تجربه ۱۰۰۰ کیلومتری با جدیدترین کراساوور بازار
آشنایی با تیگو ۷ پرو ای پلاس
تجربه ۱۰۰۰ کیلومتری با جدیدترین کراساوور بازار
عصر خودرو - جدیدترین کراساوور پلاگین هیبریدی بازار، تیگو ۷ پرو ای پلاس است. این کراساوور ۵ نفره از نظر قوای فنی با برادر بزرگتر خود یعنی تیگو ۸ پرو ای پلاس مشترک است و تنها ۷۳ کیلوگرم از آن سبکتر است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو » ، در ادامه تجربه سفر طولانی 3 روزه و 1000 کیلومتری با این خودرو به استانهای قزوین، گیلان، اردبیل و تبریز را خواهید خواند.
تغییرات بیرونی به نسبت نمونه بنزینی
با نگاهی به بیرون تیگو 7 پرو پلاگین هیبریدی، متوجه تغییرات ریز اما کاربردی میشویم. اولین نکته این که تم آبی در جای جای این خودرو قابل مشاهده است که نشان از پاک بودن آن دارد. طراحی جلوپنجره بسیار شبیه به نمونه پرومکس این خودرو است اما سپر خودرو به کلی دگرگون شده و طراحی اسپرت تری به خودرو اضافه کرده است. گوشه سپر دو طرح شبیه دریچه وجود دارد که پشت یکی از آنها رادیاتور خنککاری روغن گیربکس و مجموعه آب خنک سیستم هیبریدی است. در نمای کناری قالپاقهای آیرودینامیک روی رینگ آیرودینامیک اضافه شده تا در بهبود عملکرد این خودرو موثر واقع شوند. همچنین درب پورت شارژ باتریهای ولتاژ بالا این خودرو روی گلگیر جلو نصب شده تا به ما گوشزد کند با خودروی دوگانه طرف هستیم.
در نمای عقب طراحی تماما شبیه به تیگو 7 پرومکس است و تنها نشان E+ وجه تشابه این دو نمونه است.
مشخصات فنی، مشابه برادر بزرگتر
تیگو 7 پرو ایپلاس برای به حرکت درآوردن جثه 1696 کیلوگرمی خود، به سه موتور مجهز شده است. موتور احتراقی این خودرو 1498 سیسی حجم دارد که با اتکا به فناوری توربوشارژ و ترکیب با دو موتور برقی، مجموعا 326 اسببخار قدرت و 510 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. گیربکس این خودرو از نوع DHT (مخصوص خودروهای هیبریدی) است که نیروی تولیدی را به چرخهای جلو منتقل میکند. باک بنزین این خودرو 60 لیتر حجم دارد و طبق ادعای فونیکس این خودرو میتواند در حالت بنزینی مصرف ترکیبی معادل 5.8 لیتر و در حالت ترکیبی (موتور بنزینی و برقی همزمان) مصرف 1.8 لیتر را به ثبت برساند. در تجربهای که ما با این خودرو از این سفر 1000 کیلومتری داشتیم، مصرف در شهر این خودرو با توقفهای زیاد چیزی در حدود 2.2 الی 3 لیتر در هر 100 کیلومتر و در جاده و اتوبان، عدد 6.5 الی 7 به ثبت رسید که واقعا در نوع خود عدد مناسبی است. البته باید این موضوع را در نظر داشت که صندوق عقب تمامی خودروها در حالت فول و ظرفیت هر ماشین 4 نفر بود.
ظرفیت باتریهای این کراساوور 19.27 کیلووات ساعت است که در زیر خودرو نصب شده و حدود 3.5 الی 4 ساعت زمان نیاز دارد تا از 0 به 100 درصد شارژ برسد که البته این به این دلیل است که این خودرو از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی نمیکند.
در صورت شارژ بودن باتریها و دمای کاری مناسب سیستم الکتریکی خودرو، تیگو 7 پلاگین هیبریدی میتواند مسافت 80 کیلومتر را در حالت تماما برقی (EV) طی کند.
ذکر این نکته واجب است که قوای محرکه این خودرو دقیقا با تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی مشترک است.
