وزارت صمت پاسخ داد:
وقفهای در روند واردات تایر نداشتیم
عصر خودرو- در پی طرح موضوع مشکلات رانندگان در تامین لاستیک از طریق سامانه کالا و اینکه لاستیکهای موجود در سامانه وزارت صمت پاسخگوی نیاز بازار و رانندگان نیست، وزارت صمت به عنوان متولی تامین و توزیع لاستیک مورد نیاز رانندگان پاسخ داد که پس از ممنوعیت واردات تایر با ارز ۴۲۰۰ تومانی، واردات با قیمت ارز نیمایی بطور مکفی انجام پذیرفته و هیچگونه اخلال و وقفهای در روند واردات صورت نپذیرفته است و در حال حاضر موجودی تایر سنگین مطابق نیاز، در انبارها موجود است.
چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، روز گذشته خبری مبنی بر "مشکل رانندگان در تامین لاستیک/ وزارت صمت پاسخگو باشد" منتشر شد که ضمن آن مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اعلام کرد که گزارشهایی از رانندگان در رابطه با مشکلات آنها در زمینه تامین لاستیک از طریق سامانه کالا دریافت و به وزارت صمت انتقال داده شده است.
از سال 1397 در پی مشکلات ایجاد شده برای رانندگان در تامین لاستیک، سامانهای در سازمان راهداری ایجاد شد و بر اساس میزان پیمایش رانندگان به آنها حواله لاستیک داده میشد. واگذاری بدین طریق تا سال گذشته برقرار بوده است. از زمان تبدیل ارز ترجیحی برای تامین لاستیک به ارز نیمایی، تا ابتدای سال جاری نیز سامانه برقرار بود اما تامین لاستیک به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شد و رانندگان باید از طریق سامانه کالا این وزارتخانه نیازشان را اعلام میکردند؛ اما از ابتدای امسال و با اتمام ذخایر شدن لاستیکهای ترخیص از گمرک، همه نیازها به سمت سامانه کالا وزارت صمت سوق پیدا کرد.
لاستیکهای موجود در این سامانه پاسخگوی نیاز بازار و رانندگان نیست و براین اساس سازمان راهداری و حملونقل جادهای به صورت هفتگی جلساتی با حضور وزیر راه و نمایندگان تشکلها میدهد و مطالبات و مشکلات رانندگان را در زمینه لاستیک، روغن، قطعات و غیره به وزارت صمت اعلام میشود اما وزارت راه تنها منعکس کننده این مشکلات بوده و در زمینه مشکلات لازم است که وزارت صمت پیگیر و پاسخگو باشد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت پاسخ داد
بهدنبال انتشار این خبر، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور شفافسازی و تنویر افکار عمومی مخاطبان پاسخ خود را به شرح زیر اعلام کرد:
" حسب ابلاغیه دولت از تاریخ 20 فروردین 1399 گروه کالایی لاستیک از گروه یک به دو تغییر یافت و تامین ارز آن نیمایی گردید. براساس این تصمیم از آن تاریخ به بعد، هیچگونه ارز ترجیحی (4200 تومانی) به واردات تایر تخصیص داده نشد. متعاقب آن وفق تصمیمات متخذه کارگروه پایش حملونقل کشور کلیه واردکنندگانی که ارز ترجیحی در سال 1398 دریافت نموده اما موفق به واردات تایر نگردیدند تا 30 بهمن ماه 1399 مهلت داده شد تا نسبت به واردات و ترخیص تایر تامین شده، اقدام کرده و از طریق سامانه جامع تجارت و سامانه توزیع تایر راهداری براساس پیمایش و صدور حواله مطابق قیمت مصوب سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نسبت به عرضه اقدام نمایند.
در حال حاضر پس از دوره مذکور میزان موجودی تایر تامین شده با ارز ترجیحی به حداقل موجود رسیده است. با وجود این از تاریخ ممنوعیت وارداتتایر با ارز 4200 تومانی واردات با قیمت ارز نیمایی بطور مکفی انجام پذیرفته و هیچگونه اخلال و وقفهای در روند واردات صورت نپذیرفته است و در حال حاضر موجودی تایر سنگین به مقدار نیاز در انبارها موجود است.
تولید لاستیک در داخل کشور متاثر از تغییر گروه کالایی تایر با قیمتهای تحت نظارت و استانداردهای لازم در حال انجام است و کلیه تایرهای تامین و تولید شده از طریق سامانه توزیع کالا و با حواله رزرو، در دسترس ناوگان حملونقل کشور خواهد بود. رانندگان وسیله حمل بار و مسافر میتوانند شخصا نسبت به رزرو و خرید 12 حلقه از برند مورد نظر خود در سال اقدام نمایند و هیچگونه اجباری در خرید تایرهای بی کیفیت وجود ندارد. "
خرید آنلاین انواعلاستیک با نرخ شرکتی و دولتی به همراه بالانس و نصب در محل - هایپرتایر
برچسب ها
تایر خودرووزارت صنعتواردات تایر