فونیکسریمکسبهتام

همدستی باد و خورشید برای حرکت یک خودرو؛ «اسپی‌کو» ویراژ می‌دهد

عصر خودرو- ابتکار جوانان ایرانی این بار در قالب ساخت «اسپی کو» خود را نشان داد تا همدستی باد و خورشید باعث حرکت یک خودروی هیبریدی و سبز شود.

همدستی باد و خورشید برای حرکت یک خودرو؛ «اسپی‌کو» ویراژ می‌دهد
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»به نقل از خبرگزاری مهر: خودروهای هیبریدی به آن دسته خودروهایی گفته می‌شود که از ترکیب دو یا چند منبع مجزای قدرت استفاده می‌کنند و «اسپی کو» خودرو تولیدشده در خرم‌آباد است که با بهره‌گیری از دو انرژی باد و خورشید قادر به حرکت است؛ خودروهایی که با اتمام تدریجی منابع سوخت فسیلی و برای مقابله با آلودگی‌های محیط زیستی، جایگزین خودروهایی می‌شوند که با بنزین و گازوئیل کار می‌کنند.

    هاجر باقری طولابی سازنده خودروی هیبرید خورشید و باد می‌گوید: اسم خودروی خود را «اسپی کو» (سفیدکوه) گذاشته تا نمادی از تلاش و کوشش جوانان خرم‌آباد باشد، نمادی باشد برای اینکه بگوییم مثل کوه ایستاده‌ایم.

    وی که فارغ‌التحصیل رشته مهندسی برق قدرت و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد خرم‌آباد است، از فعالیت‌های پژوهشی خود در حوزه انرژی‌های نو و خط و شبکه می‌گوید و ادامه می‌دهد: از یک سال پیش ایده استفاده هم‌زمان از انرژی باد و خورشید و تبدیل آن به نیروی محرکه خودرو در ذهنم ایجاد شد و از تیرماه سال جاری با همکاری «هادی گل ورانی» و «ابراهیم سلطانی فر» دانشجویان  دوره کارشناسی مهندسی برق کار اجرایی ساخت خودرو «اسپی کو» را آغاز کردیم.

    حرکت خودرو در هر ساعت از شبانه روز

    باقری طولابی می‌گوید: کاری که ظرف دو سال و با بهره‌گیری از 30 نفر نیروی انسانی باید انجام می‌شد، طی 5 ماه و با مشارکت 3 نفر انجام شد.

    سازنده خودرو هیبرید خورشید و باد «اسپی کو» مزیت اصلی خودروی خود را عدم استفاده از سوخت فسیلی و نداشتن آلودگی زیست‌محیطی می‌داند و ادامه می‌دهد: برخلاف خودروهای خورشیدی که در شب امکان شارژ ندارند، «اسپی کو» در شب نیز می‌تواند با استفاده از توربین بادی خود انرژی باد را دریافت و ذخیره کند، درنتیجه در هر ساعت از شبانه‌روز امکان حرکت و استفاده از خودرو وجود دارد.

    ارتقای سرعت به 120 کیلومتر در ساعت و تحمل 150 کیلو وزن

    باقری طولابی می‌افزاید: خودرو اسپی کو بدون گیربکس 80 کیلومتر در ساعت را می‌پیماید و با نصب گیربکس سرعت آن به 120 تا 130 کیلومتر در ساعت می‌رسد؛ «اسپی کو» با 20 کیلو وزن، توان تحمل 150 کیلو بار را نیز دارد و برخلاف دیگر خودروهای این رده که تنها در جاده‌های صاف حرکت می‌کنند، می‌تواند پستی‌وبلندی‌های مختلف و گردنه‌های سنگین را پشت سر بگذارد.

    وی یادآور می‌شود: «اسپی کو» را در جاده‌های دانشگاه آزاد خرم‌آباد حرکت داده‌ایم و در صورت حمایت مسئولان ذی‌ربط و اسکورت کردن خودرو در خیابان‌ها و معابر اصلی، این آمادگی راداریم تا هر جا بخواهید خودرو را تردد دهیم.

    حالا تنها حمایت مسئولان را می‌خواهیم

    سازنده خودرو هیبرید خورشید و باد «اسپی کو» انتقال انرژی خالص و مفید به سیستم خودرو، دریافت ماکزیمم توان خورشید و باد و سیستم هماهنگ ترمز و گاز و موتور برنامه‌ریزی‌شده را از دیگر مزیت‌های «اسپی کو» معرفی می‌کند.

    باقری طولابی ادامه می‌دهد: استانداردهای جهانی در ساخت خودرو رعایت شده و در حال حاضر می‌توانیم «اسپی کو» را در مسابقات ادونچر استرالیا شرکت دهیم و قول می‌دهیم با حمایت مسئولان مدل چهارچرخ «اسپی کو» را بسازیم و برای شرکت در مسابقات کلاس چلنج آماده شویم.

    وی بابیان اینکه خودروهایی مشابه در دانشگاه‌های تهران و قزوین با هزینه دومیلیاردی و به‌کارگیری تیم‌های 25 نفره از فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری ساخته شدند، این در حالی است که خودرو «اسپی کو» با هزینه 25 میلیونی که یک‌سوم آن از محل پژوهانه دانشگاه و دوسوم آن هزینه شخصی بوده ساخته شد، می‌افزاید: توانمان را بالفعل کرده‌ایم و حالا تنها حمایت مسئولان را می‌خواهیم.

    باقری طولابی می‌گوید: در شرایطی «اسپی کو» را ساختیم که برای تهیه یک سیم ترمز و یا یک‌تکه کوچک مکانیکی تلاش‌ها و پیگیری‌های بسیاری کردیم، ما در شهر خرم‌آباد تحریم‌ها را پشت سر گذاشتیم و سلول‌ها و تجهیزات روی خودرو را خودمان ساختیم.

    یک‌تنه به‌اندازه 10 نفر تلاش کردیم

    سازنده خودرو هیبرید خورشید و باد «اسپی کو» می‌گوید: یک سال است که استادم در آمریکا منتظر من است اما من در خرم‌آباد مانده‌ام چون می‌خواهم برای شهر و کشور خودم کارکنم.

    از باقری طولابی در مورد برنامه‌اش برای آینده می‌پرسم، می‌گوید: آینده را مسئولین تعیین می‌کنند، با حمایت‌هایی که خواهند داشت، ما قول می‌دهیم و ثابت هم کرده‌ایم که می‌توانیم کارکنیم و سیستم آئرودینامیک خودرو را ارتقا دهیم و در سطح جهان برای خرم‌آباد و کشور افتخارآفرینی کنیم و رتبه‌های درخشان کسب کنیم.

    وی می‌افزاید: دانشجوهای ما نیاز به حمایت دارند، ما شب و روز کارکردیم و یک‌تنه به‌اندازه 10 نفر فعالیت کردیم تا ابتکار عمل و توانایی خود را ثابت کنیم، حالا نیاز است که نه‌تنها مسئولان استانی بلکه مسئولان کشوری برای حمایت از ما وارد میدان شوند.

    کرمان موتوراکستریم