طرح "تاکسی هوایی" وعده‌ای که محقق نشد!

عصر خودرو- سال گذشته به دفعات وعده اجرایی شدن کامل طرح تاکسی هوایی تا پایان سال در کشور داده شد، اما هنوز خبری از تاکسی هوایی نیست و دلایل محقق نشدن این وعده‌ها هم بازگو نمی‌شود در حالی که رونق هواپیماهای کوچک می‌تواند فصل تازه‌ای از صنعت هوایی را رقم بزند.

Wednesday 21 April 2021 - 16:01:00

طرح "تاکسی هوایی" وعده‌ای که محقق نشد!

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته، سال گذشته  خبر داد که  فاز اول اجرایی شدن طرح تاکسی هوایی تا پایان مهر سال 99 انجام می‌شود و تا پایان همین سال هم طرح تاکسی‌های هوایی کامل شده و در کشور قابلیت اجرایی پیدا می‌کند! اما هنوز خبری از اجرایی شدن این وعده نیست.

این طرح برای ساماندهی شبکه حمل و نقل کشوری نقش حیاتی دارد و با انحصاری که توسط ایرلاین‌ها ایجاد شده می‌توان تاکسی‌های هوایی را مسیری در راستای ارتقای کیفیت حمل و نقل هوایی دانست.

با وجود 75 فرودگاه در کشور تنها 15 فرودگاه به صورت کامل فعالیت دارند و حضور تاکسی‌های هوایی می‌تواند به فعال شدن این فرودگاه‌ها کمک کند و خط اتصالی بین استان‌ها را برقرار کند. بنابراین می‌توان گفت یکی از ارکان اصلی برای ایجاد تاکسی هوایی تأمین زیرساختهای فرودگاهی است که تاحدودی در کشور فراهم است.

برای راه‌اندازی تاکسی‌های هوایی به هواپیما‌های کوچکی نیاز است که از ظرفیت 4 تا 19 نفر برخوردارند و سازندگان مختلفی در کشور هستند که بر روی ساخت این هواپیماها فعالیت می‌کنند؛ پس این پتانسیل هم در کشور وجود دارد. در نهایت نیاز به یک مرکزیتی برای راهبری این تاکسیهای هوایی وجود دارد که برای این منظور هم سازمان فرودگاه‌های کشور یک زیرمجموعه دارد که مختص همین موضوع است و هر هواپیمایی که قصد فعالیت در حوزه تاکسی‌های هوایی را داشته باشد می‌تواند زیرنظر این نهاد فعالیت کند.

موضوع دیگری که وجود دارد این است که باید هزینه‌های فعالان این بخش را هم تا اندازه زیادی کاهش داد، مثلا فکری به حال بنزین آنها کرد و از پالایشگاه‌های داخلی برای تأمین این بنزین استفاده شود. بحث سوخت‌رسانی به این هواپیماها اهمیت زیادی دارد و باید برنامه‌ریزی درستی در این زمینه صورت پذیرد.

در نهایت هم بحث بازاریابی و جذب مسافر مطرح می‌شود که در این زمینه هم مشکل چندانی وجود نخواهد داشت و خود فرودگاه‌ها می‌توانند متصدی این امر باشند. به عنوان مثال اگر یک فرودگاه کم‌تردد در کنار یک شهرک صنعتی قرار دارد به کارکنان آن شهرک  اعلام کنند ما امکان حمل و نقل کارمندان آن شهرک را با استفاده از تاکسی‌های هوایی داریم.

دلیل تعلل‌های سازمان هواپیمای کشوری در راستای تدوین قوانین مربوطه چیست؟

بنابراین از سال گذشته مقدمات این طرح به صورت کامل آماده سازی شده و زیرساختها برای اجرایی شدن آن فراهم است؛ اما مشکل کجاست که اجرای این طرح مدام به تأخیر می‌افتد؟! چرا متصدیان امر همچنان از تدوین قوانین مربوط به هوانوردی، ایجاد زیرساخت‌ها و سوخت رسانی به هواپیماهای کوچک به عنوان چالش این عرصه یاد می‌کنند. دلیل تعلل‌های سازمان هواپیمای کشوری در راستای تدوین قوانین مربوطه چیست؟ و در واقع سوال اساسی‌تر این است که چرا طی سالهای اخیر قوانین مشخص و مدونی در راستای هوانوردی عمومی که شامل تورهای هوایی و ... می‌شود تدوین نشده‌ است.

