وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد:
تامین ارز ۱۰۰ هزار خودروی برقی
عصر خودرو- وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه کلیات آئیننامه واردات خودروهای کارکرده تصویب شده و تنها منتظر این هستیم که کمیتهای، منشا ارز را شناسایی کند تا با همکاری اعضای کمیسیون صنایع، نگرانی بانک مرکزی که بیدلیل هم نیست، رفع شود در مورد واردات خودروهای برقی توضیح داد: ارز ۱۰۰ هزار خودروی برقی تا پایان سال جاری تامین شده است.
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، عباس علیآبادی در حاشیه دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو که از روز گذشته (سهشنبه 23 آبان ماه) آغاز شده و به مدت چهار روز دایر است، در رابطه با آخرین وضعیت واردات خودروهای کارکرده، اظهار کرد: آییننامه واردات خودروهای کارکرده تهیه و برای دولت ارسال شد و کلیات آن نیز تصویب شده است؛ تنها بندی در این آییننامه قید شده که بر اساس آن بایستی کمیتهای منشاء ارز را شناسایی کند.
ویزر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این رابطه با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، جلسهای داشتهایم و مقرر شد با همکاری یکدیگر در این کمیته شرکت کرده و تلاش کنیم تا نگرانی بانک مرکزی که بیدلیل هم نیست، رفع شود؛ به اعتقاد بانک مرکزی، ممکن است که به دلیل منافعی که این موضوع برای واردکنندگان خواهد داشت، به بازار ارز هجمه وارد شود و نرخ ارز ترقی کند و این ترقی بر تمام کالاها اثرگذار باشد. این نگرانی حتما بایستی موردتوجه قرار گیرد؛ بنابراین مقرر شده تا جلسهای در این زمینه با حضور نمایندگان بانک مرکزی، کمیسیون صنایع و معادن مجلس داشته باشیم و راهکاری برای آن تعریف کنیم.
تعیین تعرفه چهار درصدی برای واردات خودروهای برقی
علیآبادی ضمن اشاره به برنامهریزیها برای واردات خودروهای برقی، اعلام کرد: تعرفه واردات خودروهای برقی، حداقل مقدار ممکن یعنی حدود چهار درصد تصویب شد، البته برای خودروهای هیبرید پلاگین نیز همین حدود تعرفه تعریف شده است؛ اما پیشنهاد ما این است که برای خودروهای هیبرید تا 15 درصد این تعرفه افزایش پیدا کند. این در حالیست که برای خودروهای دیگر تعرفهها تا 75 درصد هم تعیین شده است؛ جدول این موضوع آماده و در کمیسیون ماده (1) مصوب شده، بنابراین باید در صحن دولت بررسی و تصویب شود.
وی ادامه داد: برای واردات حداقل 100 هزار دستگاه خودروی برقی تا پایان سال جاری تامین ارز محقق شده است. بانک مرکزی نیز با تامین ارز خودروهای برقی موافقت کرده و مشکل ارزی در این زمینه وجود ندارد.
علیآبادی تصریح کرد: برای خودروهای برقی و نو تاکنون مشکل ارزی نداشتهایم و فکر هم نمیکنیم تا پایان سال هم مشکلی داشته باشیم.
مشخص شدن تکلیف همه ثبتنامیهای خودروهای وارداتی تا پایان آذر ماه
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تا پایان آذر ماه تکلیف همه متقاضیان مرحله اول ثبتنام خودروهای وارداتی (ثبتنامیهای اسفند ماه 1401 که طی مدت اخیر به نوبت برای انتخاب خودروی خود اقدام میکنند)، روشن و نحوه دریافت خودروهایشان مشخص میشود؛ ضمن اینکه روند واردات خودروهای نو براساس برنامه پیش میرود و تداوم خواهد داشت.
سکاندار وزارات صمت در رابطه با قیمت بالای خودروهای وارداتی علیرغم وعده واردات خودروهای اقتصادی، تصریح کرد: یک خودروی مورد قبول به لحاظ کیفیت و دارای استاندارد، در دنیا از 5000 دلار تا حدود 60 هزار دلار قیمت دارد؛ ما برای واردت خودروها سقف 20 هزار دلاری در نظر گرفتیم و سعی شده که خودروهای بالاتر از این عدد وارد نشود؛ به نظر بنده این سقف 20 هزار دلاری حد قابل قبول برای متوسط مردم است که حدوداً یک میلیارد تومان با نرخ فعلی، ارزشگذاری میشود.
علیآبادی تاکید کرد: البته برای خودروهای برقی، مقیاسهای پایینتر که همانطور که اشاره شد، تعرفه حداقلی دارند، برای سطوح پایینتر درآمدی در نظر گرفته شده که مشتریان با رقمهای پایینتر میتوانند خودروی مورد نظر خود را خریداری کنند.
برچسب ها
واردات خودروخودرو برقیوزارت صنعتارز واردات خودرو