نماینده مجلس:
کارت سوخت برای مقابله با قاچاق سوخت ناکافی است
عصر خودرو- عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: احیای کارت سوخت تا اندازه ای جلو قاچاق سوخت را می گیرد اما همه راه حل نیست و باید در کنار آن از سایر راهکارها نیز استفاده کرد.
عصر خودرو- عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: احیای کارت سوخت تا اندازه ای جلو قاچاق سوخت را می گیرد اما همه راه حل نیست و باید در کنار آن از سایر راهکارها نیز استفاده کرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، افزایش شدید مصرف سوخت و قاچاق گسترده آن به کشورهای همسایه باعث شده است نهادهای ذیربط در پی مدیریت و کنترل مصرف باشند.
برای مقابله با مصرف بی رویه و قاچاق، راهکارها و پیشنهادهای مختلفی ارایه شده که از جمله آنها احیای کارت سوخت است که در هفته های گذشته از مالکان خودروهای فاقد کارت سوخت ثبت نام انجام شد.
احیای کارت سوخت، گامی مهم برای مقابله با افزایش بی رویه و کنترل قاچاق به شمار می رود اما به نظر کارشناسان، کافی نیست و باید با سایر ابزارهای کنترلی همراه باشد.
در این پیوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره مدیریت مصرف سوخت گفت: در بحث ساماندهی مصرف سوخت مشکلات و مسائلی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد، زیرا تصمیم های نادرست و غیر کارشناسی میتواند عوارض بسیار بدی را به دنبال داشته باشد.
«علی بختیار» اهمیت بررسی همه ابعاد موضوع مدیریت مصرف سوخت را یادآوری کرد و گفت: در اجرای این طرح ها باید تلاش کرد به دهکهای پایین جامعه فشاری وارد نشود.
وی اضافه کرد: همچنین ساماندهی طرح برندینگ (ایجاد شبکه های زنجیرهای توزیع سوخت) باید از اهداف مدیریت مصرف سوخت باشد.
به گفته وی، «اکنون طرح برندینگ اجرا می شود اما کیفیت خدمات و قیمت ها در آنها یکسان و ثابت و بدون رقابت است».
** اختصاص سهمیه بنزین به همه افراد
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: راه اندازی کارت سوخت توسط دولت به مصوبه مجلس نیازی ندارد و نمایندگان با آن موافقند.
بختیار گفت: به علت افزایش نرخ ارز، میزان قاچاق سوخت رشد زیادی کرده و در برخی روزها به 10 میلیون تا 20 میلیون لیتر رسیده است.
وی اضافه کرد: بجز کارت سوخت، راهحلهای دیگری نیز برای مدیریت مصرف سوخت ارائه شده است که از جمله آنها می توان به طرح اختصاص بنزین به همه افراد اشاره کرد که بر اساس آن بنزین به خودرو تحویل داده نمی شود بلکه به همه مردم اختصاص می یابد.
به گفته وی، این طرح از طریق کسب و کارهای نوپا (استارت آپ ها) اجرا می شود. بر اساس این طرح، مردم می توانند بنزینی را که استفاده نمی کنند از طریق استارت آپ ها به برندها (شبکه های زنجیره ای تامین و توزیع بنزین) بفروشند.
«بر اساس این طرح که گروهی از نمایندگان مجلس تهیه کرده اند اما هنوز قطعی نشده است، نرخ دوم بنزین نباید ثابت و مشمول قیمتگذاری شود، بلکه قیمت آن بر اساس کیفیت سوخت و محل توزیع باید متفاوت باشد».
عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآوری کرد: تحریمهای کنونی با تحریمهای دوره قبل تفاوت های زیادی دارد؛ در تحریم قبلی موضوع تامین بنزین یک چالش مهم بود اما امروز اینگونه نیست و با اجرای طرح های پالایشی، بنزین مورد نیاز کشور به خوبی تامین میشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: منابع مالی مورد نیاز برای ساخت و تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز به نحو مطلوبی تامین شده و واحدهای مختلف آن به نوبت در حال قرارگرفتن در مدار تولید است.