فونیکسریمکسبهتام

ترس از خودران‌ها کی تمام می‌شود؟

عصر خودرو- تصور نشستن روی صندلی‌های یک خودروی خودران در حالی که هیچ دسترسی به فرمان ندارید دلهره آور است. اعتماد به مجموعه‌ای پیچیده از حسگرها و رادارها و دوربین‌هایی که به جای حواس انسانی عمل می‌کنند کار چندان راحتی نیست. بسیاری از افراد با شک همچنان به این موضوع نگاه می‌کنند و خودرو‌سازان هم در حال مطالعه و انجام نظر‌سنجی‌های متعددی هستند تا به‌طور مداوم نظر و درک افراد را نسبت به خودروهای خودران دریابند. تجربیات مشابهی در دنیای ماشین‌ها وجود داشته است که افراد در ابتدای معرفی یک فناوری به سختی با آن ارتباط برقرار می‌کرده‌اند.

ترس از خودران‌ها کی تمام می‌شود؟
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، در اینجا اما سپردن هدایت یک خودرو در مسیری که خودروهای دیگری هم حضور دارند می‌تواند شرایط را سخت و پیچیده کند. در پاسخ به این سوالی که خودران‌ها قرار است چه مزیتی در رانندگی را در اختیار انسان‌ها قرار دهند باید مساله صرفه‌جویی در زمان و مصرف انرژی را مطرح کرد. بررسی لحظه‌ای اینکه کدام مسیر پر‌ترافیک است یا از کدام مسیر با توجه به ترافیکی که دارد می‌توان زود‌تر به مقصد رسید کاری است که شما اگر بخواهید هر لحظه آن را بررسی کنید وقت و انرژی زیادی از شما می‌گیرد. در یک خودرو با سامانه‌های هوشمند و خودران تمام این کارها به‌صورت لحظه‌ای امکان انجام شدن دارد و ممکن است خودرو ناگهان از یک خروجی عبور کرده و مسیرش را تغییر دهد چرا که در جلو تر حادثه‌ای باعث بروز ترافیک سنگین شده است و خودرو از طریق بررسی ارتباط‌های بین خودرویی و سایر منابع دریافت اطلاعات درست ترین تصمیم که در جهت کاهش مصرف سوخت و صرفه‌جویی در زمان می‌شود را انتخاب خواهد کرد. برای درک بهتر می‌توان این موضوع را هم در نظر گرفت که شما برای لذت بردن از موسیقی دو راه می‌توانید پیش رو داشته باشید؛ یکی اینکه خود با داشتن مهارت زیاد موسیقی مورد نظر را بنوازید یا اینکه آن را از یک دستگاه پخش موسیقی گوش کنید.

    در هر دو حالت شما موسیقی مورد نظر را در دسترس خواهید داشت و در اولی اما نیاز دارید به اینکه مهارت نواختن حرفه‌ای موسیقی را داشته باشید. در رانندگی هم می‌توان از این مثال استفاده کرد و از خودرو خواست همانند یک قهرمان اتومبیل‌رانی رانندگی کند و با توجه به تمام نکات ایمنی با سرعتی مناسب شما را به مقصد برساند یا اینکه شما مهارت رانندگی را کسب می‌کنید وخود همه چیز را در دست می‌گیرید. رسیدن به خودروهایی کاملا خودران قطعا به زمان زیادی نیاز دارد اما این خودروها با توجه به قابلیت‌های بی حد و مرزی که دارند می‌توانند الگوی راننده‌های خاص را تقلید کرده و هدایت خودرو را بر اساس الگوی مشخصی انجام دهد. بخشی از معضل ترافیک در کلان شهر‌ها مربوط به الگوی رانندگی افراد است که در صورتی که این الگو توسط خودروهای هوشمند به راحتی قابل برنامه‌ریزی است و احترام به حقوق دیگر خودروها و قوانین از جمله مواردی است که می‌تواند بخش قابل توجهی از ترافیک را حل کند. اگر هنوز هم تصور می‌کنید که این موارد ارزش داشتن یک خودروی خودران را ندارد باید بگوییم که اصل ماجرا در امنیت است. هر ساله هزاران نفر در سراسر دنیا در تصادفات جاده‌ای که عوامل انسانی در آن نقش دارند کشته می‌شوند که علاوه بر هزینه‌های سرسام آور اقتصادی باعث ایجاد هزینه‌های اجتماعی زیادی نیز می‌شود.

    خودران‌ها با توجه به داشتن سامانه‌های پیشرفته‌ای که از تصادفات جلوگیری می‌کند می‌توانند خطرات را قبل از وقوع شناسایی کنند و با توجه به شدت خطر عکس‌العمل مناسب را ارائه کنند. این روزها برخی خودروها از این سامانه‌های ضد تصادف به‌صورت محدود بهره می‌برند و می‌توانند در سرعت‌های پایین قبل از برخورد خودرو با موانع از وجود مانع مطلع شده و بدون دخالت راننده ترمز بگیرند. این موضوع یکی از ساده‌ترین کارهایی است که خودروهای خودران می‌توانند انجام دهند و البته این روزها هم در دسترس هستند. پیش‌بینی وجود خودروهای تمام خودران در آینده نزدیک با توجه به کمبود زیر ساخت‌های لازم نا‌محتمل است و باید منتظر شد که همه چیز در بهترین حالت ممکن قرار بگیرند بنا براین وقت کافی برای آماده شدن جهت قبول این خودروها وجود خواهد داشت، اما عملکرد خودروهای نیمه خودروان تسلا موتورز ثابت کرده است که ایمنی با این خودروها بیشتر از سایر خودروها است و می‌توان انتظار داشت با وجود همین سامانه‌های نیمه خودران آمار تصادفات کاهش یابد. تصور نشستن در خودرویی در حال حرکت بدون راننده می‌تواند برای بسیاری از افراد بسیار هیجان‌انگیز باشد و بتوانند راحت تر با این فناوری کنار بیایند.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط