کارهایی که در خودروهای توربوشارژ نباید انجام داد

عصر خودرو- امروزه با فراگیر شدن تکنولوژی موتورهای توربوشارژ، شاهد آن هستیم که شرکت‎‌های خودروسازی، خودروهای خود را مجهز به این تکنولوژی کرده‌اند. زیرا توربوشارژ به شما اجازه می‌دهد با حجم موتور کمتر، توان بیشتری داشته باشید . توربوشارژ به بیان ساده با استفاده از یک کمپرسور و توربین سبب می‌شود اکسیژن بیشتری برای احتراق با سوخت وارد موتور شود. نتیجه این فرآیند افزایش بازده و توان بیشتر موتور است.

سه شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳:۰۰

کارهایی که در خودروهای توربوشارژ نباید انجام داد

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایران جیب ، اگر شما صاحب یک خودرو با موتور توربوشارژ هستید باید بدانید که با رعایت نکاتی ساده می‌توانید طول عمر این نوع موتورها را افزایش دهید. بسیاری از رانندگان با ندانستن این نکات در حال آسیب‌های جدی به موتور خود هستند.

در ادامه این مقاله به توضیح در مورد این نکات می‌‍ پردازیم.

1-به محض روشن کردن خودرو، با موتور سرد حرکت نکنید :

یکی از مهم‌ترین علل بروز مشکل در موتورهای توربوشارژ به سیستم روغن‌کاری مرتبط است. بیرینگ ها و اتصالات دوار توربو شارژر برای داشتن عملکردی مناسب به روغنی با خلوص و فشار و شدت جریان مناسب احتیاج دارند. روغن پس از استارت زدن و روشن شدن خودرو برای رسیدن به موتور و رسیدن به دمای مناسب نیاز به زمان دارد.
پس در نظر داشته باشید که بعد از استارت ماشین، به مدت 3 الی 5 دقیقه برای گرم شدن منتظر صبر کنید.

2-بعد از مدت طولانی رانندگی، به طور ناگهان ماشین را خاموش نکنید:

با خاموش کردن خودرو، پمپ روغن در موتور هم خاموش می‌شود و این سبب می‌شود مقداری از روغن در سیستم باقی بماند و چون دمای موتور هنوز بالا هست، روغن در برخورد با این بخش‌های داغ می‌سوزد و روغن کیفیت و ویسکوزیته مطلوب را از دست می‌دهد. برای جلوگیری از این آسیب، قبل از خاموش کردن خودرو برای مدتی کوتاه صبر کنید تا دمای موتور پایین بیاید و بعد ماشین را خاموش کنید.

3-با دنده سبک و دور موتور پایین رانندگی نکنید:

زمانی که دور موتور پایین‎‌تر از 2000 دور در دقیقه قرار دارد و با دنده‌های سبک در حال حرکت هستید، وقتی برای شتاب‌گیری پدال گاز را فشار می‌دهید، میزان سوخت بیشتری وارد می‌شود ولی به علت دور پایین موتور اکسیژن کمتری وارد می‌شود و این مخلوط غنی سوخت و هوا می‌تواند به موتور آسیب بزند.
برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که هنگام شتاب‌گیری دنده خودرو را کاهش دهید.

4-از سوخت بی کیفیت (با عدد اکتان پایین) استفاده نکنید:

در موتورهای توربوشارژ کیفیت سوخت بسیار حائز اهمیت می‌باشد. استفاده از سوخت با عدد اکتان پایین باعث افزایش احتمال کوبش در موتور و آسیب به موتور می‌شود.
از بهترین سوخت موجود برای خودرو توربوشارژ خود استفاده کنید.

5-در پیچ‌های جاده پدال گاز را فشار ندهید:

یکی از مشکلات خودرو‌های توربوشارژ وجود توربولگ می‌باشد. بدین معنا که بین زمانی که پای رو پدال گاز گذاشته می‌شود و اعمال شتاب لحظه‌ای تاخیر به وجود می‌آید. این حالت در پیچ جاده می‌تواند باعث از بین رفتن تعادل خودرو شود. به همین دلیل به هنگام رانندگی در خودرو توربوشارژ خود در پیچ‌های جاده از فشار دادن پدال گاز خودداری کنید.
شاید نکات ذکر شده به نظر ساده بیاید ولی بسیاری از رانندگان این نکات را رعایت نکرده و آسیب‌های جدی به خودروی خود وارد می‌کنند.

برچسب ها

موتور توربوشارژ
مطالب مرتبط بیشتر
تنفس غیر طبیعی بررسی خودروهای مجهز به توربوشارژر در بازار زیر ۱۰۰ میلیون‌تومان نگاهی به جدیدترین خودروی ولوو XC۴۰ T۵ نکاتی مهم در خصوص چگونگی نگهداری و رانندگی با خودروهای توربو شارژر در ایران تعریف توربوشارژر و سوپرشارژر توربو شارژر برقی، خوب یا بد؟! جگوار E-Pace را ببینید + ویدئو DS۳ صاحب برترین موتور سال ۲۰۱۷ نظاره‌گر شورلت Equinox مدل ۲۰۱۸ باشید +تصاویر روایتــی دیگر از پرخــوران‌ها چه نکاتی را باید در نگهداری از موتور های توربو خودرو رعایت کرد ؟ ۸ نکته حیاتی برای نگهداری از خودروهای مجهز به توربو‌شارژ تبلیغ کیا برای سول توربو ۲۰۱۶ توسعه پولو فولکس واگن ساخت موتورهای ۱۲ سیلندر جدید «استون مارتین» در ۸ ساعت خودرویی که فقط ۱۰۰ دستگاه از آن ساخته می شود چرا تـوربو؟ پولستار پرچمداران ولوو را ۶۰۰ اسب بخاری می‌کند‎ رونمایی از آئودی A۵ سال ۲۰۱۸ +تصاویر خودروهای بزرگ با قلب های تپنده کوچک! نگاهی به فورد Fusion سال ۲۰۱۷ +تصاویر کادیلاک لوکس CT۶ را ببینید خودروهای مایوس کننده در نمایشگاه پکن+تصاویر رُخ تازه‌ و یک جُفت موتور ۴‌سیلندر برای کایمن پورشه‌ای که بیش از اندازه خوب است! فورد GT ابرخودرو محبوب برگزاری مراسم تولید انبوه موتور توربو شارژ سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد تومانی برای تولید موتور توربوشارژ پلت‌فرم داخلی در مرحله تولید است چهره اجتماعی خودرو باید تغییر کند آیا بی. ام. دبلیو M۱ رقیب M۳ است؟
برگشت به بالا