عصر خودرو- مهندسان شرکت تویوتا از راهحل جدید خود برای مهار فناوری بیثبات باتریهای لیتیوم یونی خبر دادند که نیروی بیشتری را با هزینه کم و بطور ایمن ذخیره کرده و راه این خودروساز ژاپنی برای ورود به بازار در حال رشد خودروهای کاملا برقی هموار میکند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، اگرچه سایر رقبای این شرکت از جمله تسلا و نیسان موتور از حدود یک دهه پیش به سازگار سازی فناوری باتری لیتیوم یونی پرداختهاند، اما تویوتا بخاطر نگرانیها در مورد هزینه، اندازه و امنیت در این حوزه جا مانده است.
باتریهای یون-لیتیوم میتوانند بیثبات باشند و متهم اصلی آتشسوزیهای گوشیهای سامسونگ و هواپیماهای دریملاینر بودهاند.
تویوتا اعلام کرده خودروی پریوس پرایم این شرکت که نسخه برقی پرفروشترین خودروی هیبریدی بنزینی جهان است از باتریهای لیتیوم یونی استفاده خواهد کرد که انرژی کافی برای حرکت خودرو را تا 60 کیلومتر ارائه خواهد کرد.
بسیاری از باتریهای یون-لیتیوم خودرو از ترکیب شیمیایی نیکل، کبالت و منگنز استفاده میکنند. این مواد انرژی بیشتری را ذخیره کرده، زمان شارژ کمتری نیاز دارند و ایمنتر از دیگر فناوریهای لیتیوم یونی هستند. با این حال، این باتریها ممکن است در صورت طر احی، ساخت یا کنترل نامناسب، داغ کرده و آتش بگیرند.
تویوتا بیشتر از باتریهای هیبریدی فلز-نیکل کاملتر برای تامین نیروی موتور خودروی پریوس خود استفاده میکند که به نوعی پدر خودروهای دوستدار محیط زیست در جهان است.
کاهش 60 درصدی قیمت سلولهای باتری یون لیتیوم در پنج سال اخیر به تویوتا اجازه داده تا آنها را به شکل جمعوجورتر و کارآمدتر بسازد و همچنین سیستمهای کنترل پیچیدهتری به پک باتری خود بیفزاید.