بازگشت پرقدرت سدان کرهای
اولین تجربه رانندگی کیا K۵ توربو
بازگشت پرقدرت سدان کرهای
عصر خودرو- کیا K۵ یکی از سدانهای خانوادگی وارداتی است که با موتور ۱.۵ لیتری T-GDI و امکانات مناسب به تازگی وارد بازار شده است. این خودرو توسط کوشاخودرو و با قیمت ۲ میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان عرضه شده که میتواند یکی از گزینههای جذاب بازار باشد.
تاریخچه K5، سدان محبوب
کیا K5 نسخه جدید کیا اپتیمایی است که در ایران به عنوان یکی از محبوبترین سدانهای خانوادگی بازار شناخته میشود. اولین نسل این خودرو در سال 2000 میلادی برای اولینبار به تولید انبوه رسید و تا سال 2006 در کره و روسیه مونتاژ شد. دومین نسل این خودرو با کد اتاق MG معرفی شد که اولین تجربه آشنایی ما در کشور با این سدان کرهای بود. خودرویی 6 سیلندر با موتور 2700 سیسی که از جمله خودروهای کم استهلاک کیا در دوره خود بود. اما نسل سوم این خودرو در سال 2011 معرفی شد. اپتیمایی با طراحی انقلابی که در ایران به محبوبیت فراوانی رسید و هنوز در بازار دست دوم گزینه مورد علاقه خریداران است. چهارمین نسل اپتیما، اتاق JF بود که در ایران بیشتر با تیپ GT-LINE عرضه شد. این خودرو هم به موتور 4 سیلندر 2400 سیسی مجهز بود که در کنار گیربکس 6 سرعته شتاب کاملا معمولی را در اختیار راننده قرار میداد. اما در نسل پنجم، کیا نام اپتیما را عوض کرد و به جای آن نام K5 را برای این خودرو انتخاب کرد. شرکت کوشاخودرو به عنوان متولی واردات محصولات کیا اول این خودرو را با موتور 4 سیلندر 2000 سیسی تنفس طبیعی به بازار عرضه کرد اما در سری جدید این خودرو به موتور 1500 سیسی توربوشارژ با فناوری پاشش سوخت مستقیم مجهز شده که توان و گشتاور بالاتری را در اختیار راننده قرار میدهد.
مشخصات فنی، پرشتاب و کم مصرف
سدان وارداتی کوشاخودرو بر خلاف گذشته به موتور اتمسفریک مجهز نیست و نیروی حرکتی خود را از موتور 4 سیلندر توربو با پاشش سوخت مستقیم میگیرد. این موتور که 1497 سیسی حجم دارد، در بهترین حالت 170 اسببخار قدرت و 253 نیوتنمتر گشتاور را به کمک گیربکس 7 سرعته دوکلاچه خشک به چرخهای جلو منتقل میکند. K5 در سیکل ترکیبی نرمال قادر است مصرف سوخت 6 در هر 100 کیلومتر به ثبت برساند که با توجه به باک 60 لیتری عدد بسیار مناسبی محسوب میشود. البته باید گفت که در صورت رانندگی هیجانی و اسپرت، مصرف سوخت این خودرو بالای 9 لیتر در 100 کیلومتر میرسد.
این موتور از سری Smart Stream کیا – هیوندای است که در ساخت بلوک سیلندر و سرسیلندر آن از آلیاژ تمام آلومینیومی استفاده شده که سبب سبکتر شدن وزن کلی موتور و خنککاری راحتتر پیشرانه شده است. از طرفی از فناوری Dual VVT (سیستم زمانبندی متغیر سوپاپهای هوا و دود) در این موتور استفاده شده که سبب هوشمندی عملیات آوانس و ریتارد سوپاپ ها میشود. یکی از نکات مثبت پیشرانه این خودرو این است که دقیقا همین موتور بر روی اسپورتیج جدید هم نصب شده است که میتواند از لحاظ خدمات پس از فروش و تامین قطعات ویژگی مثبتی تلقی شود. از طرفی با توجه به اینکه با یک خودرو سدان طرف هستیم، روند شتابگیری این خودرو به طور خیلی محسوس از اسپورتیج جدید بهتر است و دستیابی به سرعتهای بالا راحتتر اتفاق میافتد.
مهندسان کیا برای نسل پنجم این خودرو ترکیب تعلیق نسل گذشته را تکرار کردند. سیستم تعلیق این خودرو در محور جلو مستقل مکفرسون و در محور عقب مستقل مولتیلینک است که پایداری و چسبندگی مناسبی را در کنار لاستیک برند نکسن برای سرنشینان به ارمغان میآورد.
امکانات ایمنی و رفاهی، کرهای مدرن
کیا K5 وارداتی کوشاخودرو در سطح بالایی از امکانات قرار دارد و به نوعی یکی از سدانهای پرآپشن بازار است. در بحث تجهیزات ایمنی این خودرو به ویژگیهایی همچون: 6 کیسههوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و پردهای)، سیستم مدیریت و کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سیستم کنترل فشار باد تایرها مجهز شده است.
