۴ هزار و ۵۰۰ تومان برای ۱۷ کیلومتر بدهید
آزادراهی برای پولدارها
عصر خودرو- افزایش عوارض در آزادراه ۱۷ کیلومتری تهران-پردیس سبب شده تا رانندگان استفاده از محور قدیمی و کمعرض جاجرود را به تردد در آزادراه ترجیح دهند.
عصر خودرو- افزایش عوارض در آزادراه ۱۷ کیلومتری تهران-پردیس سبب شده تا رانندگان استفاده از محور قدیمی و کمعرض جاجرود را به تردد در آزادراه ترجیح دهند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر ، آزادراه 17 کیلومتری تهران- پردیس به عنوان یکی از گران ترین عوارضی های آزادراه کشور را به خود اختصاص داده است، اما در سال جاری نرخ عوارض این آزادراه از 3500 تومان به 4500 تومان افزایش یافته تا رشد 28 درصدی را تجربه کند.
افزایش هزار تومانی نرخ عوارض این آزادراه سبب شده تا به گفته شاهدان عینی تنها نیمی از خودروهای عبوری، این آزادراه را به عنوان مسیر تردد خود انتخاب کنند و مسیرهای جایگزین را برای عبور خود به پرداخت 4500 تومان برای 17 کیلومتر از مسیر ترجیح دهند.
گلایه های مردمی به خصوص گلایه شهروندان پردیس، که مجبورند برای تردد به تهران هر روز این عوارض «سرسام آور» را پرداخت کنند، باعث شده تا بسیاری از مسئولان محلی، استانی و کشوری پیگیر تعدیل افزایش نرخ عوارضی آزادراه باشند و یکی از موضوعات مطرح شده در شورای اداری شهرستان پردیس همین افزایش نرخ عوارضی آزادراه باشد.
این امر در حالی است، که به گفته مدیرعامل آزادراه تهران- پردیس این افزایش قیمت را به دلیل عدم افزایش نرخ عوارض در یک سال و نیم گذشته می داند و می گوید: ادامه این آزادراه تا بعد از شهر آبعلی به طول 12 کیلومتر، 900 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که بخش خصوصی تنها در صورت کسب منافع در این زمینه اقدام می کند.
تردد در آزادراه خطر تصادف را کاهش می دهد
بسیاری از خودروها ترجیح می دهند، مسیر خود را به سوی جاده قدیم جاجرود منحرف کرده و از مسیر پر پیچ و خم خطرناک آن جاده عبور کنند، تا این که مجبور به پرداخت 4500 تومان عوارض آزادراه نباشند.
رییس پلیس راه شرق استان تهران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: تردد از جاده قدیم جاجرود به عنوان مسیر جایگزین آزادراه تهران- پردیس بسیار خطرناک تر است و درصد تصادفات در این مسیر بیش از آزادراه برآورد می شود.
سرهنگ سیاوش محبی ضمن ادامه داد: عرض جاده قدیم جاجرود به مراتب کم تر از آزادراه است و به هیچ وجه تردد از این مسیر را توصیه نمی کنیم.
وی در پاسخ به سوال که آیا پلیس توصیه ای در خصوص تعدیل نرخ عوارض آزادراه تهران- پردیس به مسئولین آزادراه داشته است، یا خیر، گفت: ما همواره نرخ تصادفات را اعلام می کنیم، ولی مسئولین آزادراه اعلام می کنند، که تعیین نرخ بر عهده آن ها نیست و وزارت راه و شهرسازی در این خصوص تصمیم می گیرد.
آزادراه فقط برای پول دارهای تهرانی کاربرد دارد
یکی از شهروندان پردیس که برای حضور در محل کار خود باید روزی 2 بار از این مسیر عبور کند، در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: چشم انتظاری های زیادی برای احداث این آزادراه کشیدیم و بسیاری از مسئولان آمدند و رفتند، تا این آزادراه احداث شد، اما عملا کاربردی برای ما ندارد و تنها پولدارهای تهرانی برای مسافرت به شمال و تفرجگاه ها از این آزادراه استفاده می کنند.
وی اضافه کرد: عبور از مسیرهای جایگزین آزادراه هم زمان رسیدن به محل کارمان را افزایش می دهد و هم خطر تصادف دارد، بارها از مسئولین برای این موضوع راه چاره خواستیم، اما اقدامی ندیدیم.
