‌ارزش شش‌میلیارد یورو و با هدف افزایش ظرفیت تا ۲۷۰هزار بشکه در روز آغاز شد.

این طرح در بهمن ماه ۱۳۹۱ با راه اندازی واحد بسیار پیچیده بنزین سازی RFCC  و واحدهای پایین‌دستی آن تکمیل و امکان تولید روزانه ۱۶میلیون لیتر بنزین یورو۴ فراهم شد اما این واحد پالایشی در یک سال و نیم گذشته دچار حوادثی شد که علاوه بر تحمیل خسارت‌های مالی، تعدادی فوتی و مصدوم به جا گذاشت.

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.