باید جدای از هواپیماهای با ظرفیت بالا سامانه فرودگاهی مجزایی در این راستا تدارک دیده شود و ترمینال مجزایی برای تاکسی‌های هوایی وجود داشته باشد. برای شکل‌گیری تمام اینها هم چند نهاد متفاوت باید با هم همکاری کنند و در نهایت یک نهاد بالادستی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باشد نقش هماهنگی این نهادها را به عهده بگیرد تا تعامل بین سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و شرکت نفت به یک نتیجه درست منجر شود.

شاید بتوان گفت پرداخت به این سرفصل از صنعت هوایی دیر همه شده باشد و راه‌اندازی تاکسی هوایی و توسعه هوانوردی عمومی در تمام نقاط دنیا صورت گرفته است. اما ایران با وجود فراهم بودن ظرفیت‌ها و وجود بازار تقاضا برای این صنعت همچنان درگیر تعلل است. این صنعت می‌تواند فرصت کاری قابل‌توجهی برای نیروهای متخصص حوزه حمل‌ونقل هوایی ایجاد می‌کند و باعث افزایش تعداد پرواز در فرودگاه‌های کوچک کشور شده و درآمدها و اقتصاد این فرودگاه‌ها را بهتر می‌کند.

درست است که رفع موانع بروکراتیک در ایران برای راه‌اندازی یک صنعت به خودی خود یک مشکل فزاینده محسوب می‌شود اما نهادهای مسئول از جمله ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یک نهاد بالادستی می‌توانست بسترهای را برای درک نخبگانی و عمومی در این زمینه فراهم کند و با اطلاع رسانی درست حداقل تفاوت بین ایرلاین و تاکسی هوایی را برای عموم شفاف کند.

وقتی مزایا و امکانات راه‌اندازی تاکسی هوایی تشریح شود سرمایه‌گذاری و اقبال عمومی برای ورود به این صنعت خود باعث می‌شود که زمان کمتری به تعلل بگذرد. در حال حاضر سفرهای با برد کمتر از 300 کیلومتر که برای هواپیماهای با گنجایش بالا توجیهی ندارد، می‌تواند بازار رواج تاکسی‌های هوایی باشد و متقاضی برای آنها هم کم نیست. مسیرهایی مانند تهران به همدان و یا تهران به سمنان و قزوین و.... دنیا سالهاست که از این شکل سفر برای مقاصد کوتاه استفاده می‌کند.

فرودگاه‌های بسیاری از این شهرها مانند همدان، اراک، قزوین، زنجان، سمنان، شاهرود و شهرهای دیگر سالهاست که کمترین تردد را دارند و تقریبا بلا استفاده شده‌اند که با راه‌اندازی تاکسی‌ها هوایی رونق به آنها باز می‌‌گردد و یک جریان اقتصادی تازه در آنها جان می‌گیرد.  در باره نگرانی‌های ناشی از افزایش ترافیک هوایی باید گفت که در حال حاضر هواپیماهای تجاری در داخل کشور در ارتفاع بیش از 20 هزارپا پرواز می‌کنند و ترافیک هوایی هواپیماهای کوچک کمتر از این ارتفاع است، بنابراین هیچ تداخلی با ترافیک هوایی در کشور ندارد.

این تنها یکی از کاربردهای رونق هواپیماهای کوچک است و در مرحله بعد می‌توان از بیزینس جتها و گردشگری هوایی هم بهره برد. از مزایای دیگر هم حمل بار با ظرفیت حمل کمتر از 2 تا 5/ 2 تن را در کشور است که خود تحولی در این شبکه و شبکه پستی کشور ایجاد می‌کند.

این صنعت با سرمایه‌گذاری‌های بسیار کمتر از یک ایرلاین قابل راه‌اندازی است و اگر برای راه‌اندازی یک ایرلاین نیاز به مبالغ سرمایه گذاری بالای 800 میلیارد تومان باشد برای فعالیت در صنعت هواپیماهای کوچک 40 میلیارد تومان هم کافی است.

ورود به صنعت هواپیماهای کوچک، راهی برای نجات از تحریم و شرکتهای اروپایی و آمریکایی

در کنار این صنعت، صنایع دیگری مانند قطعه‌سازی هواپیما هم رونق خواهد گرفت و بر تعداد آنها اضافه خواهد شد، چرا که در حال حاضر تعداد شرکت‌هایی که در زمینه تأمین قطعات هواپیما فعالیت می‌کنند بسیار اندک است. همچنین می‌توان از زیر بار انحصار و تحریم اعمالی از جانب شرکت‌های بزرگ هواپیمایی هم نجات پیدا کرد، چرا که بیشتر هواپیماهای بزرگ مسافربری در دنیا توسط تعداد معدودی از شرکت‌ها مانند شرکت‌های بوئینگ، ایرباس، بمباردیر و امبرائر ساخته می‌شود.

