سازمان حمایت اعلام کرد
رونق در صنعت لاستیک طی سال ۱۳۹۵
عصر خودرو- معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت گفت: طی سال گذشته ۲۴۳ هزار لاستیک و تیوب توسط ۱۰ واحد تولیدی فعال در کشور تولید شده که این میزان تولید ۶۷ درصد ظرفیت اسمی کارخانجات کشور را در برمیگیرد.
دوشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۶:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، وحید منایی با بیان خلاصه ای از وضعیت لاستیک در سال1395 گفت : طی سال گذشته ، بیش از243 هزار تن انواع لاستیک و تیوب توسط 10 واحد تولیدی فعال در کشور تولید شده که این میزان تولید در حدود 67 درصد مجموع ظرفیت اسمی کارخانجات کشور را در بر می گیرد.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایه ای و خدمات سازمان حمایت عنوان کرد : از مجموع تولیدات لاستیک کشور در این مدت ، به ترتیب سهم تولید انواع لاستیک سواری رادیال 9.40 درصد ، باری اتوبوسی بایاس 9.17 درصد و وانتی بایاس 5.13درصد می باشد.
این مقام مسئول افزود: این در حالی است که در این مدت جهت رفع نیاز داخلی در مجموع 109 هزار تن انواع تایر و تیوب به کشور وارد شده که البته در مقایسه با مدت مشابه سال 1394 در حدود 8.3 درصد افزایش داشته است. که در میان انواع لاستیک سواری و باری – اتوبوسی بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص داده اند.
به گفته وی ، درسال گذشته میزان صادرات صورت گرفته توسط شرکتهای تولیدی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به میزان صادرات سال 1394 حدود 20 درصد کاهش نشان می دهد.
وی همچنین با اشاره به حاکمیت وضعیت رقابتی براساس عرضه و تقاضا در بازار تصریح کرد : حسب نظارت به عمل آمده در نرخ فروش اغلب لاستیکهای تولیدی توسط شرکتهای تایرساز داخلی در سال 95 افزایش قیمتی مشاهده نشده، اما قیمت این محصول در سطح بازار در بعضی از اندازههای لاستیک با نوساناتی همراه بوده است.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایه ای و خدمات سازمان حمایت با بیان اینکه افزایش قیمت لاستیک پرایدی در بازار با بیشترین سهم تقاضا در صدر قرار داشته است ، افزود : حسب بررسیهای بعمل آمده از جمله دلایل نوسانات قیمت آن ، افزایش فروش تایر به خودروسازان و کاهش عرضه در سطح بازار نسبت به سال 1394 ، حذف تخفیفات اعطایی به نمایندگیها و افزایش قیمت جهانی مواد اولیه بوده است.
منایی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره ای به آمار بازرسیهای انجام شده از واحدهای عرضه کننده تایر ، ابراز داشت :در این بازه زمانی توسط بازرسان سازمان صنعت ، معدن و تجارت استانها بیش از 26 هزار بازرسی صورت پذیرفته که از این تعداد 610 واحد متخلف شناسایی و پرونده متخلفین به ارزش بالغ بر یک میلیارد و 863 میلیون ریال برای رسیدگی به مراجع ذیصلاح ارسال شده است.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایه ای و خدمات در پایان از مردم خواست تا هرگونه گزارش یا شکایت در خصوص تخلفات اقتصادی نظیر گرانفروشی ، عدم درج قیمت و .... را از طریق شماره تلفن 124 به سامانه دریافت و رسیدگی به شکایات مردمی این سازمان اطلاع دهند تا اقدام قانونی لازم در مورد آن صورت پذیرد.