عصر خودرو- معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:ازهفته گذشته توقف شماره گذاری برخی خودروهای بنزینی و گازسوز در پارس خودرو، سایپا و ایران خودرو متوقف شده است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، سعید متصدی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: براساس قانون مقرر شده بود از اول فروردین 95 تمام خودروهای گازسوز یک پله ارتقای استاندارد داشته باشند که برخی به علت اهمال در این کار هفته پیش یا اخطار گرفتند یا شماره گذاری آنها متوقف شده است.
وی اظهارکرد:سازمان حفاظت محیط زیست ماهانه خط تولید خودروها را کنترل می کند و اگر استاندارد تعریف شده را رعایت نکنند یا اخطار می گیرند و یا شماره گذاری آنها متوقف می شود که این روند شامل خودروهای گازسوز و بنزینی است.
وی در خصوص موتورسیکلت ها توضیح داد: براساس مصوبه سال 93 دولت قرار شد موتورسیکلت های کاربراتوری از رده خارج و موتورسیکلت های انژکتوری تولید شود که این اقدام در برخی استان ها آغاز شده است در تهران نیز شهرداری اقداماتی تشویقی برای این کار ارائه می دهد.
وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با تولید موتورسیکلت های کاربراتوری به علت تولید آلودگی بالا مخالف وقرار است از اول مهرماه 95 تولید موتورسیکلت کاربراتوری در کشور ممنوع شود.
متصدی اظهارکرد: برای رسیدن به این هدف تمام مجوزهایی که سال گذشته به تولیدکنندگان موتورسیکلت های کاربراتوری داده شد به شرط دریافت برنامه زمان بندی برای حذف این موتورسیکلت ها از عرصه تولید تا شهریورماه است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: براین اساس تولیدکنندگان موتورسیکلت های کاربراتوری برنامه تنظیم شده خود برای حذف این موتورها را اعلام کردند که براساس این برنامه ریزی تا شهریور 95 حداکثر 10 درصد تولید موتورسیکلت کاربراتوری انجام می شود.
وی تاکید کرد: تولید موتورسیکلت ها به طور مداوم کنترل می شود و اگر هر کدام از تولیدکنندگان طبق برنامه پیش نروند قطعا تولیدشان متوقف خواهد شد.
** راه اندازی صندوق سبز تغییر اقلیم
متصدی به توافق نشست پاریس با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای اشاره کرد و گفت: براساس این سند ایران 4 درصد غیرمشروط و 8 درصد مشروط به رفع تحریم ها موظف است تا سال 2030 انتشار گازهای گلخانه ای خود را کاهش دهد.
وی افزود: براین اساس چند اقدام در سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شد که یکی از آن راه اندازی صندوق سبز تغییر اقلیم است که در این راستا مکاتبانی با برخی صنایع داشتیم تا بتوانند اقدامات خود را در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در پیش گیرند که در این میان صنایع فولاد اعلام آمادگی کرد و اکنون منتظر دریافت پیشنهادات آنها هستیم تا بتوانیم از طریق صندوق سبز تغییر اقلیم از آنها حمایت کنیم.
وی با بیان این که صندوق ملی محیط زیست نیز در کنار صندوق سبز تغییر اقلیم قرار گرفته است گفت: با همکاری این دو صندوق درصدد اجرایی شدن سند اقتصاد کم کربن با موضوع تغییرات آب و هوایی در کشور هستیم که براین اساس سه کمیته تخصصی شامل کمیته کشوری تغییر اقلیم، کمیته تخصصی مذاکراتی و کمیته مربوط به هماهنگی های علمی در ذیل کمیته مقابل با آلودگی هوا ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: این کمیته ها مباحث مربوط به اجرایی شدن اقتصاد کم کربن را پیگیری می کنند و تا کنون مکاتبات زیادی با سازمان های مرتبط داشته ایم.
وی گفت: همچنین در تلاشیم تا به زودی بتوانیم سیستم پایش کشور را در خصوص کاهش و تولید گازهای گلخانه ای داشته باشیم که اجرای تمام این مباحث مستلزم همکاری تمام دستگاه ها با یکدیگر است و تاکید می شود تمام دستگاه ها در مباحث کاری خود این موضوع را مدنظر قرار دهند.