اما تعداد شرکتهای هواپیمایی فعال در زمینه ساخت هواپیماهای کوچک به بیش از 40 شرکت می‌رسد و محدود به تولید کنندگان آمریکایی و اروپایی هم نیست، همچنین امکان ساخت داخلی آنها هم در کشور وجود خواهد داشت. در صورتی که بازار استفاده از آنها گسترش پیدا کند می توان به رونق تولید هواپیمای کوچک در کشور هم رسید چرا که ظرفیت تولید وسایل پرنده کوچک (زیر 19 صندلی) را از نظر دانش و طراحی در کشور داریم، ولی چون بازار نداشته این موضوع مغفول مانده است. شرکتهای دانش‌بنیان داخلی توانسته‌اند ملخ، موتور، بخش الکترونیک هواپیما را بومی سازی کنند.

با ذکر تمام این مزایا که قطعا مسئولان امر هم از آن باخبرند دوباره باید پرسید دلیل این تعلل‌ها در راستای رونق این صنعت چیست؟ آیا با ورود تاکسی‌های هوایی رقبای تازه‌ای برای ایرلاین‌ها به وجود خواهد آمد؟! در واقع اینطور هم نیست و تنها یک خلا در حمل و نقل عمومی جبران خواهد شد؛ خلائی که در حوزه‌های دیگر مانند حمل بار، جابجایی مسافر، آتش نشانی هوایی، پست هوایی و … وجود دارد.

