رخوت پاییزی در بازار خودرو

: اگرچه خبر افزایش وام خرید خودرو موردتوجه رسانه‌ها قرار گرفته و این خبر نقل محافل شده اما به نظر می‌رسد با اعلام این موضوع و گوش به زنگ شدن مشتریان، بازار خودرو همچنان روزهای سردی را سپری می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از صمت، به‌طوری‌که نمایشگاه‌داران و بازاری‌ها از نبود خرید و فروش خودرو سخن می‌گویند و اذعان دارند که در ۳ ماه اخیر دچار زیان شده‌اند. حال باید منتظر ماند و دید با اعلام جزئیات بیشتر وام خرید خودرو اثرات روانی بازار چگونه خواهد شد. رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان اتومبیل در گفت‌وگو با صمت با اشاره به وضعیت نامناسب بازار خودرو اظهار کرد: از فروردین تاکنون بازار خودرو راکد است و حتی با اعلام وام خرید خودرو هیچ‌گونه تغییری در بازار ایجاد نشده است زیرا شرایط اعطای این وام به‌طور قطع مشخص نیست و اگر هم تاثیری در بازار ایجاد کند، تاثیر آن روی فروش خودروهای داخلی و صفرکیلومتر است.  غلامحسین قاسمیان اظهار کرد: تاکنون پولی در اختیار مشتریان قرار نگرفته و باید منتظر ماند و دید که اگر این ۲۵میلیون تومان به دست مشتریان برسد، بازار خودرو تکان خواهد خورد یا راکد باقی می‌ماند. امیر حاج ابوالحسن نیز یکی از نمایشگاه‌داران تهران از فروشندگان خودروهای داخلی و خارجی است که درباره وضعیت این روزهای بازار خودرو به صمت می‌گوید: حدود ۲ تا ۳ ماه است که بازار خرید و فروش خودرو راکد است و شاید هفته‌ای یک بار فروش خودرو داشته باشیم؛ خودروهایی هم که به فروش می‌رسد در حدود قیمت ۳۰ میلیون تومان بوده و خودروهایی مانند پژو ۲۰۶، پرشیا و سمند را شامل می‌شود.
حاج ابوالحسن با بیان اینکه در برخی موارد خرید و فروش داریم اما باید پاسخگوی سایر هزینه‌ها باشد، افزود: باید هزینه‌های دیگر نظیر پول برق و دستمزد ماهانه کارمندان تامین شود که در صورت ادامه روند فعلی نمایشگاه‌دار دچار زیان می‌شود. این نمایشگاه‌دار خودرو در ادامه با آوردن یک نمونه اظهار کرد: در حال حاضر همکارانی وجود دارند که خودروهای تجاری می‌فروشند اما برای پاس کردن چک‌های خود ناگزیر به فروش خودروهای خود شده‌اند. وی ادامه می‌دهد: فروش خودروهای داخلی و وارداتی نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته و بیشتر مشتریان به‌صورت اقساطی خودرو خریداری می‌کنند. در این بین خبرهای افزایش وام خودرو نیز تاکنون تحرکی در بازار ایجاد نکرده، چرا که مبلغ این وام اندک است. حاج ابوالحسن می‌گوید: در صورت ادامه روند فعلی فروش خودرو خارجی را محدود می‌کنم. در حال حاضر نیز چند خودرو خارجی نظیر توسان و ماکسیما در نمایشگاه وجود دارد که پس از فروش این چند خودرو، دیگر به سراغ خودروهای خارجی نمی‌روم زیرا بازار فروش مناسبی ندارد. وی ادامه رکود در بازار خودرو را وابسته به سیاست‌های دولتی می‌داند و معتقد است برای خروج از رکود ارائه وام ۲۵میلیون تومانی هم دردی را دوا نمی‌کند. در ادامه این گزارش قیمت خودروهای داخلی را در هفته‌ای که گذشت بررسی کرده‌ایم. در هفته‌ای که گذشت قیمت خودرو پژو ۲۰۶ تیپ ۲، معادل ۳۰۰هزار تومان روند افزایشی داشته که در روزهای اخیر با ۲۰۰هزار تومان کاهش به ۳۱میلیون و ۷۰۰هزار تومان رسیده است. پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نیز در روزهای اخیر با ۳۰۰هزار تومان افزایش به ۳۳میلیون و ۴۰۰هزار تومان افزایش یافته است. خودرو پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز با رقمی معادل ۵۰۰هزار تومان، روندی افزایشی درپی داشته و به ۳۳میلیون و ۸۰۰هزار تومان تغییر قیمت یافته است. خودرو برلیانس اچ ۳۲۰ اتوماتیک نیز با افزایش ۲۰۰هزار تومانی به ۵۰میلیون و ۴۰۰هزار تومان رسیده است. رانا نیز تغییر قیمتی معادل ۳۰۰هزار تومان را تجربه کرده که با این روند به ۳۱میلیون و ۸۰۰هزار تومان رسید. پژو ۴۰۵ جی‌ال ایکس خودرویی بود که روند افزایشی ۷۰۰هزار تومان را تجربه کرد. پژو پارس در هفته اخیر از قیمت ۳۴میلیون تومان با افزایش ۸۰۰هزار تومانی به ۳۴میلیون و ۸۰۰هزار تومان رسیده است. خودرو سمند ال ایکس نیز روندی افزایشی را در پیش گرفته و با افزایش ۸۰۰هزار تومانی به ۲۹میلیون و ۸۴۳هزار تومان تغییر قیمت داده است. سورن ال ایکس نیز با ۴۰۰هزار تومان روند افزایشی را تجربه کرده و به ۳۵میلیون و ۳۰۰هزار تومان رسیده و سپس معادل ۶۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته و به رقمی معادل ۳۴میلیون و ۷۰۰هزار تومان تغییر قیمت داده است. دنا اف ۷ نیز با ۲۰۰هزار تومان کاهش در روزهای اخیر به همان قیمت ثابت ۴۱میلیون تومانی بازگشته است. سایپا پراید ای‌ایکس ۱۱۱ نیز با افزایش ۴۰۰هزار تومانی به ۲۰میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تغییر قیمت داده است. در این بین خودرو سایپا پراید اس‌ای پایه گازسوز سفید کاهش ۱۰۰هزار تومانی را تجربه کرده و تیبا ای ایکس یورو۴ نیز با افزایش ۱۰۰هزار تومانی به ۲۴میلیون و ۶۰۰هزار تومان رسید. خودرو برلیانس اچ۳۳۰ اتوماتیک نیز با افزایش رقمی معادل ۴۰۰هزار تومان به ۵۲میلیون و ۴۰۰هزار تومان رسید.

 

برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.