معاون شرکت راه آهن اعلام کرد:
مترو به ایستگاه راه آهن متصل می شود
عصر خودرو- معاون شرکت راه آهن با تاکید بر اینکه ایستگاههای راه آهن باید در مرکز شهرها قرار گیرد، گفت: ایستگاه های راهآهن در شهر تهران افزایش یافته و به خطوط مترو متصل میشود.
عصر خودرو- معاون شرکت راه آهن با تاکید بر اینکه ایستگاههای راه آهن باید در مرکز شهرها قرار گیرد، گفت: ایستگاه های راهآهن در شهر تهران افزایش یافته و به خطوط مترو متصل میشود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، سعید محمدزاده در نشستی خبری با تاکید بر اینکه جانمایی ایستگاه های راه آهن باید در داخل شهرها باشد، گفت: اینکه ایستگاه ها در وسط شهر باشد نیاز به دلیل و مدرک ندارد و امری کاملا بدیهی است.
وی با اشاره به اینکه در دوره ای به راه آهن فشار آوردند که باید ایستگاه راه آهن قم را به خارج از شهر منتقل کنند، اظهار داشت: این اتفاقا افتاد و ایستگاه قطار قم به محمدیه منتقل شد و مردم باید برای رسیدن به شهر قم دوباره یک مسیر جداگانه ای را در خارج از شهر طی می کردند تا به شهر قم برسند که این موضوع هیچ توجیهی نداشت.
معاونت فنی و زیربنایی شرکت راه آهن با بیان اینکه در این سالها مردم نسبت به این امر بسیار اعتراض داشتند تا سرانجام دوباره ایستگاه قطار را به داخل شهر قم برگرداندیم، افزود: الان سیر تهران تا قم با قطار به 85 دقیقه رسیده و از ایستگاه راه آهن قم تا حرم حضرت معصومه(ص) 7 دقیقه فاصله است.
محمدزاده با اعلام اینکه در شهر لندن 10 ایستگاه قطار وجود دارد که همگی از میان شهر می گذرد، اظهار داشت: هرکدام از این ایستگاه ها بین 10 تا 12 هکتار وسعت دارند و در واقع 140 هکتار از زمین های لندن مربوط به ریل است.
وی با بیان اینکه ایستگاه راه آهن تهران هم در بهترین مکان قرار گرفته و دراطراف آن حمل و نقل در جریان است، افزود: برای ایستگاه راه آهن تهران به خطوط مترو اقداماتی را در حال انجام داریم. ایستگاه خط 3 متر از زیرسایت راه آهن رد می شود اما مردم باید بیرون ایستگاه راه آهن از مترو خارج شده و دوباره وارد ایستگاه راه آهن شوند که همین موضوع بار ترافیکی را وارد خیابان می کند در حالیکه باید از همان ابتدا به راه آهن متصل می شد.
معاون شرکت راه آهن با انتقاد از اینکه در آن زمان، هر دو طرف راه آهن و مترو کم توجهی کردند، گفت: الان به دنبال اتصال مترو و راه آهن هستیم و حتی برای خطوطی که الان فاصله داریم هم مذاکراتی را ا نجام دادیم تا از طریق تونل زیرزمینی سایر خطوط هم به راه آهن متصل شوند.
محمدزاده ایستگاه راه آهن را مبنای رشد و بازآفرینی شهرها دانست و اظهار داشت: در تمام دنیا برای توسعه شهرها ایستگاه راه آهن ایجاد کردند و این ایستگاه ها تبدیل به یک مرکز بزرگ خدماتی برای شهروندانی شد که در آن منطقه سکونت دارند.
وی به حضور یک مشاور فرانسوی برای افزایش کارایی سایت راه آهن در شهر تهران اشاره کرد و گفت: شرکت راه آهن قصد دارد تا نسبت به تغییر و بازسازی و بازآفرینی ایستگاه اقداماتی را انجام دهد تا منجر به تحول در این ایستگاه شود.
معاون شرکت راه آهن با بیان اینکه ایستگاه های راه آهن در پایتخت های بزرگ جهان در تعامل با شهرها ساخته می شوند، اظهار داشت: ایستگاه راه آهن در پاریس تبدیل به مکانی برای راحتی شهروندان شده و همه وجوه حمل و نقل در آن ایجاد شده است و الان زمین های اطراف این سایت، یکی ازگران ترین زمین ها در این شهر است.
محمدزاده با اعلام اینکه بزرگترین ایستگاه راه آهن اروپا در وسط شهر برلین ساخته شده است، افزود: این راه آهن بر روی آب ساخته شده و از وسط شهر می گذرد تا خدمات دهی مناسبی به شهروندان داشته باشد ضمن آنکه مراکز تجاری و اداری زیادی در اطراف آن ساخته شده است.
