به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از زومیت، رکورد خارق العاده بوگاتی شیرون اسپرت در پیست معروف اهرا-لسین (Ehra-Lessien) آلمان و به رانندگی اندی والاس (Andy Wallace) ثبت شده است. آقای والاس 58 ساله راننده سابق مسابقات اتومبیلرانی و راننده تست کنونی کمپانی بوگاتی محسوب می شود.
آنطور که اعلام شده رکورد بوگاتی شیرون اسپرت که رقم دقیقا آن برابر با 490.484 کیلومتر در ساعت است، در حضور کارشناسان اتحادیه بازرسی و پایش فنی آلمان یا همان (TÜV) ثبت و تایید شده است.
بوگاتی شیرون اسپرت با ثبت سرعت 490.484 کیلومتر در ساعت سریع ترین خودروی جهان لقب می گیرد
نسخه ای که بوگاتی برای رکوردشکنی استفاده کرده، تفاوت هایی را با دیگر مدل های استاندارد داشته و در آن از تخصص ها و تجارب شرکت های دالارا (Dallara) و میشلن بهره گرفته شده است. دالارا یکی از کمپانی های مشهور در زمینه ساخت و توسعه شاسی های پیشرفته به شمار می رود، میشلن هم حتما می دانید که جزو برترین سازندگان تایر دنیا است.
تایرهای به کار رفته در این خودرو از نوع میشلن پایلوت کاپ 2 هستند. هر کدام از این تایرها به طور دقیق با اشعه ایکس بررسی شده و تست چرخش تا 4100 دور در دقیقه را پشت سر گذاشته اند.
به گزارش مجله تاپ گیر، بوگاتی و شرکت های یاد شده در شش ماه اخیر مشغول کار روی نسخه رکوردشکن شیرون اسپرت بوده اند. این نسخه در مقایسه با دیگر مدل های شیرون اسپرت 25 سانتی متر طویل تر بوده و ایرودینامیک بدنه آن در سطحی بالاتر قرار دارد.
با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی مهندسین ایرودینامیک، باله بزرگ و ترمز هوایی (airbrake) جای خود را به سطحی یکدست و ثابت داده تا ضریب درگ در بخش عقب خودرو تا حد امکان کاهش پیدا کند.
علاوه بر این، از یک کنترل کننده لیزری برای تنظیم خودکار و دقیق ارتفاع خودرو استفاده شده؛ این کنترلر نیز وظیفه مشابهی داشته و نقش آن کاهش ضریب درگ است.
سیستم اگزوز بازنگری شده دیگر تفاوت شیرون اسپرت با مدل های استاندارد است. این سیستم به جای چهار خروجی میانی اکنون دو خروجی دوقلو در طرفین دارد. این خروجی ها دارای چینشی عمودی بوده و با دیدن آنها بلافاصله چنتودیچی در ذهن تداعی می شود.
دلیل بازنگری در سیستم اگزوز و استفاده از این چینش الزامات ایرودینامیکی اعلام شده است. به گفته مهندسین بوگاتی چنین چینشی سبب می شود گازهای خروجی به فاصله دورتری از انتهای بدنه پرتاب شده و اثری منفی کمتری بر ایرودینامیک داشته باشند.
در حال حاضر هیچ تصویر رسمی از کابین شیرون اسپرت رکوردشکن در اختیار رسانه ها قرار نگرفته، اما مجله تاپ گیر می گوید صندلی کناری به خاطر نصب کامپیوترهای متعدد از جای خود خارج شده و این خودرو در واقع تنها دارای صندلی راننده است. ضمن اینکه صندلی راننده متفاوت بوده و برای حفاظت از کابین در صورت تصادف، از میله های محافظ کمک گرفته شده است. سایر اجزا کابین نیز به منظور کاهش وزن تا حد امکان حذف شده اند.
موتور 8 لیتری و چهار توربوی شیرون اسپرت رکوردشکن ارتقا یافته و می تواند 1578 اسب بخار قدرت تولید کند. این رقم در واقع با خروجی موتور ابر خودروی چنتودیچی یکسان است. به غیر از موتور، سیستم چهار چرخ محرک و گیربکس دو کلاچه هفت سرعته خودکار هم از چنتودیچی به امانت گرفته شده اند. این گیربکس توسط شرکت ریکاردو ساخته شده است.
ترکیب رنگ مشکی و نارنجی نسخه رکورد شکن شیرون اسپرت احتمالا حکایت از آن دارد بوگاتی به زودی نسخه سوپر اسپرت شیرون را نیز عرضه خواهد کرد. اگر چه این مساله هنوز رسما از سوی اهالی منطقه مولشایم تایید نشده، اما تاپ گیر معتقد است چنین نسخه ای با حداکثر سرعت 490 کیلومتر برای مشتریان فوق ثروتمند توسعه می یابد.
در زمان فعلی شیرون اسپرت رکوردشکن با بدنه طویل تر به عنوان تنها دستگاه موجود شناخته شده و "پروتوتایپی نزدیک به تولید" به حساب می آید. با ثبت رکورد شگفت انگیز 490 کیلومتر این هیولای 16 سیلندر با کنار زدن کوئنیگزگ اگرا RS سریع ترین ابر خودروی جهان لقب می گیرد. راکت زمینی سوئدی ها پیشتر رکورد 446.97 کیلومتر در ساعت را از خود برجای گذاشته بود.
حال که مرز 300 مایل در ساعت فتح شده، بسیاری منتظر آن هستند که ببینند فاتح مرز 500 کیلومتر در ساعت کدام ابرخودرو خواهد بود؟ شیرون سوپر اسپرت، جسکو، تواتارا یا ونوم F5؟