سدان محبوب کیا همانند دیگر خودروهای جدید بازار به دستیارهای کمکی رانندگی یا همان ADAS مجهز شده که از جمله آنها میتوان به : رادار نقطه کور، کروزکنترل تطبیقی، هشدار حرکت بین خطوط، سیستم حفظ خودرو بین خطوط، ترمز اضطراری اتوماتیک، نور بالا اتوماتیک، هشدار برخورد از جلو، سیستم کمکی راننده در بزرگراه، سیستم هشدار توجه راننده به سطح جاده، سیستم جلوگیری از برخورد با عابر پیاده، دوچرخه و موتورسیکلت اشاره کرد که سبب آسایش بیشتر راننده حین رانندگی میشود.
شاید فکر کنید با خودرو برند کرهای طرف هستیم به همین دلیل K5 باید امکانات کمتری به نسبت خودروهای هم رده داشته باشد، اما عکس این قضیه اتفاق افتاده و در K5 سطح تجهیزات بیشتری را مشاهده میکنیم. جدیدترین نسل K5 به امکاناتی نظیر: سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، شارژر وایرلس، مالتی مدیا لمسی، سیستم صوتی JBL، دوربین 360 درجه، دوربین نقاط کور، روکش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلیهای جلو، گرمکن فرمان، سیستم اتو استارت استاپ، دنده پشت فرمان، سنسور نور، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، کلاستر دیجیتالی، سنسور پارک جلو و عقب، ترمز پارک برقی با اتوهلد، چراغهای تماما LED، فرمان برقی، لیور دنده الکتریکی و رینگ 17 اینچی آلومینیومی مجهز شده است. البته برخی امکانات همچون: گرمکن و سردکن صندلیها، حافظه صندلی راننده، آینه الکتروکرومیک و گودی کمر صندلی در این خودرو دیده نمیشود که این به دلیل محدودیتهای قیمتی سقف واردات است. در ضمن میتوانید با مراجعه به شرکت کوشاخودرو و واحد نصب آپشن، برخی از این ویژگیها را به صورت فابریکی نصب کنید.
حس رانندگی، چالاک و پایدار
با استارت پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر این خودرو، صدای اندکی وارد کابین میشود. یکی از نکات مثبت این خودرو همین عایقبندی خوب کابین است که سبب شده تا آرامش داخل کابین ستودنی باشد. این آرامش به لطف عایقهای Fire Wall پشت موتور صورت گرفته که از متریال با کیفیتی بهره میبرند.
سلکتور گردان تعویض دنده را در حالت D قرار داده و حرکت میکنیم. شروع حرکت برای یک سدان خانوادگی با موتور توربو قابل قبول است و به مرور بهتر هم میشود. به محض تخته کردن پدال گاز در دورهای بالا، گیربکس یک دنده معکوس میدهد تا توان واقعی موتور راننده را شگفتزده کند! دنده پشت فرمان شما را وسوسه میکند تا با آن اقدام به تعویض دستی دندهها کنید و عملکرد مناسبی و تقریبا بدون تاخیری را از خود به نمایش میگذارد.
پایداری خودرو با توجه به استفاده از سیستمهای کنترل و مدیریت پایداری، مناسب است و دلهرهای به راننده و سرنشینان انتقال نمیدهد. با توجه به طول 4980 میلیمتری و دماغه طویل خودرو اندکی کم فرمانی را در این خودرو میبینیم که به دلیل انتقال قدرت به چرخهای جلو، این موضوع تا حدی طبیعی است. سیستم تعلیق مستقل این خودرو در هر دو محور سبب شده تا سواری خودرو پایدار باشد و در فرمان دادنهای ناگهانی میتواند محور عقب خودرو به حالت اول برگرداند. یکی از نکات مثبت این خودرو دید مناسب راننده به اطراف خودرو است. البته دید عقب خودرو به دلیل طاقچه عقب بلندتر اندکی کم است که با دوربین دنده عقب این مشکل هم برطرف شده است. یکی دیگر از نقاط کور K5، انتهای ستون A و محل نصب پایه آینه جانبی است که به وسیله شیشه لچکی نصب شده این نقطه هم قابل دید است. همچنین یکی از قابلیتهای جالب این خودرو دوربین نقاط کور است که در کیلومتر دیجیتالی این خودرو نشان داده میشود که میتواند در تقاطعها و دورزدنهای داخل شهر آپشنی کاربردی باشد.
شاید در نگاه اول 170 اسب بخار قدرت برای سدان 1.5 تنی کم باشد اما با نشستن پشت فرمان و فشردن پدال گاز، این عدد کاملا شما را قانع میکند و شتاب خوبی را به این سدان خانوادگی میدهد. در ضمن با خاموش کردن ESP توان بسیار بالایی به چرخهای جلو میرسد که میتواند مناسب حرکات نمایشی آن هم با سدان 5 متری دیفرانسیل جلو باشد!