عضو شورای عالی استان ها، که یکی از منتقدان جدی افزایش نرخ عوارض آزادراه ها است، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر این که در خصوص کاهش قیمت عوارضی آزادراه تهران- پردیس چه اقدامی انجام داده اید، گفت: چندی پیش در شورای اداری شهرستان پردیس بحث کاهش عوارض آزاد راه را به عنوان نماینده مردم و بر حسب وظیفه مطرح کردم، که در پی آن یک فرجه یک هفته ای به مدیر عامل شرکت آزاد راه تهران- پردیس جهت کاهش قیمت و رفع مشکل داده شد.
دولت برای حل مشکل عوارض آزادراه یارانه به بخش خصوصی بدهد
محمد قانبیلی ادامه داد: اما در این بازه زمانی عملا اقدامی از طرف شرکت آزادراه تهران- پردیس صورت نگرفته است، بنابراین برای توقف نامه وزارت راه مبنی بر افزایش قیمت عوارضی آزادراه شکوائیه ای تنظیم و به دیوان عدالت اداری ارجاع دادم، که متعاقبا نتیجه را اعلام خواهم کرد.
وی در پاسخ به این که چرا برای شهروندان شهرستان پردیس تمهیداتی جهت استفاده رایگان و ارزان قیمت از آزادراه در نظر گرفته نمی شود، افزود: باید در این خصوص رایزنی صورت بگیرد و این امر به نوعی که مردم ضرر نکنند، محقق شود.
وی اظهار داشت : چندین با با وزارت راه در این خصوص رایزنی داشته ام ولی متاسفانه تفکرات مسئولان وزارت راه در خصوص کاهش عوارضی آزاد را ه تهران- پردیس، تفکر خوبی نیست و بارها گفته ام اگر قیمت ها را کاهش دهید میزان تردد از آزادراه افزایش می یابد، بنابراین باعث در آمدزایی بیشتر این محور جهت تامین هزینههای نگهداری، بازسازی و غیره برای آزاد راه خواهد بود، که مسئولان ذی ربط باز هم بهانه افزایش استهلاک آزاد راه را برای عدم توجه به معضلات جاری پیش می کشند.
قانبیلی با ابراز تاسف از ذهنیت مسئولان مربوطه اذعان داشت: متاسفانه آزاد راه تهران- پردیس جزو گران ترین آزاد راه های کشور با توجه به مسافت 17 کیلومتری است، که مسئولان وزارت راه در این خصوص از حربه ای به نام بخش خصوصی برای افزایش قیمتها استفاده می کنند.
عضو شورای عالی استان ها گفت: در واقع تنها بخش کوچکی از پروسه ساخت آزاد راه مربوط به بخش خصوصی است و بخش بیشتری از این آزاد راه را یکی از بانک های دولتی، شرکت عمران، وزارت راه و در صدی هم شهرداری پردیس سهامدار است.
وی خاطر نشان کرد: اگر سرمایه گذار آزاد راه شخصی است، دولت برای حل مشکل مردم می تواند یارانه به بخش خصوصی بدهد.
پیگیری های 3 ساله پاسخی نداشته است
فرماندار پردیس نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ما 3 سال است، که به این نرخ ها اعتراض داریم، از طریق نماینده های مجلس شورای اسلامی، استانداری تهران و روش های مختلف استفاده کردیم، اما جواب نگرفتیم، مسئولین آزادراه معتقدند که آزادراه متعلق به بخش خصوصی است و چاره ای جز تامین منفعت این بخش وجود ندارد.
مرتضی حیدری که 26 اردیبهشت 97 برای تعیین تکلیف و تعدیل نرخ آزادراه تهران- پردیس مهلت یک ماهه تعیین کرده بود، ادامه داد: مسئولین آزادراه توجیه می کنند، که سال 96 نرخ عوارض را اضافه نکردیم و سال 97 همان 10 الی 12 سال افزایش نرخ داشتیم، چرا که این افزایش نرخ متعلق به 2 سال است و ما برخلاف گفته های وزیر راه نیز عمل نکردیم.
وی با بیان این که مردم از این وضعیت نارضایتی دارند، گفت: ما هر کاری در توانمان بود، انجام دادیم، نمایندگان مجلس نیز هر کاری توانستند، کردند، اما به نتیجه نرسیدیم.
افزایش نرخ آزادراه تهران- پردیس سبب شده که رانندگان تمایل چندانی برای تردد در این محور نداشته باشند و این اتفاق سبب کاهش کارآیی آزادراه و دور شدن از اصل هدف احداث آن می شود.