برچسب ها

حمل و نقلتاکسی هوایی
مطالب مرتبط بیشتر
از سه چرخه برقی ایرانی بیشتر بدانید افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل محصولات ایران خودرو خودروهای تجاری بهمن در نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته دلیل اجرا نشدن طرح تاکسی هوایی از 6 سال قبل تاکنون تست تاکسی هوایی در کره‌جنوبی هزینه های حمل و نقل افزایش می‌یابد چرا تاکسی هوایی در ایران رونق نگرفت؟ لئو کوپه؛ ملاقات با یک هایپرکار الکتریکی پرنده +عکس مجوز نخستین تاکسی هوایی در فرودگاه بین المللی پیام البرزصادر شد رکورد پرواز با تاکسی هوایی برقی شکسته شد با پرنده عمودپرواز برقی تک نفره آشنا شوید معافیت خدمات حمل و نقل بار از مالیات بر ارزش افزوده سفر به آینده با خودرو کمبود کامیون برای حمل کالا نداریم 440 کیلومتر آزادراه در دست احداث است تولید تاکسی هوایی با بال ثابت و برد طولانی جدیدترین آمار زیرساختهای حمل و نقلی توضیحات وزیر راه درباره ماجرای هواپیماهای شخصی اولین فرودگاه تاکسی‌های پرنده ساخته می‌شود ورود هواپیماهای کوچک به کشور تسهیل می شود تاکسی هوایی مجوز گرفت تاکسی‌ هوایی با تأخیر و در بهمن پرواز می‌کند قیمت سفر با تاکسی هوایی شرکت "ولوکوپتر" مشخص شد مدیرکل صنایع حمل ونقل منصوب شد تخصیص بسته‌های حمایتی شرکت‌های حمل و نقلی تا پایان ماه ژاپنی‌ها تاکسی هوایی ساختند اعطای مشوق‌های سوختی به فعالان بخش حمل‌و ‌نقل اینترنتی کالا سرمایه‌گذاری چند صد میلیون دلاری برای توسعه تاکسی‌های هوایی جزئیات تازه از راه‌اندازی ایرتاکسی در کشور جزئیات راه‌اندازی تاکسی هوایی بین فرودگاه‌های کوچک اولین آزمایش موفق تاکسی هوایی بر فراز شهری در اروپا راه‌اندازی تاکسی هوایی در روسیه از سال 2020 ایرتاکسی راه‌اندازی می‌شود نگاهی به وضعیت بحرانی بخش خودروهای حمل‌ونقل عمومی و جاده‌ای راه‌اندازی ایرتاکسی توجیه اقتصادی ندارد راه اندازی ایرتاکسی در اولویت قرار ندارد بالگردهای روسی به بازار تاکسی هوایی وارد می‌شوند طرح نخستین تاکسی هوایی «اوبر» را ببینید جزئیاتی تازه از فعالیت تاکسی‌های هوایی رونمایی از تاکسی پرنده شرکت ایرباس راه‌اندازی «تاکسی هوایی» در دو مسیر تا پایان سال فاز اول طرح جامع حمل‌ونقل کشور به اتمام رسید تشکیل کارگروه مشاوره حمل و نقل پیشرفته ورود به موضوع نرخ عوارض طرح ترافیک در صلاحیت سازمان تعزیرات نیست حمل و نقل در سال 98 چقدر پول دارد؟ تحلیلی بر صنعت خودرو و حمل‌ونقل جهان علی‌رغم عدم اجرای طرح ترافیک در نوروز، دوربین‌های طرح کاهش فعالند انتقال «ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت» به وزارت راه از سال آینده ابلاغ شیوه نامه حمل و نقل و نگهداری دام زنده بهبود خطوط هوایی، کاهش نقاط حادثه خیز جاده ها و توسعه حمل و نقل در رونق گردشگری مؤثر است دلایل تکمیل نشدن طرح جامع حمل‌‌ونقل‌ کشور چه بود؟ تهران و اسلام آباد تفاهمنامه حمل و نقل بین المللی امضا کردند حمل و نقل کالا بدون اخذ بارنامه مصداق جرم مستمر است طرح جامع حمل بار برای نخستین‌بار در شهر قم اجرا می‌شود دلال‌ها از حوزه حمل و نقل حذف شوند تقدیر از رانندگان برتر اتوبوس و تاکسی در روز ملی حمل و نقل بهره‌برداری از شهرک حمل و نقل تهران در آینده نزدیک‌ سفرهای دربستی خارج از برنامه اربعین ممنوع است امکان کاهش 40 درصدی مصرف سوخت لغو پروانه فعالیت 95 شرکت حمل و نقلی کالا پروانه فعالیت 95 شرکت حمل و نقل لغو شد تشریح آخرین پیگیری‌ها برای حل مشکلات رانندگان تانکرهای سوخت بررسی تصادف محور کاشان در کمیسیون ایمنی راه‌ها نخستین تاکسی هوایی انگلیس پرواز کرد تردد خودروها درمسیرهای استان تهران پرحجم است برترین استارتاپ‌های اروپایی متحول‌کننده حمل‌ونقل شهری را بشناسید مقایسه سبک حمل‌ونقل شیوه سنتی با تاکسی اینترنتی کاهش معضلات ترافیکی پایتخت با استفاده از سیستم‌های اطلاع‌رسانی مسافر تفاهم با سازمان هواپیمایی برای رفع