سواری خودرو همانند نسلهای گذشته همچنان اندکی خشک است که این به ذات طراحی خودروهای کیا برمیگردد. البته به نسبت گذشته ضربات کمتری به کابین انتقال داده میشود. محصولات این برند به نسبت خودروهای هم رده خود مانند هیوندای، سواری اسپرت و خشکی دارند که البته این حالت سبب پایداری بهتر و چسبندگی خودرو به جاده میشود. باید به این نکته اشاره کرد که این سواری در مقایسه با خودروهای اروپایی خشک است و شاید اگر فردی تجربه سواری با آن خودروها را نداشته باشد، سواری K5 را نرم بداند.
نمای داخلی، جادارتر از همیشه
کیا K5 یک سدان سایز متوسط خانوادگی است. طبیعتا از خودرویی که فاصله محوری 2900 میلیمتری دارد توقع زیادی بابت فضای داخل کابین داریم که از قضا این خودرو در این قسمت شرمنده سرنشینان نمیشود. فضای پا در ردیف جلو و عقب این خودرو به قدری زیاد است که فردی با قد 190 در جلو و عقب به راحتی مینشیند. البته به دلیل شیب تند ستون C همانند نسلهای گذشته، فضای سر در ردیف عقب محدود میشود. در ردیف عقب خودرو علاوه بر فضای خوب، دریچه تهویه مطبوع و پورت شارژ USB هم داریم.
با نشستن در ردیف جلو، داشبوردی پیش رو راننده قرار دارد که به سبک خودروهای امروزی کلاستر و مالتی مدیا لمسی به هم چسبیده است. این دو نمایشگر حالتی خمیده به سمت راننده دارند که سبب دسترسی بهتر راننده به این بخش میشود. متریال به کاررفته سطح کیفیت خوبی دارند و مونتاژ آنها به درستی انجام شده است. سطح بالایی و میانی داشبورد از متریال نرم و سطح پایینی آن از متریال سفت استفاده شده که در اکثر خودروها این ترکیب متریال استفاده میشود. همانند اکثر خودروهای جدید از کنترلکنندههای لمسی استفاده شده که عملکرد قابل قبولی دارند. صندلیهای خودرو بزرگ هستند و سرنشینان را در بر میگیرند اما متاسفانه نبود گرمکن و سردکن صندلیهای ردیف جلو یکی از مهمترین کمبودهای این خودرو است.
دید به اطراف در این خودرو مناسب است. بر روی درب جلو لچکی کوچکی قرار گرفته تا کمترین نقاط کور هم پوشش داده شوند. K5 علاوه بر دوربین 360 درجه به دوربین نقاط کور هم مجهز شده که با فعال کردن راهنما سمت چپ یا راست دوربین همان سمت در کیلومترشمار فعال میشود که میتواند تا حد زیادی به راننده در گردشها کمک کند. همچنین یک دوربین پهن دید عقب هم روی این خودرو نصب شده که به کمک دکمه روی دسته راهنما فعال میشود. اما یک نقطه ضعف در رابطه با دید این خودرو وجود دارد که آن هم به دید شیشه عقب مربوط است. طاقچه عقب این خودرو تا حدی بالا قرار گرفته که سبب شده تا دید به عقب محدود باشد. البته این مورد تا حدی به طراحی ستون C خودرو هم مربوط است که راننده به کمک دوربینها و سنسورهای نصب شده میتواند این نقطه ضعف را پوشش دهد.
ابعاد و اندازه، نمونه جادارتر
این سدان خانوادگی در دو نسخه به بازارهای جهانی عرضه شده است. نمونه وارداتی کوشاخودرو، نسخه طویلتر است. طول، عرض و ارتقاع این خودرو به ترتیب: 4980، 1860 و 1445 میلیمتر است. اما نکته مهم فاصله بین دو محور این خودرو است که در نمونه Long Wheel Base به 2900 میلیمتر میرسد. این عدد کاملا در داخل کابین و فضای پا سرنشینان مشهود است به طوری که اگر فردی با قد 190 سانتیمتر به عنوان راننده صندلی خود را تنظیم کند، سرنشین عقب با همان قد فضای بسیار خوبی را در ردیف دوم تجربه میکند. البته این نکته را نباید فراموش کرد که به دلیل شیب به نسبت زیاد ستون C، فضای سر در ردیف دوم اندکی کمتر از جلو است.
رینگهای آلومینیومی K5 توربو، 17 اینچی هستند که از طراحی مناسبی بهره میبرند و به همراه لاستیکهای برند نکسن سواری منطقی را به سرنشینان ارائه میدهند. لاستیک زاپاس این خودرو از نوع موقت است که عملیات تعویض لاستیک را برای راننده به دلیل وزن و حجم کمتر، آسانتر میکند.
عکس : اعظم صباغ
نویسنده : محمد کمالپور
Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany