سازمان برنامه و بودجه:

ارز خودرو در اولویت نیست

عصر خودرو- معاون هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، سیاست تثبیت اقتصادی را از اهداف اصلی بودجه خواند و گفت: درخواست تخصیص ارز متناسب با اولویت ها داده می شود و اگرچه دولت اعتقاد دارد که واردات خودرو در دستور کار باشد اما قطعا واردات خودرو اولویت نیست.

يکشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۴:۰۰

ارز خودرو در اولویت نیست

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، حمید امانی همدانی، معاونت هماهنگی برنامه بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور در نشستی با خبرنگاران، ضمن اشاره به برخی جزئیات بودجه و همچنین تبیین رویکردهای بودجه سال 1403 گفت: امسال و بر اساس اصلاحیه ماده 182 ایین نامه داخلی مجلس کمی فضای بودجه تغییر کرد و برخی نمایندگان انتقاداتی به بودجه وارد می کردند به خاطر همان باورهای قدیمی در مورد بودجه بود.

وی ادامه داد: با تمام چالش ها، کلیات بودجه به تصویب رسید و هم اکنون سازمان برنامه درحال تدوین مرحله دوم و تفصیل جزییات بودجه ها است. مرحله دوم در سقف مصوب مرحله اول باید تدوین شود، بنابراین دقت بودجه بالا می رود و ما قیدی به نام سقف را در تدوین مرحله دوم داریم.

بودجه باید هدف رشد 8 درصدی را دنبال کند و همچنین برای مهار تورم سنگین سه چهارسال گذشته آماده باشد.

تثبیت اقتصادی هدف سازمان برنامه و بودجه در 1403

امانی اضافه کرد: کسری بودجه مزمن ریشه ی تورم است. اگر منابع تامین افزایش حقوق ها پایدار نباشد و تورم زا باشد، به صورت مالیات تورمی در می آید و در نهایت به ضرر کارمندان خواهد شد.

دیگر نکته ای که لازم است به آن اشاره شود، دنباله روی از سیاست تثبیت اقتصادی به منظور کنترل تورم در سال آتی است.

وی گفت: افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، به منظور بودجه برای رشد بود که در ابتدا قرار بر خرج این منابع در عملیات های عمرانی بود. اما نمایندگان مجلس بر همسان سازی حقوق بازنشستگان اصرار داشتند که سریع تر رخ دهد و دغدغه ای داشتند که نتوانیم با سرعت مناسب انجام دهیم، بنابراین در اصلاح لایحه بودجه، دولت تصمیم گرفت این یک درصد را به افزایش حقوق بازنشستگان اختصاص دهد.

بودجه 1403 واقعی شده است

معاون سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در مولد سازی اعداد پارسال غیر واقعی بود و امسال تعدیل شد. همچنین یکی از حملاتی که به لایحه بودجه شد افزایش منابع مالیاتی بودجه بود که از 750 هزار میلیارد تومان امسال به 1022 هزار میلیارد تومان در سال آتی ارتقا پیدا کرده است. وی ادامه داد: البته این موضوع تناقض دارد که از طرفی بخواهیم هزینه ها را بالا ببریم یعنی باید منابع هم بالا رود.

وی افزود: 93 درصد منابع مالیاتی در 9 ماهه امسال محقق شده و این نشان می دهد منابع مالیاتی به درستی در بودجه پیش بینی شده بود. بخشی از مالیات ها قاعدتا بنا بر افزایش قیمت ها، رشد می کند. اما به هر حال ما چاره ای جز اخذ مالیات از بخش های پنهان اقتصاد و جلوگیری از فرارهای مالیاتی نخواهیم داشت. البته این نکته باید گفته شود که معافیت مالیات بر ارزش افزوده بر سبد اصلی مردم همچنان مانند گذشته ادامه دارد و تغییری در آن رخ نداده است.

افزایش قیمت بنزین نیازمند تصمیم سران قواست

معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: در خصوص افزایش قیمت بنزین همانطور که گفته شد، فرابودجه ای است. در واقع اتخاذ چنین تصمیمی نیازمند سران سه قواست و باید تمام قوا با هم سر این موضوع تصمیم گیری کنند.

وی ادامه داد: بنابراین سازمان برنامه و بودجه نمی تواند برای این موضوع به تنهایی تصمیم گیری کند.

تعیین اولویت تخصیص ارز خودرو با بانک مرکزی است

امانی با اشاره به وضعیت واردات خودرو در بودجه گفت: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز در خصوص تخصیص ارز برای واردات خودرو تحفظ دارد و برای سال آتی هم واردات خودرو اگرچه در بودجه در نظر گرفته شده است، اما بانک مرکزی در این خصوص مدیریت خواهد کرد.

وی ادامه داد: درخواست تخصیص ارز متناسب با اولویت ها داده می شود و اگرچه دولت اعتقاد دارد که واردات خودرو در دستور کار باشد اما با توجه به ملاحظات ارزی واردات خودرو اولویت نیست.

بخشی از مالیات اصناف با تورم جبران شده است

امانی در پاسخ به سوالی مبنی بر فشار مالیاتی بر اصنافی که در دوران رکودی به سر می برند، گفت: برخی اصناف ما مستقیما از جهش نرخ ارز سود می برند، که البته اینها بخش حقیقی اقتصاد نیستند و نوسان گیر ها هستند. اما نکته ای که وجود دارد این است که نوسان متغیرهای کلان اقتصادی در نهایت، منجر به کاهش سرمایه گذاری خواهد شد.