محدودیت‌های استفاده از تاکسی هوایی با افزایش 20 درصدی کرایه حمل تانکر‌های سوخت موافقت شد تاکسی هوایی رولزرویس با سرعت 400 کیلومتر در ساعت نبود ارتباط منطقی تولیدکننده، واردکننده و مصرف‌کننده ، حلقه مفقوده حمل و نقل روسیه به‌دنبال همکاری مشترک حمل‌ونقل با ایران جابه جایی دانشجویان دانشگاه فردوسی با خودروهای برقی آغاز شد حمل و نقل قانونمند شود ایران و بلاروس بر گسترش همکاری های حمل و نقل تاکید کردند بررسی طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه ایمنی حمل و نقل دانش آموزان درخواست آخوندی برای اجرای برنامه استراتژیک حمل‌و‌نقل در سازمان برنامه، 5 وزارتخانه و گمرک گسترش همکاری‌های ایران و برزیل در حوزه حمل و نقل خودرویی کاهش تصادفات جاده‌ای با گسترش حمل و نقل ریلی مشکلات رانندگان حمل سوخت مازندران رفع تعارضات طرح ترافیک جدید در مصوبه جدید شورای ترافیک تکمیل ایستگاه‌های خط 3 مترو در نیمه نخست امسال سفر در کوتاه‌ترین زمان با همکاری خودرو و بالگرد تاکسی هوایی خودران که وسیله نقلیه زمینی را جابجا می کند سه ماه تا ورود سرمایه‌گذاران ایتالیایی به کریدور شماره10 ایران جابجایی 3 میلیون و 200 هزار مسافر در جاده ها از سال 2025 با تاکسی هوایی به مقصد می‌روید ورود 2450 واگن باری نو پورشه هم تاکسی پرنده می سازد اوبر به دنبال تجاری سازی تاکسی های هوایی در کشور هند است کاهش سرفاصله مترو در روزهای پایانی سال نقاط حادثه‌خیز و گلوگاه‌های ترافیکی در اولویت پروژه‌های راهسازی سالانه 1.5 میلیارد دلار هزینه تردد یک سر خالی کامیون‌ها در ایران برای سوار شدن به این تاکسی باید 72 میلیون تومان کرایه بدهید!+تصاویر آزمایش موفق اولین تاکسی هوایی خودران ایرباس تصویب سند توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی مذاکره با خودرو‌سازان برای حمل کالا در کریدور چین-ایران تداوم رشد ترانزیت در 9 ماهه ابتدایی سال جاری تاکسی های هوایی تا 5 سال دیگر عرضه می شوند تاکسی هوایی پرواز آزمایشی می کند برنامه زمانبندی اجرای همایش نهایی شد جزئیات بیشتر از پیشنهاد جدید شهرداری درباره طرح ترافیک شرکت‌های حمل‌ونقل اتوبوس تا پایان سال آینده رتبه‌بندی می‌شود اسنپ باید به سمت راه‌اندازی سرویس سفر اشتراکی برود این شهرها بهترین سیستم حمل و نقل عمومی را دارند +تصاویر تاکسی‌های اینترنتی را کنترل و حمایت می‌کنیم حمایت از صنعت حمل‌ونقل با تفاهم میان معاونت علمی و وزارت راه و شهرسازی برآورد خسارت 17 میلیاردی به راه‌های استان کرمانشاه آیین‌نامه جدید حمل‌ونقل بین‌المللی مسافر‌ ابلاغ شد نخستین تاکسی هوایی خودران ساخته می شود تاکسی هوایی در دوبی تست شد+تصاویر پذیرش کامیون ایرانی در مرز ترکمنستان افزایش یابد 700 هزار خودرو فرسوده از رده خارج می‌شود نوسازی 50 دستگاه اتوبوس فرسوده در آستانه بازگشایی مدارس، تمهیدات لازم برای مدیریت ترافیک اتخاذ شود دایملر هم به جمع توسعه دهندگان خودروی هوایی پیوست تلاش یک شرکت روسی برای طراحی تاکسی هوایی رانندگی گران ایرانی‌ها ! اپلیکیشن موبایلی حمل‌ونقل «اوبار» رونمایی شد یک مدیر برای چند خودرو با ویژگی های تاکسی هوایی آشنا شوید روسیه تاکسی هوایی راه‌اندازی می‌کند ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل بین‌المللی به جای خرید مجوز تکنولوژی آلمان به حمل و نقل ایران لبخند زد زیرساخت‌ استفاده از دوچرخه برای حمل‌ونقل عمومی در همدان ایجاد شود ثبت نزدیک به 41میلیون تردد درمحورهای مواصلاتی استان زنجان تشریح جزئیات بودجه مترو توسط دبیر تردد وانت بارها در راه های برون شهری زنجان ساماندهی می شود 70 کیلومتر مسیر دوچرخه در اصفهان راه اندازی خواهد شد طرح دوباره لایحه شورای عالی ایمنی حمل و نقل موافقتنامه احداث 1200کیلومتر کریدور شماره 10 با ایتالیایی ها امضا شد تغییر جهت برخی خیابان های ورامین در دستور کار است پیش‌نویس تفاهمنامه حمل و نقلی ایران و اتریش پاراف شد