عصر خودرو- رسمی بودن یا نبودن نمایندگیهای واردکننده خودرو در شرایطی این روزها باز هم به سوژهای داغ تبدیل شده که یکی از وبسایتهای زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت دست به شفافسازی در این ماجرا زده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، طی چند روز گذشته با انتشار اخباری مبنیبر عذرخواهی یکی از خودروسازان بزرگ دنیا بابت فروش مستقیم محصول به ایران، باز هم این پرسش پیش آمده که کدام نمایندگیهای واردکننده خودرو به کشور، رسمی و کدام متفرقه بهشمار میروند. در این شرایط که حرف و حدیثها و تحلیلهای متفاوتی درباره این ماجرا مطرح میشود، «وبسایت دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور» اقدام به ارائه اطلاعات لازم در این مورد کرده است. بر این اساس، وبسایت مذکور به نوعی نمایندگیهای واردکننده رسمی و غیررسمی را از یکدیگر تفکیک و مبدا واردات برندهای مختلف را مشخص کرده است. با مراجعه به این سایت و وارد کردن نام برند خارجی یا نمایندگی آن در ایران، اطلاعات لازم مبنیبر رسمی بودن یا نبودن نمایندگی موردنظر در اختیار مراجعهکنندگان قرار میگیرد.
بهعبارت بهتر، سایت مربوطه مشخص میکند که خودروهای خارجی برندهای مختلف، از مبدا اصلی وارد کشور میشوند یا بهصورت واسطهای از مسیر کشورهای ثالث مانند عمان و دبی. بر این اساس، اگر نمایندگی مربوطه دارای مجوز رسمی از شرکت مادر باشد، «وبسایت دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور» در پاسخ به استعلام مراجعهکنندگان، نام شرکت مادر را اعلام میکند. همچنین درصورتیکه نمایندگی موردنظر دارای مجوز رسمی از خودروساز خارجی مادر نباشد، نام شرکت واسطهای به عنوان مبدا صادرکننده مجوز اعلام خواهد شد.البته غیررسمی بودن نمایندگیهای واردکننده، به معنای غیرقانونی بودن فعالیت آنها نیست، چه آنکه از نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، این شرکتها نیز میتوانند در حوزه واردات خودرو فعال باشند.