امانی ادامه داد: ما همین الان تورم 40 درصدی را تجربه می کنیم، در نتیجه بخشی از مالیاتی که در این شرایط اخذ می شود با تورم جبران شده است.

حذف ارز 28500 و جایگزنی آن با 37500 اضافه تورم 7 تا 13 درصدی دارد

امانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر نحوه ی محاسبه ی تورم حذف ارزترجیحی که توسط مدیر سابق سازمان 7 درصد اعلام شد اما تورم 35 درصدی حذف ارز 28500 و رساندن این نرخ به نرخ 37500 گفت: نکته ای که در این مورد وجود دارد این است که در مورد تورم سال گذشته اینگونه بود که رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد علاوه بر تورم ساختاری، تورم حاصل از حذف ارز ترجیحی حدود 7 درصد است. از طرفی نرخ 35 درصدی تورم که برای حذف ارز 28500 و جایگزنی آن با نرخ 37500 اعلام شد، تورم ساختاری بود که در واقع 7 الی 13 درصد بر این تورم افزوده خواهد شد.

برچسب ها

سازمان برنامه و بودجهارز واردات خودرو
مطالب مرتبط بیشتر
فوتبالیست‌ها ارز خودرو را از کجا آوردند؟ واردات ۴۰ هزار خودرو تا پایان سال مخالفان دولتی واردات خودرو واردات ۳ میلیارد دلاری خودرو به صلاح نیست تامین ارز ۱۰۰ هزار خودروی برقی گشایش ارزی واردات خودرو مصوبه‌ای در خصوص واردات خودرو با ارز خشکبار وجود ندارد علامت سوال بزرگ واردات خودرو بانک مرکزی واردات خودرو با ارز صادرات کشاورزی را تکذیب کرد تصمیم دولت برای واردات خودرو با ارز صادرات کشاورزی تسریع واردات خودرو با ارزهای آزادشده؟ راهکارهای پیش‌بینی شده برای تامین ارز موردنیاز واردات خودروهای کارکرده در آئین‌نامه مصوب وزارت صمت ارز واردات خودرو از کجا تامین می‌شود؟ سه مانع نامرئی واردات خودرو واردات خودرو با ارز منشا خارجی مورد تاکید است واردات خودرو سال آینده ۲ برابر می‌شود ارز خودروهای وارداتی تامین شده است دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد واردات خودرو با کیفیت دیگر مانعی ندارد آمادگی بانک مرکزی برای تامین ارز خودروی خارجی واردات خودرو با یوآن؟ واردات خودرو در بلاتکلیفی ارزی‌؟ تعیین سقف و نحوه تخصیص ارز واردات خودرو با رعایت اولویت‌های ارزی قیمت بنزین ۲۰ هزار تومان است؛ آدم‌های متمول که چند ماشین دارند آن را ۳ هزار تومان می‌خرند مخالفت سازمان برنامه و بودجه با ورود LPG به سبد سوخت قیمت حامل‌های انرژی افزایش نمی‌یابد موافقت سازمان برنامه‌ با افزایش‌ نرخ عوارض جابه‌جایی کالا به ۹ درصد کرایه حمل ‌ ضرورت حذف گاز مایع (LPG) از سبد سوخت کشور آزادراه خرم‌آباد – اراک اردیبهشت ۱۴۰۰ افتتاح می‌شود منتفعان واردات خودرو از مناطق آزاد افزایش دو برابری هزینه ساخت منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال سازمان برنامه احتکار دولتی خودرو در پارکینگ خود را تکذیب کرد پیش‌بینی درآمد سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومانی با افزایش قیمت بنزین ثروتمندان ۲۳ برابر فقرا از یارانه بنزین برخوردارند ۴روش واردات خودرو بدون خروج ارز بهره‌برداری از افزون بر ۳۰۰ کیلومتر آزادراه در کشور تا پایان امسال خسارت خودروهای فاقد بیمه را می‌دهیم خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای پلیس راهور افت ۶۹ درصدی نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی حامل‌های انرژی در لایحه بودجه ۹۸ گران نمی‌شود قطعه‌سازان از بند ۵ بسته ارزی معاف می‌شوند؟ احتمال معافیت زنجیره صنعت خودرو از پرداخت ما‌به‌التفاوت ارزی انتشار ۶۰۰ میلیارد تومان اوراق برای ایمن سازی راههای شریانی کشور + سند ساز و کارهای جدید برای دریافت ارز دولتی تکمیل مترو هشتگرد تا پایان سال به ۷۰۰ میلیارد ریال نیاز دارد پرداخت ارز به واردات خودرو ممنوع شد موافقت شریعتمداری با اعلام لیست کامل شرکت‌های خودروسازی که ارز دولتی گرفتند وقتی تیر ممنوعیت واردات به هدف نمی‌خورد اعلام اسامی شرکت‌های دریافت‌کننده ارز، لازم اما ناکافی ارز واردات خودرو به کما رفت ضرورت تعیین سقف قیمت ارز صادراتی برای واردات خودرو نمی‎گذاریم «پراید» بازار را آشفته کند راهکارهای تامین ارز واردات خودرو در هفته جاری نهایی می شود قیمت گذاری ارز حاصل از صادرات، چالش جدید واردکنندگان خودرو اتصال شمیرانات به محور چالوس مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است معاون برنامه ریزی و توسعه ایدرو منصوب شد سهام ایران خودرو داغ می‌شود
برگشت به بالا