طراحی داخلی و امکانات، تکمیل و جادار
به محض ورود به کابین با چهرهای آشنا روبهرو میشویم که شباهتهای بسیاری با برادر بزرگتر خود یعنی تیگو 8 پرو دارد. داشبورد تک رنگ مشکی با اندکی طرح براش روی کنسول سبب شده تا این خودرو مناسب تیپهای اسپرت باشد. دو صفحه تماما دیجیتالی که اندازه آن مجموعا 24.6 اینچ است، اکثرا اطلاعات را به راننده میدهد و بیشتر امکانات خودرو از آن کنترل میشود. این صفحه در نور آفتاب روشنایی به نسبت مناسبی دارد. صندلیهای تیگو 7 پرو ای پلاس به خوبی سرنشینان را در بر میگیرد اما همچنان مشکل کفی صندلی همانند اکثر خودروهای چینی بازار پابرجاست که سبب میشود تا زیر زانو سرنشینان کامل پر نشود و در درازمدت باعث خستگی افراد میشود. با این حال صندلیها به امکانات مناسبی از جمله : تنظیم برقی به همراه گودی کمر صندلی راننده،گرمکن صندلیهای جلو و عقب، سردکن صندلیهای جلو و حافظه صندلی راننده مجهز شدهاند. این خودرو مجهز به 5 حالت رانندگی : اقتصادی، نرمال، اسپرت، تمام برقی و پلاگین هیبریدی است. در حالت اسپرت صدای موتور خودرو عوض شده و حس قدرت را به راننده منتقل میکند.
در بحث ایمنی این خودرو به تجهیزاتی متنوعی همچون : 6 کیسه هوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و پردهای)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرپایینی، ترمز پارک برقی و اتوهلد مجهز است. همچنین دستیارهای کمکی رانندگی این امکان را به راننده میدهد تا تجربه سفری ایمنتر را داشته باشد. از جمله این رادارها میتوان به : رادار نقاط کور، هشدار خروج از خط، سیستم حفظ خودرو بین خطوط، کروزکنترل تطبیقی، نوربالااتوماتیک، هشدار برخورد از جلو، هشدار بازشدن درب عقب خودرو، ترمز خودکار اضطراری و ... اشاره کرد.
در جدیدترین کراساوور مونتاژی فونیکس امکانات رفاهی متنوعی را میبینیم که از این لحاظ این خودرو را در زمره خودروهای فول آپشن قرار میدهد. از جمله تجهیزاتی که در فهرست امکانات این خودرو مشاهده میشود میتوان به : سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، شارژر وایرلس، گرمکن فرمان، سنسور نور و باران، نورپردازی داخلی، مالتی مدیا 12.3 اینچی لمسی با 8 بلندگو برند سونی، دوربین 360 درجه، سنسور پارک جلو و عقب، کول باکس، سیستم تهویه اتوماتیک دوکاناله با قابلیت PM2.5 و ION، درب صندوق برقی، دوربین ثبت وقایع، آینه الکتروکرومیک، چراغهای تماما LED، سنسور فشار باد تایرها، بخارزدای اتوماتیک و تودوزی چرمی صندلیها اشاره کرد. شاید نبود چند آپشن مانند : هدآپ دیسپلی، ماساژور صندلی و اتوپارک سبب شده تا برخی این خودرو را کم آپشنتر از رقبا بدانند.
در کابین تیگو 7 پلاگین هیبریدی فضا کافی برای افراد تا قد 190 سانتیمتر وجود دارد. شاید همین یک مزیت مهم برای خانوادههای پرجمعیت باشد.
تجربه رانندگی، کم مصرف و پرتوان
تجربه راندن خودروی هیبریدی تا حدی جالبتر از خودرو با موتور بنزینی است زیرا در اکثر مواقع صدای موتور احتراقی داخل کابین نفوذ نمیکند و بیشتر صدای سایش لاستیکها با کف جاده به گوش سرنشینان میرسد. این کراساوور تازه وارد در هر دو محور به سیستم مستقل مجهز شده است. در محور جلو از سیستم تعلیق رایج مک فرسون و محور عقب سیستم گران قیمت مولتی لینک نصب شده که سبب شده تا در جادههای پرپیچ و خم عملکرد بی نقصی از خود به نمایش بگذارد. البته ناگفته نماند که همانند دیگر خودروهای این رده، حرکتهای عرضی را در این خودرو هم داریم که دلیل اصلی آن فاصله از سطح زمین این خودروها است.