وی با انتقاد از اینکه برخی وجود سایت ایستگاه راه آهن در تهران را منجر به آلودگی هوا می دانند، گفت: نگاهی به گزارش کنترل کیفیت آلودگی هوای تهران نشان می دهد که سهم راه آهن در آلودگی مرکز شهر تهران کمتر از یک درصد است که اصلا رقمی محسوب نمی شود.
معاونت فنی و زیربنایی شرکت راه آهن با بیان اینکه تمامی لکوموتیوهایی که در این منطقه تردد دارند عمری بین 3 تا 5 سال دارند، افزود: با نگاهی به تجربه سایر شهرهای بزرگ جهان مشخص می شود که اغلب قطارهای آنها برقی نیستند به عنوان مثال در شهر لندن بیش از 50 درصد قطارها غیربرقی هستند.
محمدزاده با تاکید بر اینکه اگرایستگاه راه آهن به خارج از شهر تهران منتقل شود، مردم بیشتر آسیب می بینند، اظهار داشت: هزینه های حمل و نقل به علاوه مشکلاتی که در ایمنی وجود دارد، هیچ توجیهی را برای انتقال ایستگاه به خارج از شهر باقی نمی گذارد.
وی با اشاره به اینکه ایستگاه راه آهن شیراز 9 کیلومتر از شهر فاصله دارد، اظهار داشت: همین موضوع منجر به این شده که مردم استقبال زیادی از قطار شیراز نداشته باشند زیرا باید یک فاصله ای را هم دوباره تا شهر با خودرو طی کنند که به صرفه نیست.
معاونت فنی و زیربنایی شرکت راه آهن با بیان اینکه شرکت راه آهن به دنبال این است که چند ایستگاه قطار دیگر در شهر تهران ایجاد کند، گفت: ایستگاه راه آهن در میدان آزادی و یک ایستگاه در حوالی جنوب شهر تهران از جمله سیاستهایی است که به دنبال آن هستیم.
محمدزاده با تاکید بر اینکه بیان حرف های غیرواقعی برای رسیدن به مقصود صحیح نیست، اظهار داشت: بافت فرسوده شهر تهران می تواند با محوریت ایستگاه راه آهن رونق بگیرد همانطور که در سایر شهرهای بزرگ جهان مانند پاریس این اتفاق افتاد.
وی به پروژه های چندخطه کردن راه آهن حومه اشاره کرد و گفت: چندخطه کردن تهران-کرج، هشتگرد-قزوین، تهران -ورامین-پیشوا، تهران-پرند، تهران-قم از برنامه هایی است که شرکت راه آهن در حال اجرا دارد که مسافران این قطارها عمدتا در تهران سوار قطار شده و به مقصد منتقل می شوند.
معاونت فنی و زیربنایی شرکت راه آهن با اشاره به تردد 500 هزار خودروی حمل و نقل حومه ای در روز به تهران، گفت: اگر بخشی از این روی ریل بیایند و در ایستگاه های شهر ری و جوانمرد قصاب به خطوط شهری منتقل شوند بسیار در کاهش ترافیک و آلودگی هوای تهران موثر است.
محمدزاده با اشاره به عبور قطار از منطقه 17 و 18 تهران و ساخت تونل در این منطقه، گفت: اینکه چه اتفاقی افتاد که راه آهن وارد این پروژه ساخت تونل شد موضوعی است که وارد آن نمی شوم اما قرار بود که از محل زمین های آزادراه شده هزینه این پروژه تامین شود.
وی به برگزاری جلسات مختلف با شهرداری و شورای شهر اشاره کرد و افزود: هنوز این زمین ها علیرغم برگزاری جلسات به راه آهن اختصاص نیافته است و قرار شده که مذاکرات ادامه پیدا کند.
معاونت فنی و زیربنایی شرکت راه آهن با بیان اینکه همه ورودی های تونل منطقه 17 و 18 تهران را راه آهن برای جلوگیری از تجمع معتادان مسدود کرده است، اظهار داشت: آیا در محله هرندی و یا سایر مناطق تهران هم راه آهن وجود دارد که معتادان تجمع می کنند، بنابراین مشکلات و معضلات شهری ربطی به عبور راه آهن ندارد.
محمدزاده با اشاره به اینکه باید بررسی شود که نسبت تردد ضلع شمال و جنوب کریدور منطقه 17 و 18 قبل و بعد از تونل چقدر است، افزود: خط راه آهن از ابتدا از این مسیر عبور کرده و پس از آن بوده که شهر ایجاد شده است بنابراین مشکلات شهری را باید از مواضع دیگری حل کرد.