خودرو دونرخی ‌شد

تغییر نگرش مصرف‌کنندگان به خرید خودرو و عرضه محدود برخی خودروهای جدید مونتاژ داخل یا وارداتی، موجب دونرخی‌شدن این خودروها شد.

به گزاش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از همشهری آنلاین ، شمارش معکوس برای خروج بازار خودرو از رکود با ورود شرکای خارجی و عرضه برخی خودروهای وارداتی یا مونتاژ داخل در حالی آغاز شده که طی ۲سال گذشته بی‌رغبتی مشتریان به خرید خودروهای داخلی موجب شد تا دولت با پرداخت تسهیلات بانکی به مشتریان، بهبود نسبی شرایط بازار را دنبال کند. گرچه انتظار مشتریان برای افزایش تیراژ و تنوع سبد عرضه خودروهایی با قیمت و کیفیت مناسب موجب رشد تقاضا برای برخی خودروهای جدید مونتاژ داخل شده است اما تیراژ پایین تولید، عرضه محدود و افزایش تقاضا برای این‌گونه خودروها موجب تفاوت چند میلیون تومانی قیمت آن از کارخانه تا حاشیه بازار شده است.

    بازارگرمی خودروسازان

تشدید فاصله قیمتی برخی خودروهای مونتاژ یا تولید داخل از کارخانه تا حاشیه بازار درحالی است که دیروز ۲شرکت بزرگ خودروسازی نیز برای بازارگرمی بیشتر، نرخ جدید محصولات خود را برای چندمین‌بار افزایش داده اما اعلام کرده‌اند که این افزایش قیمت‌ها فعلا اعمال نمی‌شود. در بخشنامه فروش آبان ماه محصولات ایران‌خودرو به نمایندگی‌های فروش، قیمت ۳خودرو پژو۲۰۶ تیپ۵ به ۳۷میلیون و ۱۰۰هزار، سمند ال‌ایکس بنزینی به ۳۰میلیون و ۵۰۰ هزار و پژو۴۰۵ دوگانه‌سوز به ۳۰میلیون و ۸۰۰هزار تومان اعلام شده است.

رضا تقی‌زاده، معاون بازاریابی و فروش سایپا نیز اعلام کرد: براساس مصوبه شورای رقابت، افزایش قیمت برخی محصولات مانند سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۳۲، سایپا ۱۱۱ و تیبا اعمال شده است. در مورد تیبا ۲، تندر۹۰ و پارس تندر افزایش قیمتی نداشته‌ایم اما قیمت تیبا ۲ تا پایان امسال افزایش می‌یابد.

    انتظار بیهوده رقابتی‌شدن بازار

یک کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار ما اعلام کرد: با توجه به شرایط کنونی تولید و عرضه خودرو و اینکه خودروهای جدید در بازه قیمتی بیش از ۵۰میلیون تومان عرضه می‌شود، انتظار رقابتی‌شدن بازار خودروهای پرتیراژ بیهوده است. فربد زاوه گفت: علت تفاوت قیمت خودروهای مونتاژی در بازار آن است که بعد از سال‌ها خودروهای جدیدی با تیراژ پایین به بازار عرضه شده که جوابگوی تقاضای مشتریان نیست. متعادل نبودن عرضه و تقاضا علت اختلاف قیمتی این خودروها در بازار بوده و این‌چیز عجیبی نیست.‌

زاوه با تأکید بر اینکه مصرف‌کننده ایرانی از سال‌ها پیش منتظر تغییر محصول و عرضه خودروهایی با قیمت و کیفیت مناسب است، افزود: مشتریان از خرید خودروهای قدیمی خسته شده‌اند و به محض اینکه خودرو جدیدی به بازار عرضه می‌شود، برای آن صف خرید تشکیل می‌دهند. اما به‌دلیل محدودیت‌های فیزیکی رشد یکباره عرضه این خودروها میسر نبوده و رشد پلکانی عرضه این خودروها نیز زمانبر است.

به‌گفته وی، اگر وزارت صنعت دخالت‌های خود از بازار خودرو را برداشته و مدام قوانین را تغییر ندهد، می‌توان در میان یا بلندمدت (تا ۲سال آینده) شاهد رقابتی‌شدن بازار خودرو و بهبود خدمات در بازه ۵۰ تا ۱۰۰میلیون تومان بود اما در کوتاه‌مدت طی یکی دو سال آینده چنین اتفاقی نخواهد افتاد؛ گرچه رشد عرضه این خودروها می‌تواند از طریق کاهش تقاضا، سهم بازار خودروهای پرتیراژ داخلی را کاهش دهد.

زاوه با بیان اینکه رشد عرضه خودروهای بالای ۵۰میلیون تومان به‌دلیل نداشتن رقابت با خودروهای پرتیراژ کمتر از ۴۰میلیون تومان تأثیری در کاهش قیمت این خودروها نخواهد داشت، افزود: وزارت صنعت برنامه‌ای برای تنوع تولید، عرضه و رقابتی‌شدن بازار خودروهای پرتیراژ کمتر از ۴۰میلیون تومان ندارد و این رویکرد اشتباه را با توجیه حمایت از قطعه‌سازان داخلی اعمال می‌کند. با این شرایط در آینده نزدیک شاهد رقابتی در بازار خودروهای پرتیراژ نخواهیم بود.

    شکاف قیمتی در بازار خودرو

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان اتومبیل با بیان اینکه اکنون بازار خرید و فروش خودروهای جدید داغ شده است، به تسنیم اعلام کرد: اختلاف قیمت برخی خودروهای جدید مانند رنو کپچر در کارخانه و بازار به مرز ۱۱ تا ۱۴ میلیون تومان رسیده و قیمت این خودرو با قیمت کارخانه‌ای ۱۰۵میلیون تومان، در بازار آزاد به ۱۱۹میلیون تومان هم رسیده است. به گفته سعید مؤتمنی، قیمت هایما اس۷ هم در کارخانه ۷۹میلیون و ۵۰۰هزار تومان است اما در بازار با اختلاف حدود ۷میلیون تومانی با نرخ ۸۶میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

همچنین نرخ کراس‌اوور H۳۰ در کارخانه ۴۵میلیون تومان و در بازار با اختلاف ۸ تا ۱۰میلیون تومانی ۵۳ تا ۵۵ میلیون تومان، برلیانس H۳۲۰ با اختلاف ۷میلیون تومانی در بازار به نرخ ۵۷میلیون و ۵۰۰هزار، مزدا تیپ۴ از ۱۱۷میلیون تومان کارخانه به ۱۲۳میلیون تومان و رنو ساندرو «استپ‌وی» با قیمت کارخانه‌ای ۵۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان و اختلاف قیمت حدود ۸میلیون تومانی در بازار آزاد به نرخ ۶۰میلیون تومان عرضه می‌شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.