جرائم ناشی از حمل بار اضافی توسط ناوگان باری افزایش یافت نوسازی ناوگان اتوبوسرانی ورامین نیازمند عزم جدی مسؤولان است 22 هزار میلیاردریال تسهیلات برای نوسازی ناوگان حمل و نقل کلان شهرها اختصاص یافت سیستم حمل و نقل جدید برای کاهش بار ترافیکی 50 درصد سفرهای درون و برون شهری آینده با مترو انجام می شود کارت سوخت خودروهای سنگین فاقد بیمه شخص ثالث غیر فعال می‌شود ساماندهی فعالیت وانت بارها و رانندگان آنها در جاده‌ها امضای تفاهم‌نامه حمل و نقلی میان ایران و آذربایجان لغو طرح اصلاح ترافیک معابر منطقه 12 از سوی پلیس راهور قانونی نیست آغاز ایمن سازی بزرگراه شیخ محمدی در مرکز پایتخت معارفه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برگزار شد ترافیک جاده‌ای وتعطیلات عامل افزایش قیمت ناگهانی مرغ ثبت سرعت متوسط 82 کیلومتر بر ساعت وسایل نقلیه در جاده‌های لرستان لزوم افزایش دوربین‌های کنترل ترافیک در جاده‌ها مرگ 12 اندونزیایی در ترافیک 21 کیلومتری لایحه موافقتنامه حمل و نقل بین المللی بین ایران و قزاقستان تقدیم مجلس شد آمریکا بدترین ترافیک جهان را دارد ارتقای کیفی 4600 کیلومتر از راه های شریانی برای سفرهای تابستانی دلیل عجیب زنگنه برای حذف کارت سوخت ایمن‌سازی روبروی راه آهن زنجان با نصب سرعت‌گیرهای استاندارد پرداخت تسهیلات ویژه برای ارتقای ناوگان حمل و نقل روستایی کردستان کارت سوخت جلوی افزایش مصرف بنزین را گرفت یارانه حمل و نقل صادراتی در راه است ایران باید به قطب حمل و نقل منطقه تبدیل شود زنان، 26 درصد مسافران حمل و نقل شهری پایتخت رانندگان مسافربری برون شهری خراسان شمالی وضعیت خوبی ندارند توسعه ون‌ها و تاکسی‌های ویژه حمل و نقل معلولان در تهران 15 میلیون تردد در محورهای مواصلاتی استان قزوین ثبت شد زنجان در مسیر تبدیل به کریدوراستراتژیک درشمالغرب ساخت مینی بوس برقی خودران با استفاده از چاپگر سه بعدی تبریز شهر پیاده‌محور می‌شود احداث نخستین پایانه درون شهری مجهز در یاسوج هر35 ساعت یک نفر در جاده های بوشهر جان باخته است طرح جایگزینی مینی بوس فرسوده با تاکسی در انتظار تایید وزارت کشور توسعه سامانه حمل و نقل هوشمند در گلستان بنزین ٢ نرخی چالش‌آفرین است تولید پهپاد تاکسی در چین رشد 27 درصدی اعتبارات وزارت راه و شهرسازی در بودجه امسال اتوبوس اوباما، امن ترین وسیله حمل و نقل بین شهری + تصاویر همکاری ایران با 4 کشور در بخش حمل و نقل طی کردن مسکو تا سن پترزبورگ در 30 دقیقه! جمع‌آوری تابلوهای تبلیغاتی غیرمجاز در حاشیه جاده های چهارمحال و بختیاری ناوگان حمل‌ونقل باری استان‌مرکزی نیازمند نوسازی است سمپوزیوم حمل و نقل سبز، ترافیک ایمن در پایتخت برگزار شد فراخوان ستاد سوخت برای بازگرداندن طلب متقاضیان خودرو جایگزین آماده بودن بیش 20 هزار جای پارک در مشهد اتومبیل خودران به ایستگاه «گرین ویچ» رسید اسنپ، راهکار نوین حمل و نقل در قلب تهران تشدید 8 درصدی آلودگی هوای جهانی پروژه آزاد راه تبریز- مرند- بازرگان اجرا می شود حمل و نقل با سرعت 1220کیلومتر بر ساعت پیدا شدن بسته مشکوک در اتوبوس شهری لندن، زنگ خطر را به صدا درآورد کامیون خودران ساخته شد صندلی لرزان کودکان در وسایل حمل و نقل 10 خودرویی که زنان هرگز نمی خرند +عکس از واگن‌های اسبی تا خطوط‌ اتوبوس تندرو الزام معاینه فنی برای خرید طرح‌های روزانه خودرو‌های جدید پستی وارد ناوگان شرکت پست می‌شود طرح تردد زوج وفرد خودروها در کرج اجرا می‌شود توزیع 200کلاه ایمنی در بین موتورسواران 10 روستای صومعه سرا پیشرفت ماهانه 2.5درصدی قطعه یک آزادراه تهران ــ شمال سنگینی بار ترافیک بر شانه های شهر ایجاد جایگاه جدید سی ان جی در کرمان چگونگی افزایش نرخ سرویس مدارس تشریح شد ضرورت وجود 10 شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی در گیلان سیستم حمل و نقل جدید PRT مهمانان پسا‌برجام اختصاص 12 هزار صندلی برای سفرهای برون مرزی
Back to top