به واسطه هیبریدی بودن، به محض فشاردادن پدال گاز شتاب مناسبی را از این خودرو دریافت میکنیم و حتی در دورها و سرعتهای بالا این روند ادامهدار است. در مقابل عملکرد ترمزهای این خودرو هم قابل قبول است و میتواند نمره مناسبی را کسب کند.
در اتوبانهای نامیزان و پر چاله کشورمان فرصتی دست داد تا عملکرد دستیارهای کمکی رانندگی این خودرو را تست کنیم. عملکرد این رادارها به طور کلی خوب است تا موقعی که خطوط جاده قابل اسکن باشد! متاسفانه در برخی مواقع خطوط جاده به طور کلی محو میشود و سیستم راداری از مدار خارج میشود که این عیب به خودرو مربوط نیست.
از لحاظ دید به اطراف و پشت خودرو، تیگو با توجه به تجهیزاتی که روی آن نصب شده و آینههای بزرگ، نگرانی برای راننده ایجاد نمیکند اما دید به عقب این خودرو به دلیل شیشه کوچک عقب، تا حدی دشوار است. در طول مسیر سیستم بازیابی انرژی این خودرو به درستی مشغول کار است که سبب میشود تا شما دغدغهای بابت تمام شدن شارژ خودرو نداشته باشید. این سیستم از حالت B (BRAKE) دسته دنده قابل فعالسازی است که راننده میتواند با تنظیم آن در 3 مرحله، عملکرد بازیابی را انجام دهد.
نکته جالب در خصوص مصرف سوخت این خودرو این است که این پارمتر خیلی به نحوه رانندگی شما بستگی دارد. اگر به صورت نرمال و اقتصادی رانندگی کنید، میتوانید مصرف حدودا 5.5 لیتری را در سیکل ترکیبی شهر و جاده به ثبت برسانید ولی اگر رانندگی شما به نحوی است که خیلی اهل گاز دادن به خودرو هستید، حتما مصرف سوخت بالاتری را ثبت میکنید.
در پایان سفر 3 روزه ما و طی کردن مسافت 1000 کیلومتری، کامپیوتر سفری خودرو مصرف سوخت ترکیبی را 5.8 لیتر به ثبت رساند. نکته قابل توجه بار و سرنشینان تکمیل خودرو ما بود که سبب شد تا خودرو سنگینتر از حالت عادی باشد.
ابعاد و اندازه، نمونه جمعوجور تیگو 8 PRO E-PLUS
این خودرو کراساوور متوسط 5 نفره شهری است. پس نباید از آن انتظارات زیادی در بحث ابعادی داشته باشیم. با این حال طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب : 4513، 1862 و 1696 میلیمتر عنوان شده و فاصله بین دو محور جلو و عقب آن، 2670 میلیمتر به ثبت رسیده است. با نگاهی به این اعداد و ارقام، میتوان گفت که با خودرویی جمع و جورتر از تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی طرف هستیم که فضای مناسبی را در داخل در اختیار سرنشینان میگذارد.
نکته جالب توجه این است که این خودرو با اینکه از موتور و گیربکس مشابه برادر بزرگتر خود یعنی تیگو 8 PRO E-PLUS بهره میبرد اما از آن 73 کیلو سبکتر است که همین سبب شده تا با خودرویی چالاکتر از تیگو 8 طرف باشیم.
حجم فضای صندوق این خودرو 475 لیتر عنوان شده که با خواباندن صندلی ردیف عقب این عدد به 1500 لیتر افزایش پیدا میکند که کاملا جوابگوی خانوادههای ایرانی است.
در مجموع با بودجه حدودا 2 الی 2 میلیارد و 200 میلیون تومان، تیگو 7 پرو ای پلاس خودرویی با قابلیتهای فنی مناسب، امکانات تکمیل و طراحی جذاب است که میتواند در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد. از این نکته نباید غافل شد که این خودرو پلاگین هیبریدی است و دردسرهای خودروهای تماما برقی را ندارد و در عین حال میتواند دوای هر چند کوتاه مدت اما چارهساز آلودگی هوا کلانشهرها باشد.
نویسنده : محمد کمالپور
Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany